شفا آنلاين-پزشکان هشدار دادند: بزرگسالانی که برای درمان بیخوابی یا اضطراب داروی آرامبخش مصرف میکنند بیشتر در معرض ابتلا به آلزایمر هستند.
به گزارش
شفا آنلاين، داروهای آرامبخشی که در این مطالعه به آنها اشاره شده از خانواده داروهای «بنزودیازپین» هستند که به طور گستردهای تجویز میشوند و از آن جمله میتوان به «لورازپام»، «دیازپام» (والیوم) و «آلپرازولام» (زاناکس) اشاره کرد. افراد بزرگسال معمولا از این داروها برای رفع مشکل بیخوابی یا کاهش اضطراب و اغلب نیز در بلندمدت استفاده میکنند در حالی که طبق دستورالعملهای پزشکی، مصرف این داروها برای کوتاه مدت توصیه میشود.
در سال 2012 میلادی انجمن سالمندان آمریکا داروهای بنزودیازپین را در فهرست داروهای نامناسب برای افراد مسن قرار داد زیرا خطراتی همچون گیجی، سرگیجه و زمین خوردن را متوجه آنان میسازد. مطالعه جدید اولین بررسی در مورد رابطه مصرف داروی بنزودیازپین با خطر ابتلا به آلزایمر نیست اما شواهد تازهای ارائه میکند مبنی بر این که مصرف طولانیمدت آن میتواند یک عامل مهم خطرزا باشد.
متخصص ارشد این مطالعه از دانشگاه «بوردو»ی فرانسه گفت: برای افرادی که باید از این داروها مصرف کنند ضروری است تا پزشکان به هنگام تجویز، فوائد و خطرات آنها را کاملا در نظر داشته باشند.
در این بررسی اطلاعات مربوط به 1800 فرد بزرگسال مبتلا به آلزایمر بررسی و با تعدادی فرد سالم در همین رده سنی مقایسه شد. این متخصصان دریافتند افرادی که از داروهای بنزودیازپین مصرف کرده بودند 51 درصد بیش از افراد دیگر در معرض ابتلا به آلزایمر بودند.
به گزارش هلث دی نیوز، متخصصان معتقدند در صورتی که دوره مصرف این داروها طولانیتر شود احتمال ابتلا به آلزایمر نیز افزایش مییابد.