کد خبر: ۳۳۹۷۷۰
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۰ - ۲۵ بهمن ۱۴۰۲ - 2024February 14
تقریبا تمام زنان و دختران جوان در روزهای قبل از دوره ماهانه خود دردها و ناراحتی های جسمی را تحمل می کنند اما شاید دور ماندن از این دردها و مشکلاتی مثل نفخ، دلپیچه، احساس عصبانیت و... خیلی هم سخت نباشد.
شفا آنلاین>سلامت جنسی>دکتر نرگس علیان، متخصص زنان و زایمان نوشت: تقریبا تمام زنان و دختران جوان در روزهای قبل از دوره ماهانه خود دردها و ناراحتی های جسمی را تحمل می کنند اما شاید دور ماندن از این دردها و مشکلاتی مثل نفخ، دلپیچه، احساس عصبانیت و... خیلی هم سخت نباشد.

به گزارش شفا آنلاین:پزشکان میگویند گاهی بد نیست که بر اساس میل و هوس کردن خود غذا بخورید، البته این حرف آنها به این معنا نیست که اگر هوس شیرینی های بزرگ یا غذاهای فستفود چرب کردید، سراغ آنها بروید اما گاهی میشود که ناگهان میل زیادی به خوردن برخی غذاهای سالم پیدا می کنید، مثلا هوس می کنید حبوبات (مثلا عدس) بخورید یا هوس گوشت قرمز یا سفید می کنید، در این مواقع ممکن است بدنتان به شما راه حل برطرف کردن مشکلات در رابطه با این دوره را پیشنهاد دهد.

چرا گاهی هوس شدید به خوردن غذاهای خاص دارید؟

دکتر سرگئی آشروف، پزشک متخصص زنان در دانشگاه بالتیمور می گوید: گاهی مواقع زنان و دختران جوان کشش شدیدی به خوردن عدس، گوشت قرمز، جگر یا اسفناج پیدا می کنند. جالب است که مطالعات نشان میدهد این کشش ممکن است با دوره ماهانه آنها ارتباط داشته باشد و ممکن است تلاش بدن برای برطرف کردن مشکلات مرتبط با این دوره باشد.

تحقیقات گروهی در دانشگاه بالتیمور نشان داده است زنانی که رژیم غذایی غنی از آهن دارند ۳۰ تا ۴۰درصد کمتر از سایر زنان علائم و مشکلات، سندرم پیش از دوره ماهانه (PMS) را تجربه می کنند. در این مطالعه که در یک مقطع زمانی ۱۰ ساله انجام شد، بیش از ۳ هزار زن و دختر جوان مورد سؤال قرار گرفتند و نوع رژیم غذایی آنها مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه مشخص شد زنانی که سن، قد، وزن و BMI یکسان دارند، عادت سیگار کشیدن آنها و نحوه استفاده از داروهای پیشگیری از بارداری آنها مشابه است و حتی میزان مصرف کلسیم آنها از طریق رژیم های غذایی یا از طریق مصرف مکمل ها یکسان است، گروهی که روزانه حدود ۲۰ میلیگرم آهن مصرف می کنند بسیار کمتر از گروهی که آهن مصرف نمی کنند، دچار مشکلات و ناراحتیهای PMS می شوند.

کورن فلکس گاهی مثل پروفن کار میکند!

اگر از آن گروهی هستید که در روزهای پیش از شروع دوره ماهانه تان به شدت درد می کشید و علائمی مثل نفخ معده و بی اشتهایی و عصبانیت در این روزها شما را اذیت میکند به دنبال مواد غذایی ای باشید که دارای آهن زیادی هستند. شما میتوانید شیر یا مواد لبنی در مغازه ها پیدا کنید که غنی شده با آهن باشد. برخی مواد غذایی هم هستند که روی آنها نوشته شده «fortified with iron» که به معنای غنی شده با آهن است.

در ضمن یادتان باشد که بهتر است بیشتر از نیمی از آهن مورد نیاز را قبل از ظهر به بدنتان برسانید. یک فنجان غلات کامل حل شده در یک لیوان شیر میتواند حدود ۵۰درصد نیاز روزانه شما به آهن را برطرف کند. در ضمن بدانید که یک بشقاب از کورن فلکس های غنی از آهن حتی میتواند تا ۷۵درصد نیاز روزانه بدن شما به آهن را تامین کنند.

چرا عدسی برای خانمها غذای ایده آلی است؟

تنها یک فنجان عدس میتواند ۴۰درصد نیاز روزانه بدن شما به آهن را برطرف کند. عدس از آن گروه مواد غذایی است که از گذشته به آهن دار بودن آن پی برده شده بود و در بسیاری از مکاتب طب سنتی جهان از آن به عنوان درمانی برای ضعف و بیحالی و خستگی و دوره های نامنظم زنان استفاده میشد. شما میتوانید یک روز در میان عدس را به عنوان صبحانه یا ناهار نوش جان کنید تا آهنی مناسب به بدنتان برسانید. اما این نکته را یادتان باشد که خوردن سایر حبوبات را هم باید به موازات عدس ادامه دهید زیرا حبوبات غنی از مواد مغذی و مواد مفید برای بدن هستند.

خانم ها از ملوان زبل یاد بگیرند!

ملوان زبل را که یادتان هست؟ این شخصیت کارتونی عاشق اسفناج بود، علت هم داشت؛ اسفناج میتواند به بدن شما کمک کند. مطالعات گسترده در دانشگاه هاروارد نشان داده است زنانی که طی هفته حداقل سه بار در غذاهای خود از اسفناج استفاده میکنند طی روزهای پیش از دوره ماهانه علائم کمتری را تجربه میکنند. بر اساس مطالعات گروه کنترل بیماریهای کانادا، یک لیوان اسفناج بخارپز شده حدود ۷ میلیگرم آهن در خود دارد که این به معنای تامین حدود یکسوم نیاز روزانه بدن یک خانم جوان به آهن است.

چرا آهن در این مورد خاص ضد درد است؟

از یک طرف معلوم شده آهن در بدن انسان به تولید هورمون سروتونین کمک می کند و سروتونین واسطه شیمیایی است که بر کنترل خلق و خوی انسان تاثیر دارد و از طرف دیگر برخی پژوهشگران به این نتیجه رسیده اند که شاید علت مشکلات و دردهای قبل از دوره ماهانه زنان و دختران جوان کمبود برخی هورمون ها یا مواد شیمیایی و واسطه های شیمیایی بدن باشد.

دکتر پاتریشیا چاکانوبدویا، متخصص زنان و فوق تخصص بیماری های غدد درون ریز زنان که یکی از پزشکان حاذق در این مطالعه بود، میگوید: «مطالعات ما نشان داده که اگر زنان مقدار کافی آهن در روز به بدن خود برسانند، مقدار کافی سروتونین در بدن آنها ترشح میشود و اینگونه علائم PMS در آنها کاهش خواهد یافت.»

اما دکتر چاکانو یک توصیه ویژه هم برای شما دارد: «لطفا بلافاصله پس از خواندن مطلب سراغ خوردن غذاهای حاوی آهن یا مکمل های آهن نروید. باید حواستان باشد که خوردن آهن زیاد میتواند باعث افزایش بیش از حد آهن در بدن شما شود و تجمع آهن اضافی در بدن شما باعث ایجاد مشکل می شود، پس حتما با پزشک متخصص مشورت کنید و با نظر او میزان مورد نیاز آهن روزانه بدنتان را به صورت رژیم غذایی یا مکمل به بدنتان برسانید.» اما جدا از اینکه باید آهن به مقدار کافی به بدنتان برسانید، میتوانید با استفاده از توصیه های این مطلب نیز از شدت علائم و مشکلات روزهای پیش از دوره ماهانه خود بکاهید.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: