به گزارش شفاآنلاین: دکتر نعمت اللهی در این باره میگوید: پولیپهای رحمی، رشد بافت در لایه داخلی رحم شما (آندومتر) هستند. گاهی اوقات به آنها پولیپ آندومتر گفته میشود.وی بیان کرد: پولیپ رحم زمانی تشکیل میشود که بافت آندومتر بیش از حد رشد کند. پولیپ توسط یک ساقه نازک یا یک پایه پهن به آندومتر متصل میشود و به داخل رحم شما امتداد مییابد.این متخصص و جراح زنان، زایمان و نازایی ادامه داد: پولیپها ممکن است گرد یا بیضی شکل باشند و اندازه آنها از چند میلی متر (به اندازه یک دانه کنجد) تا چند سانتی متر (به اندازه یک توپ گلف) یا بزرگتر باشد. ممکن است یک یا چند پولیپ وجود داشته باشد.
وی ابراز کرد: پولیپهای رحم معمولا خوشخیم غیر سرطانی هستند اما ممکن است باعث مشکلاتی در پریود قاعدگی یا توانایی شما برای بچهدار شدن باروری شوند.
دکتر نعمت اللهی در پاسخ به این پرسش که " چه کسانی به پولیپ رحم مبتلا میشوند"، گفت: سن پیشبینیکننده اصلی پولیپ است. احتمال ابتلا به پولیپ رحم در دهه 40 و 50 سالگی، تقریباً در زمانی که به یائسگی نزدیک میشوید، وجود دارد. پولیپ رحم ممکن است بعد از یائسگی (پس از یائسگی) ایجاد شود، اما به ندرت افراد زیر 20 سال را مبتلا میکند.این متخصص و جراح زنان، زایمان و نازایی تشریح کرد: پولیپهای رحم گاهی اوقات بدون علامت هستند، به این معنی که علائمی ایجاد نمیکنند. به همین دلیل، بسیاری از افراد مبتلا به پولیپ رحم ممکن است هرگز تشخیص داده نشوند. تحقیقات نشان میدهد که پولیپ در جمعیتهای خاصی شایعتر است. به عنوان مثال، آنها در افرادی که یائسگی را پشت سر گذاشتهاند نسبت به افرادی که یائسه نشده اند، شایعتر هستند.
شایعترین علامت پولیپ رحم خونریزی غیر طبیعی است
وی بیان کرد: شایعترین علامت پولیپ رحم،خونریزی غیر طبیعی است. خونریزی غیرطبیعی شامل خونریزی واژینال پس از یائسگی و دورههای قاعدگی نامنظم است. بیشتر دورههای قاعدگی چهار تا هفت روز طول میکشد. چرخههای قاعدگی طبیعی معمولا هر 28 روز اتفاق میافتد، اما میتواند از 21 روز تا 35 روز متغیر باشد. بسیاری از افراد مبتلا به پولیپ رحم پریود نامنظمی دارند.
دکتر نعمت اللهی افزود: علائم پولیپ رحم عبارتند از دورههای قاعدگی نامنظم (زمان و جریان غیرقابل پیشبینی)، خونریزی شدید قاعدگی، خونریزی یا لکه بینی بین قاعدگی، ناباروری، لکه بینی یا خونریزی واژن بعد از یائسگی و خونریزی بعد از مقاربت.
این متخصص و جراح زنان، زایمان و نازایی عنوان کرد: پزشک متخصص ممکن است پولیپهای بدون علامت را در طی یک روش برای تشخیص یک مشکل جداگانه کشف کند. وی متذکر شد: پولیپهای بزرگ گاهی اوقات میتوانند باعث درد مبهم در شکم یا کمر شما شوند، شبیه به دردهای قاعدگی. اگرچه درد از علائم رایج پولیپ رحم نیست.
دکتر نعمت اللهی مطرح کرد: محققان نمیدانند چرا پولیپ تشکیل میشود، اما سطح هورمون ممکن است یک عامل باشد. استروژن در ضخیم شدن آندومتر هر ماه در طول چرخه قاعدگی شما نقش دارد. این ضخیم شدن احتمالا به رشد پولیپ رحم کمک میکند. بسیاری از عوامل خطر برای پولیپ رحم شامل قرار گرفتن بدن در معرض مقادیر بالایی از استروژن است.این متخصص و جراح زنان، زایمان و نازایی در پاسخ به این پرسش که " پولیپ رحم چگونه تشخیص داده میشود " گفت: پزشک شما سابقه پزشکی شما را بررسی میکند و در مورد علائم از شما سوال میپرسد. اگر یائسه هستید، ممکن است پزشک از شما بپرسد که آیا متوجه خونریزی یا لکه بینی شدهاید یا خیر. آنها احتمالاً از شما خواهند پرسید که چه داروهایی مصرف میکنید. اگر هنوز پریود میشوید، ممکن است درباره ویژگیهای چرخه قاعدگیتان بپرسند، از جمله اینکه دورههای قاعدگیتان چقدر طول میکشد و چند وقت یکبار آنها را دارید. ممکن است پزشک شما بپرسد که آیا برای باردار شدن مشکل داشتهاید یا خیر. پزشک شما همچنین یک معاینه زنان از جمله معاینه لگن و پاپ اسمیر انجام خواهد داد. آنها ممکن است آزمایشها یا روشهای اضافی را برای تایید پولیپ بودن تودهها درخواست کنند.
وی تصریح کرد: اکثر زنان مبتلا به پولیپ میتوانند با موفقیت با کمترین عوارض جانبی بچه دار شوند. با این حال، برای کسانی که در تلاش برای باردار شدن هستند، پولیپ میتواند دلیل ناباروری باشد زیرا برخی از تودهها به اندازهای بزرگ هستند که مسیر دهانه رحم را مسدود کرده و از رسیدن اسپرم به تخمک جلوگیری میکنند. برخی دیگر از پولیپها میتوانند روی دیواره رحم تشکیل شوند و مانع از لانه گزینی جنین شوند. در این صورت، زن ممکن است چندین بار سقط جنین را تجربه کند لذا خونریزی نامنظم همراه با مشکل در باردار شدن باید نشانه مراجعه به پزشک باشد.
دکتر نعمت اللهی اشاره کرد:اگر پولیپ، بارداری را دشوار میکند، برداشتن این تودهها ممکن است شانس را افزایش دهد. گزینههای سرپایی با حداقل تهاجم برای برداشتن پولیپ وجود دارد. رایجترین روش برداشتن پولیپها همراه با هیستروسکوپی است. پزشک یک اتصال حلقهای را از طریق دستگاه وارد میکند تا پولیپها را به دام بیندازد. دستگاههای دیگر میتوانند پولیپهای کوچکتر را گیره یا خراش دهند. نمونهای برای آزمایش به آزمایشگاه فرستاده میشود. پس از برداشتن پولیپ، زنان باید در طول زمان شاهد بهبودی در خونریزی نامنظم و گرفتگی عضلات باشند.
این متخصص و جراح زنان، زایمان و نازایی توصیه کرد: بیشتر افراد هر زمان که با بیماری مواجه شوند یادشان میافتد که باید به پزشک مراجعه نمایند. در صورتی که چنین تصوری اشتباه است زیرا برخی از بیماریها در ابتدا بدون علائم بوده و با پیشرفت بیماری علائم ظاهر میشود لذا بهتر است چکاپهای دورهای به متخصص زنان را فراموش نکنید تا در صورت مواجه با هر بیماری سریعا به فکر درمان باشید.
وی گفت: لازم است بدانید که بیماری پولیپ رحم اغلب همراه با علائم است، لذا بهتر است در صورت مشاهده هر گونه علائم همانند مواردی که گفته شد، سریعا به پزشک مراجعه نمایید.
دکتر نعمت اللهی خاطرنشان کرد: پولیپهای دهانه رحم یا سرویکس به چند طریق قابل درمان است، اما انتخاب روش درمان با توجه به تشخیص پزشک و شرایط بیمار متفاوت میباشد.
این متخصص و جراح زنان، زایمان و نازایی افزود: برخی از پولیپهای رحم که بدون علائم بوده و در اندازههای بسیار کوچک میباشند، احتمال دارد به طور ناخودآگاه بهبود یابند و معمولا این نوع پولیپها نیاز به درمان خاصی ندارند مگر در مواردی که مشکوک و در معرض ابتلا به سرطان رحم باشند.
وی مطرح کرد: روشهای درمان پولیپ دهانه رحم به طور کلی عبارتند ازدارو درمانی، هیستروسکوپی، کورتاژ و درمان با لیزر.
دکتر نعمت اللهی عنوان کرد: برای درمان پولیپ رحم داروهای منظمکننده تعادل هورمونی مانند پروژستین یا آگونیستهای هورمونی آزادکننده گنادوتروپین به صورت موقتی تجویز میشود. این داروها علائم را تسکین میدهد. البته علائم معمولاً پس از توقف مصرف دارو مجدداً عود میکند.
این متخصص و جراح زنان، زایمان و نازایی اضافه کرد: کورتاژجهت درمان پولیپ رحم گاهی همزمان با هیستروسکوپی انجام میشود. متخصص داخل رحم را با هیستروسکوپ مشاهده میکند و با کورت پوشش داخلی رحم را خراش میدهد و پولیپ را برمیدارد. پولیپ برای بررسی خوشخیم یا سرطانی بودن به آزمایشگاه فرستاده میشود. این روش برای پولیپهای کوچکتر کاربرد دارد.
وی متذکر شد: چنانچه نتوان پولیپ را با انجام این روشها خارج کرد یا اگر پولیپ سرطانی باشد، جراحی دیگری باید انجام شود. در صورت وجود سلولهای سرطانی در پولیپ رحم باید عمل هیسترکتومی یا جراحی خارج کردن رحم انجام شود.
دکتر نعمت اللهی توضیح داد: یکی از روشهای درمان پولیپهای رحمی انجام جراحی هیستروسکوپی است. در واقع با کمک هیستروسکوپی میتوان پولیپها را برداشت و پس از برداشتن جهت بررسیهای لازم به آزمایشگاه فرستاد، تا بررسیهای لازم جهت سرطانی بودن یا نبودن آن انجام شود. این متخصص و جراح زنان، زایمان و نازایی مطرح کرد: یکی دیگر از روشهای درمان پولیپ دهانه رحم یا سرویکس با لیزر میباشد. لیزر یک روش غیرتهاجمی و بدون درد است. پولیپهای دهانه رحم را میتوان به راحتی با استفاده از لیزر در کمترین زمان ممکن درمان نمود. وی گفت: هیچ راهی برای جلوگیری از ایجاد پولیپ رحم وجود ندارد. مراجعه منظم به متخصص زنان و زایمان برای انجام معاینههای زنان ضروری است. عاملهای خطری مانند چاقی، فشار خون بالا یا مصرف تاموکسیفن برای درمان سرطان سینه احتمال ایجاد پولیپ را افزایش میدهد. پولیپ رحم گاهی پس از درمان عود میکند و درمان بیشتر را ضروری میسازد.
عمل جراحی پولیپ رحم بدون عارضه است
در ادامه نیز دکتر جوانمرد خوشدل در اینباره خاطرنشان کرد: پولیپهای رحمی شایعترین علت قاعدگی نامنظم و خونریزی در یائسگی و پیش یائسگی هستند. این عارضه یکی از بیماریهای رایج زنانه است که 10 درصد از زنان در سنین یائسگی و پیش یائسگی (بالای 50 سال) دچار آن میشوند. احتمال بروز پولیپ رحم در سنین باروری و زیر 30 سال بسیار کم و به ندرت است.
وی عنوان کرد: پولیپهای رحمی به صورت تودههای تکی یا چندتایی روی دیواره داخلی رحم ظاهر میشوند. این تودهها به خاطر رشد بیش از حد دیواره داخلی رحم یا آندومتر ایجاد شده و به همین علت به آن پولیپ آندومتر میگویند.
این جراح و متخصص زنان توضیح داد: پولیپ و فیبروم رحمی از جمله بیماریهای رحمی هستند که برای زنان مشکلات زیادی مثل اختلال در قاعدگی بوجود میآورند. اما با این حال بین پولیپ و فیبروم رحمی تفاوتهایی وجود دارد. فیبروم در محلهای مختلفی در رحم بوجود میآید و همین عامل باعث شده است انواع مختلفی داشته باشد اما پولیپ رحم تودههای گرد یا بیضی شکل به رنگ قرمز یا قهوهای است که با یک پایه یا ساقه به دیواره رحم میچسبد البته تعداد کمی از آنها هم بدون پایه هستند. اندازه پولیپ از چند میلی متر تا 1 الی 2 سانتیمتر یا بیشتر متغیر است.
وی مطرح کرد: معمولا پولیپهای ریز بدون علامت هستند اما پولیپهای بزرگ علائم مختلفی را ایجاد میکنند که عبارتند ازقاعدگی نامنظم،پریود سنگین و طولانی (منوراژی)،خونریزی یا لکه بینی بین سیکل قاعدگی،خونریزی واژن هنگام یا بعد از رابطه جنسی،خونریزی یا لکه بینی بعد از یائسگی یا در پیش یائسگی.
دکتر جوانمرد خوشدل میگوید: پولیپهای ریزی که کمتر از یک سانت و تکی هستند، بیشتر از دیگر سایزهای پولیپ رحم احتمال دارد رشد کرده و علائم گفته شده را ایجاد کنند.
این جراح و متخصص زنان اذعان داشت: هنوز به طور دقیق علت پولیپ رحم مشخص نشده، اما میدانیم که هورمون استروژن عامل مهمی در ایجاد و رشد پولیپهای آندومتر است. همچنین برخی موارد میتوانند علت ایجاد پولیپ رحمی باشند که شامل هورمون تراپی،عفونتهای رحمی و مصرف قرص تاموکسیفن بعد از یائسگی است و علاوه بر اینها، عواملی مثل بالا رفتن سن، اضافه وزن زیاد، فشار خون بالا و سابقه پولیپ دهانه رحم میتوانند ریسک ابتلا به این عارضه را در زنان بیشتر کنند.
وی اشاره کرد: حدود 99 درصد پولیپهای رحمی، تودههای خوش خیم و غیرسرطانی بوده و خطر سرطانی شدن آنها کم است. اما با این حال، پولیپهای بزرگ میتوانند خطرات دیگری ایجاد کنند که باید آنها را جدی بگیرید.
دکتر جوانمرد خوشدل متذکر شد: عوارض پولیپ رحم در دختران مجرد و زنان عبارتند از کم خونی به خاطر خونریزیهای شدید قاعدگی،احتمال سرطانی شدن پولیپ (به ندرت)،ناباروری و خطر سقط جنین در صورت بارداری با روش لقاح خارج رحمی (IVF) را افزایش میدهند. این جراح و متخصص زنان توضیح داد: در صورتی که علائم پولیپ رحمی دارید، از شما سونوگرافی ترانس واژینال گرفته میشود. اگر سونوگرافی نتواند پولیپ را به وضوح نشان دهد، برای تشخیص پولیپ رحم از روشهای دقیقتری استفاده میکنند که عبارتند ازسونوگرافی رنگی رحم (سونوگرافی داپلر)،سونوگرافی سه بعدی،هیستروسکوپی،هیسترو سونو وکورتاژ تشخیصی و نمونهبرداری از پولیپ (بیوپسی).
وی افزود: زنان یائسه در هر زمانی که بخواهند میتوانند برای سونوگرافی رحم اقدام کنند. اما در خانمهای دیگر بهترین زمان تشخیص پولیپ رحم، اواخر سیکل ماهیانه است.
دکتر جوانمرد خوشدل میگوید: پولیپهای ریز اغلب نیازی به درمان ندارند و خودبخودی دفع میشوند اما پولیپهای بزرگی که علائم ایجاد میکنند باید درمان شوند. زنان ناباروری که قصد بارداری دارند هم قبل از اقدام به بارداری باید برای درمان پولیپ خود اقدام کنند.این جراح و متخصص زنان اذعان داشت: با روشهای مختلفی میتوان پولیپ رحم را درمان کرد که مهمترین آن عبارتند از دارو درمانی، عمل کورتاژ، عمل هیستروسکوپی.
وی ادامه داد: در بعضی خانمها و بخصوص دختران مجرد از پماد یا قرص برای پولیپ رحم استفاده میشود. این داروها هورمونی هستند و اندازه پولیپ را کوچکتر میکنند. این یک روش درمان موقتی است و با قطع مصرف دارو دوباره علائم پولیپ عود میکند. همچنین از داروهای غیرهورمونی ممکن است برای کنترل علائمی مثل کم خونی استفاده شود.
دکتر جوانمرد خوشدل عنوان کرد: کورتاژ ساده یک روش جراحی است که در آن با استفاده از ابزاری که از طریق واژن وارد رحم میشود، دیواره داخلی رحم را میتراشند تا پولیپها برداشته شوند. ممکن است کورتاژ تشخیصی باشد و برای بیوپسی یا نمونهبرداری از پولیپ و تشخیص سرطانی بودن آن انجام شود.
این جراح و متخصص زنان اظهار کرد: عمل هیستروسکوپی نسبت به کورتاژ یک روش جراحی غیر تهاجمی است که برای برداشتن پولیپ در سایزهای مختلف از کوچک گرفته تا بزرگ استفاده میشود. برای هیستروسکوپی، حفره رحم با آب پر شده و دوربین هیستروسکوپ از طریق واژن وارد رحم میشود.در این روش جراح میتواند داخل رحم را به وضوح ببیند و کاملا پولیپ را خارج کند. با استفاده از این روش میتوان بیوپسی هم انجام داد و از خوش خیمی پولیپ مطمئن شد.
وی بیان کرد: معمولا متخصص زنان برای درمان پولیپ رحم از روشهای جراحی استفاده میکند. چون بیشتر پولیپها خوش خیم هستند، بعد از برداشته شدن دوباره عود نمیکنند و کاملا با جراحی درمان میشوند. اما یک درصد از پولیپها سرطانی و بدخیم اند. احتمال عود این نوع پولیپها بعد از عمل زیاد است و دوباره نیاز به جراحی دارند.
دکتر جوانمرد خوشدل ابراز کرد: عمل جراحی پولیپ رحم بدون عارضه است و بعد از عمل بطور عادی تا چند روز خونریزی و درد خفیف دارید. اما اگر درد و خونریزی شدید یا ترشحات واژینالی بد بو داشتید باید سریعتر به جراح تان مراجعه کنید.
این جراح و متخصص زنان گفت: با داشتن سبک زندگی سالم، کنترل وزن، رعایت بهداشت واژن، رابطه جنسی سالم، معاینات منظم لگنی و تست پاپ اسمیر دورهای میتوانید ریسک این عارضه را تا حدی کمتر کنید. اما این روشها صد درصد جواب نمیدهند.
نمیتوان جلوی تشکیل پولیپهای رحم را گرفت
در ادامه نیز دکتر موسوی در این باره ابراز داشت: پولیپهای رحم تومورهایی هستند که به دیواره داخلی رحم متصل بوده و تا داخل حفره رحم ادامه دارند. رشد بیش از حد سلولها در پوشش داخلی رحم (اندومتر) منجر به تشکیل پولیپ رحم میشود که به آن پولیپ آندومتر گفته میشود. وی ادامه داد: این پولیپها معمولا غیر سرطانی (خوش خیم) هستند، اگرچه برخی از آنها میتوانند سرطانی باشند یا در نهایت به سرطان تبدیل شوند. اندازه پولیپهای رحم از چند میلی متر تا چندین سانتی متر یا بزرگتر متغیر است. آنها توسط یک پایه بزرگ یا یک ساقه نازک به دیواره رحم میچسبند. این متخصص زنان و زایمان مطرح کرد: ممکن است یک یا چند پولیپ رحم داشته باشید. آنها معمولا در داخل رحم شما باقی میمانند، اما گاهی اوقات، از طریق دهانه رحم (دهانه رحم) به داخل واژن شما میلغزند. وی ابراز داشت: پولیپ رحم اغلب در زنانی که در حال گذراندن یائسگی کامل هستند یا به پایان رسیده اند، رخ میدهد، اگرچه زنان جوانتر نیز میتوانند به آن مبتلا شوند. دکتر موسوی گفت: به طورکلی پولیپهای رحم، تودههایی هستند که در اندومتریوم، غشای داخلی رحم، رشد میکنند. پولیپها به اندومتریوم متصل میشوند، عمدتا خوش خیم هستند و در برخی موارد میتوانند منجر به بروز مشکلات سیکل قاعدگی و یا ناباروری شوند. این متخصص زنان و زایمان توضیح داد: تاکنون هیچ علت قطعی پولیپ رحم شناخته نشده است، اما به نظر میرسد که آنها تحت تاثیر سطوح هورمونی قرار میگیرند و در پاسخ به استروژن در گردش خون رشد میکنند. پولیپ رحم در بین زنان کمتر از 20 سال نادر است. بروز با افزایش سن به طور پیوسته افزایش مییابد، در دهه پنجم زندگی به اوج خود میرسد و به تدریج پس از یائسگی کاهش مییابد. وی افزود: چاقی باعث افزایش سطح استروژن در خون میشود، بنابراین خطر ابتلا به پولیپ رحم را نیز افزایش میدهد. درمان با تاموکسیفن نیز یک عامل خطر برای ایجاد پولیپ آندومتر است. 8 تا 36 درصد از زنان یائسه تحت درمان با تاموکسیفن دچار پولیپ میشوند. دکتر موسوی تصریح کرد: از جمله علائم پولیپهای رحمی میتوان به مواردی نظیر نامنظم شدن سیکل قاعدگی، خونریزی شدید سیکل قاعدگی و مشاهده لکه و یا خونریزی ما بین سیکل قاعدگی اشاره کرد. این متخصص زنان و زایمان در پاسخ به این پرسش که " پولیپ رحم چگونه تشخیص داده میشود، گفت: در ابتدا، پزشک به بررسی علائم و نشانههای موجود و وضعیت سیکل قاعدگی بیمار خود میپردازد. سپس، تستهای تشخیصی از سوی پزشک تجویز خواهد شد که عبارتند از سونوگرافی ترانس واژینال، سونوهیستروگرافی و هیستروسکوپی.
وی اضافه کرد: سونوگرافی ترانس واژینال امکان مشاهده قسمت داخلی رحم و بررسی هرگونه ناهنجاری را فراهم میکند و سونوهیستروگرافی که معمولا بعد از سونوگرافی ترانس واژینال انجام میشود و مایع استریلی از طریق کاتتر به داخل رحم فرستاده خواهد شد. این مایع باعث انبساط بیشتر رحم و مشاهده دقیقتر داخل رحم میشود.
دکتر موسوی ادامه داد:از تست هیستروسکوپی در تشخیص و درمان پولیپ رحم استفاده میشود. در طول هیستروسکوپی، لولهای ظریف و طویل به نام هیستروسکوپ از طریق واژن و دهانه رحم، داخل رحم قرار میگیرد و امکان مشاهده داخل رحم برای پزشک فراهم خواهد شد. امکان برداشت پولیپها به این روش نیز وجود دارد.
این متخصص زنان و زایمان اذعان داشت: در صورتی که پولیپ منجر به بروز علامت و نشانهای نشود، معمولا نیازی به درمان نخواهد بود. با این حال، پولیپهایی که منجر به خونریزی ما بین سیکل قاعدگی میشوند و یا احتمال پیش سرطانی و یا سرطانی شدن آنها داده میشود، باید درمان شوند.
وی مطرح کرد: اگر پولیپهای رحم باعث بروز مشکلات بارداری از قبیل سقط جنین و یا ناباروری شوند، حتما باید برداشته شوند. در زنان یائسه حتی در مواردی که علامتی ندارد نیز برداشتن پولیپ ضروری است. پولیپی که بعد از یائسگی تشخیص داده میشود باید برداشته شود.
دکتر موسوی بیان کرد که از جمله روشهای درمان پولیپ رحم میتوان به مواردی نظیر دارو درمانی، هیستروسکوپی و کورتاژ اشاره کرد.
این متخصص زنان و زایمان ادامه داد: داروهایی که به تنظیم توازن هورمونها کمک میکنند، میتوانند به عنوان درمان موقتی برای درمان پولیپ رحم مورد استفاده قرار بگیرند. این داروها، به تسکین علائم نیز کمک میکنند. با این حال، احتمال بازگشت علائم بعد از قطع مصرف دارو وجود دارد.
وی ادامه داد: در این روش درمانی هیستروسکوپی نیز ابزار جراحی از طریق هیستروسکوپ برداشته میشود تا پزشک قادر به برداشت هر گونه پولیپ باشد.
دکتر موسوی خاطرنشان کرد: روش کورتاژ برای درمان پولیپ رحم میتواند همزمان با هیستروسکوپی انجام شود. در حالی که پزشک با استفاده از هیستروسکوپ به بررسی قسمت داخلی رحم میپردازد، با استفاده از ابزاری به نام کورت، خراشی را بر روی غشای مخاطی ایجاد و پولیپ را برمی دارد.پولیپها به آزمایشگاه ارسال میشوند تا خوش خیم و یا بدخیم بودن آنها بررسی گردد. این تکنیک برای پولیپهای کوچکتر مناسب میباشد. این متخصص زنان و زایمان متذکر شد که در صورتی که امکان برداشت پولیپ با روشهای گفته شده وجود نداشته باشد، از دیگر روشها مانند هیسترکتومی کمک گرفته خواهد شد. در این روش، کل رحم برداشته میشود، به خصوص در مواردی که سلولهای سرطانی در پولیپ تشخیص داده شده باشد.
وی در پاسخ به این پرسش که " آیا راهی برای پیشگیری از بروز پولیپ رحم وجود دارد، گفت: در واقع این گونه میتوان گفت که نمیتوان جلوی تشکیل پولیپهای رحم را گرفت. آن چه اهمیت دارد این است که خانمها چکاپهای منظمی تحت نظر متخصص زنان داشته باشند.
دکتر موسوی در پایان گفت: در برخی موارد، ممکن است بعد از پایان درمان، شاهد بروز مجدد پولیپ رحم باشیم که در چنین مواردی، درمانهای بیشتری از سوی پزشک تجویز خواهد شد. آفتاب یزد