کد خبر: ۳۲۲۶۷۴
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۱ - ۱۲ فروردين ۱۴۰۲ - 2023April 01
متاسفانه بیماری هرپس تناسلی هم مانند سایر بیماری های جنسی در ابتدا و بالافاصله پس از ورود ویروس به واژن علائمی از خود نشان نمی دهد به همین دلیل بسیاری از افراد به دلیل اطمینانی که به سلامت روابط جنسی خود دارند در 10 روز ابتدایی ابتلا به این ویروس هیچ شکی در خصوص مبتلا شدن پیدا نمی کنند.

شفاآنلاین>سلامت جنسی >بیماری هرپس تناسلی نوعی از بیماری های مقاربتی است که از هر ده بانو یک نفر به آن مبتلا می شود.

به گزارش شفاآنلاین:یکی از انواع بیماری های مقاربتی که درصد ابتلای بالایی دارد هرپس تناسلی نام دارد. این بیماری که در ابتدا بیشتر شبیه یک التهاب پوستی است روی آلت تناسلی ایجاد می شود. تنها راه ورود این بیماری از طریق رابطه جنسی است و جالب است بدانید که طبق آمارهای یاد شده در دنیا از هر ده زن یکی به این بیماری مبتلا می شود. با توجه به درصد ابتلای بالای این بیماری، آگاهی داشتن از خطرات و تهدیدهای آن و همچنین اطلاع از روش های پیشگیری می تواند تا حد زیادی جلوی بسیاری از خطرات احتمالی را بگیرد. به همین منظور پیشنهاد می کنیم با ما در مجله ایران اچ ای وی همراه باشید تا هر آنچه که باید در مورد این بیماری مقاربتی بدانید را در اطلاع شما قرار دهیم.

از کجا بفهمیم تبخال تناسلی داریم؟

متاسفانه بیماری هرپس تناسلی هم مانند سایر بیماری های جنسی در ابتدا و بالافاصله پس از ورود ویروس به واژن علائمی از خود نشان نمی دهد به همین دلیل بسیاری از افراد به دلیل اطمینانی که به سلامت روابط جنسی خود دارند در 10 روز ابتدایی ابتلا به این ویروس هیچ شکی در خصوص مبتلا شدن پیدا نمی کنند.

اما حقیقتا چطور باید بفهمیم که به تبخال تناسلی مبتلا شده ایم یا نه؟ در بیشتر مواقع علائم این بیماری بعد از 12 روز ظاهر می شود. این علائم با درد و خارش شروع می شود و تا جایی ادامه پیدا می کند که درد ناحیه تناسلی شدید تر و عفونی تر می شود.

بروز برآمدی های که در نگاه اول یک التهاب پوستی است پس از مدتی با تاول های بزرگ تر سرباز می کند و همین نکته موجب بروز نگرانی در مبتلایان می شود.

معمولا پس از مشاهده این تاول ها بیمار متوجه وضعیت غیر عادی می شود و خود را برای مداوا آماده می کند.

اگر به تاول های موجود در واژن توجهی نشود، تاول ها موجب بروز زخم و خونریزی شدید می شود و باز هم عدم توجه به آن موجب دلمه بستن زخم می شود.

پس برای اینکه از ابتلا یا عدم ابتلا به هرپس تناسلی اطلاع پیدا کنید، حتما پس از مشاهده کوچکترین تاول مسئله را با پزشک زنان در میان بگذارید.

راه های انتقال هرپس تناسلی را بدانید

اولین و آخرین راه انتقال ویروس هرپس برقراری ارتباط جنسی است. به همین دلیل بیش از 80 درصد بانوانی که مبتلا به این بیماری می شوند متاهل هستند.

علت ایجاد هرپس تناسلی چیست؟

علت ایجاد هرپس تناسلی وجود ویروسی به نام هرپس سیمپلکس است. این ویروس در نواحی نمناک و مخاطی رشد می کند و به همین دلیل واژن را محلی برای اشاعه خود می داند.

آیا دارو یا واکسن هرپس تناسلی وجود دارد؟

متاسفانه هنوز واکسن و یا درمان قطعی برای این بیماری ارائه نشده است. البته در صورت مراجعه به پزشک و مصرف داروهای ضد ویروسی و آنتی بیوتیک ها می توان تا حد زیادی از شیوع این بیماری جلوگیری کرد اما نکته موجود این است که پس از اطلاع از بیماری تا اطلاع ثانوی از برقراری ارتباط جنسی باید خودداری کرد تا ناقلی برای شیوع این بیماری که مانند ایدز مسری است، نباشید.

راه های جلوگیری و پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی چیست؟

برای جلوگیری از ابتلا به هرپس تناسلی تنها راهی که پیش رو دارید این است که در حین رابطه جنسی حتما از کاندوم استفاده کنید تا خطر ورود ویروس به ناحیه مخاطی واژن کمتر باشد.

به غیر از مصرف کاندوم، پیشنهاد می کنیم حتما سلامت جسی و بهداشت باروری را رعایت کنید تا علاوه بر این بیماری با علائم سایر بیماری ها مثل علائم اچ ای وی نیز رو به رو نشوید.

آیا تبخال تناسلی تنها بانوان را درگیر می کند؟

با توجه به اینکه محل رشد و پیشروی این بیماری در محل مخاطی مانند واژن است. بله این نوع از بیماری های مقاربتی تنها بانوان را به خود درگیر می کند اما با توجه به اینکه این بیماری در اثر رابطه جنسی محافظت نشده اتفاق می افتد، می تواند مردان را نیز به خود درگیر کند.

این تبخال بیشتر مواقع روی ناحیه ای از آلت تناسلی مردانه ایجاد می شود و با علائمی مانند درد، سوزش و خارش و بروز زخم های غیرمعمول مردان را به خود درگیر می کند.

آگاهی و اطلاع رسانی، بهترین راه برای عدم ابتلا به بیماری مقاربت جنسی

ما در این مقاله از مجله پزشکی ایران اچ ای وی ، هر آنچه که باید را در مورد بیماری هرپس تناسلی به اطلاع شما رساندیم، با توجه به اینکه لزوم پیشگیری از این بیماری آگاهی بخشی و اطلاع رسانی است، پیشنهاد می کنیم حتما این مقاله را برای مطالعه دوستان و عزیزان خود بفرستید تا شما هم در اطلاع رسانی و عدم شیوع این ویروس در جامعه نقش داشته باشید.

در انتها نیز پیشنهاد می کنیم تا در صورت بروز هرگونه سوال در قسمت نظرات با ما در ارتباط باشید و چنانچه تجربه ای از این بیماری دارید، به صورت ناشناس تجربه گذراندن این دوره از بیماری را با سایر مخاطبان ایران اچ ای وی به اشتراک بگذارید.




نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: