کد خبر: ۳۲۱۷۸
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۷ - ۰۳ شهريور ۱۳۹۳ - 2014August 25
شفاآنلاین-حمام به دلیل آنکه محلی دور از تابش آفتاب و فضایی پررطوبت است، جای مناسبی برای رشد و تکثیر انواع قارچ به شمار می‌رود. این قارچ‌ها اگرچه برای مردان هم خطرناکند اما برای دختران و زنان می‌توانند خطرناکتر باشند و احتمال بیماریزایی در آنها بیشتر باشد. از توصیه‌هایی که در ادامه آمده برای استحمام بهداشتی غافل نشوید.
به گزارش شفا آنلاین،دکتر شیرین نیرومنش متخصص زنان و زایمان و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در هفته نامه سلامت نوشت: چند وقت پیش خانمی با وزن بالا با بیماری قارچی به من مراجعه کرد. یکی از سوال‌هایی که از او پرسیدم این بود که در حمام روی صندلی می‌نشیند یا کف حمام؟


پاسخ مشخص بود؛ به دلیل وزن بالا تحمل ایستادن نداشت و چون عادت به حمام طولانی داشت، کف حمام می‌نشست و اکثر اوقات نیز به حمام عمومی می‌رفت. برایش توضیح دادم که حمام آفتاب نمی‌خورد و محیطی مرطوب و مستعد رشد قارچ است و نشستن کف حمام یا لب استخر یا حوضچه‌های آب گرم یا حتی داخل وان، مخصوصا در اماکن عمومی می‌تواند باعث انتقال عفونت‌ها به دستگاه تناسلی شود.

توصیه اکید دارم که خانم‌ها و دخترخانم‌ها ایستاده حمام کنند و اگر زمان حمام طولانی است یا به دلایلی می‌خواهند بنشینند، صندلی یا چهار پایه‌ای داشته باشند و قبل از نشستن حتما ابتدا آن را با آب جوش بشویند.

اگر از وان یا توالت فرنگی، مخصوصا در محیط‌های عمومی یا هتل‌ها استفاده می‌کنید، حتما قبل از استفاده آن را با محلول‌های ضدعفونی‌کننده پاک کنید زیرا بیماری‌های قارچی جزو شایع‌ترین بیماری‌هایی است که از محیط حمام می‌تواند منتقل شود و علائم آن ترشحات سفیدرنگ همراه خارش و سوزش است.

اگر خانمی این نکته‌ها را رعایت نکرد و متوجه ترشحات سبز یا زرد یا بدبو با سوزش و خارش شد، حتما باید به متخصص مراجعه کند.

نوعی از میکروب هم ممکن است از این طریق وارد دستگاه تناسلی شود که تنها موقع رابطه زناشویی علائمش ظاهر می‌شود. ترشحات خانم آلوده‌شده با این میکروب به دنبال ریزش اسپرم داخل واژن بوی ناخوشایندی مثل بوی ماهی گندیده می‌دهد که این نشانه عفونت است و به درمان نیاز دارد.

***

توصیه طب سنتی درباره استحمام

دکتر محمد فصیحی دستجردی (متخصص بیماری‌های عفونی و محقق طب سنتی) می‌گوید: برای رفع سوزش و خارش و بهبود زخم‌ها و التهاب ایجادشده از عرق یا جوشانده بابونه یا آویشن را که قارچ و باکتری را از بین می‌برد، داخل آب گرم در تشتی بریزید و داخل آن بنشینید. اگر لاغر هستید و پوست خشکی دارید و این مشکل به دنبال خشکی پوست ایجاد یا تشدید شده، می‌توان به کمک کرم ویتامینA و پماد گل بنفشه به صورت موضعی ناحیه را چرب کرد.

در صورتی که خارش و سوزش در اثر عفونت بروز کرده و ترشحات بدبو وجود دارد هم استفاده از پماد کالاندولا یا گیاه همیشه‌بهار توصیه می‌‌شود.

از بین داروهای خوراکی نیز با توجه به مزاج، عرق آویشن، دارچین و رازیانه برای افرادی که مزاج سرد دارند و عرق کاسنی و شاتره صبح ناشتا یک استکان برای آن‌ها که مزاج گرم دارند، مناسب است.

***

توصیه متخصص پوست درباره استحمام

دکتر فریبا قلمکار (متخصص پوست و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی) معتقد است: اصلیترین مشکلی که در تابستان به‌دلیل تعریق زیاد بروز می‌کند، انسداد دهانه غدد عرق و خارش و سوزش به دنبال آن است.

برای پیشگیری کافی است از پوشیدن لباس‌های چسبان و تنگ و از جنس مواد پلاستیکی پرهیز کنید و در عوض لباس‌های گشاد و نخی بپوشید تا هوا بین چین‌ها جریان داشته باشد، اما اگر به دنبال گرما و تعریق زیاد دچار این مساله شدید، هیچ‌گونه کرم موضعی استفاده نکنید زیرا باعث انسداد بیشتر دهانه غدد عرق و بد‌تر شدن ضایعات می‌شود. با دوش گرفتن و بازگذاشتن محل اجازه دهید تا مشکل پیش آمده هر چه سریع‌تر برطرف شود.

در صورتی که دلیل سوزش و خارش عفونت یا بیماری‌های قارچی باشد باید به متخصص زنان مراجعه کنید و آزمایش‌ قارچ دهید و دارو مصرف کنید.

***

توصیه متخصص زنان درباره استحمام

دکتر شهرزاد زاده‌مدرس (متخصص زنان و زایمان دانشیار، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی) می‌گوید: بهترین توصیه را رعایت نظافت و حمام کردن سلامت می‌دانم. تابستان‌ها که تعریق زیاد است، لباس زیر باید مرتب تعویض شود و خشک باشد. دوش روزانه را نباید فراموش کرد. ناحیه تناسلی را باید مرتب شست و خشک کرد اما هفته‌ای ۲ مرتبه از شامپو، صابون یا ژل بهداشتی استفاده کرد. دامن بهترین پوشش برای این فصل است و از پوشیدن شلوارهای چسبان و لگ‌های پلاستیکی باید خودداری کرد.

اگر خانمی احساس می‌کند جز خارش و سوزش دچار عفونت قارچی هم شده و ترشحات زرد و بدبو دارد، باید زود‌تر به متخصص مراجعه کند تا داروهای ضدقارچ دریافت کند.

جام جم

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: