به گزارش شفاآنلاین:پلیکاسیون آلت تناسلی عمل جراحی به نسبت ساده است که برای صاف کردن انحنای آلت تناسلی و درمانی بیماری پیرونی (کج شدن آلت تناسلی در اثر ایجاد پلاک زیر پوست آلت) در مردان استفاده می شود.
البته از آنجا که هر گونه جراحی روی آلت تناسلی احتمال اختلال نعوظ را بالا می برد هیچ گاه پزشک به عنوان اولین راه حل از جراحی استفاده نمی کند و قبل از آن توصیه می شود سایر روش ها را برای بهبود انحنای آلت امتحان کنید.
جراحی پلیکاسیون با بی حسی موضعی انجام می شود بنابراین عوارض عمل به حداقل می رسد و در مجموع نسبت به جراحی های دیگر ، ساده تر است و معمولا بیمار از نتایج آن رضایت کامل دارد.
عمل های جراحی برای رفع کجی آلت تناسلی پرهزینه ترین روش درمان صاف کردن آلت هستند و متاسفانه میتوانند با عوارض جانبی شدیدی همراه باشند ولی برای برخی از افراد به عنوان تنها راه حل و مطمئن ترین روش برای اصلاح کجی آلت یا بدشکلی آلت توصیه می شود.
معمولا بین 2 – 6 ماه بعد از جراحی آقایان امکان برقراری رابطه جنسی کامل ندارند.
ناراحت کنندده ترین عارضه پلیکاسیون آلت تناسلی کوتاه شدن طول آلت به اندازه 0.5 – 1.5 سانتی متر است.
جدی ترین عارضه بعد از جراحی صاف کردن آلت تناسلی ناتوانی جنسی است که ممکن است به صورت عدم توانایی در رسیدن به نعوظ یا عدم توانایی حفظ نعوظ دیده شود.
- از بین رفتن خاصیت ارتجاعی آلت
- از بین رفتن حس آلت
- ایجاد برآمدی ملموس و دائمی روی آلت
به گروهی از جراحی ها که برای از بین بردن کجی آلت و صاف کردن آن انجام می شود پلیکاسیون می گویند. برخی از جراحان برای از بین بردن خمیدگی آلت از جراحی نسبیت ( به انگلیسی : Nesbit ) استفاده می کنند که این عمل برای کوتاه کردن لایه پوششی آلت تناسلی انجام می شود.
البته در حال حاضر جراحان ترجیح می دهند از روش" پلیکاسیون ساده " به جای جراحی " نسبیت " استفاده نماید. به این شکل که سمت بیرونی آلت را از طریق به هم فشردن بافت های آلت به عقب کشیده و صاف می کنند در نتیجه آلت صاف تر ولی کوتاه تر خواهد شد. (اگر آلت خمیده را در نظر بگیرید معمولا محل خمیدگی کوتاه تر از قوس بیرونی است)
باید توجه داشته باشید که جراحی پلیکاسیون آلت برای همه نوع کجی آلت مناسب نیست ، مثلا در مواردی که کجی آلت بیشتر از 60 درجه باشد یا بدفرمی و باریک شدن آلت وجود داشته باشد جراحی پیوند یا گرفت مناسب تر از پلیکاسیون است.
آقایونی که علاوه بر بیماری پیرونی یا کجی آلت تناسلی اختلال نعوظ هم دارند بهتر است از پروتز آلت استفاده کنند.
گزینه مناسب برای این جراحی باید:
- نعوظ خوب و مناسبی داشته باشند و بتوانند نعوظ را حفظ کنند حتی اگر برای نعوظ نیاز به مصرف ویاگرا یا داروهای تقویت جنسی داشته باشد.
- آلتی با بلندی بیشتر از حد متوسط داشته باشد.
- انحنا آلت متوسط و کمتر از 60 درجه باشد.
- بدشکلی و ناهنجاری روی آلت ( از جمله حالت ساعت شنی یا پیچش ) نداشته باشند.
- کجی و بدشکلی آلت عملکرد جنسی را مختل کرده باشد.
- حداقل بعد از یک سال از روشهای درمانی دیگر بهبودی در انحنای آلت ایجاد نشده باشد.
- خمیدگی آلت به قدری شدید باشد که مانع دخول شود یا دخول را برای همسر دردناک کند.
- باریک شدن آلت در قسمت انحنا منجر به سفتی و اختلال نعوظ شده باشد.
- عدم رضایت از شکل ظاهری آلت و تمایل به جراحی اصلاحی
- قبل از جراحی بیمار باید تحت مشاوره و معاینه فیزیکی قرار بگیرد.
- عملکرد نعوظ ارزیابی شود.
- شدت و درجه انحنا آلت در حالت نعوظ مشخص شود.
- در مورد انتظارات بیمار صحبت شود و بهترین روش درمان و مناسب بودن شرایط برای جراحی با مشورت پزشک مشخص شود.
- بیمار یا پزشک از حالت نعوظ آلت عکس می گیرد.
- با سونوگرافی داپلر از آلت ، عملکرد غیر طبیعی نعوظ ، سرعت فشار خون سیستولی و دیاستولی مشخص شود.
- برای رفع خمیدگی و ضاف کردن آلت ، از بی حسی نخاعی یا بیهوشی عمومی استفاده می شود.
- با تزریق مایعات و دارو در پایه آلت ، نعوظ القایی ایجاد می کنند تا میزان انحنای آلت مشخص شود و متخصص اورولوژی محل و تعداد پلیکاسیون را مشخص نماید.
- با فاصله چند میلیمتری از نوک آلت ، برشی دور تا دور آلت ایجاد می شود و پوست از روی آلت بلند می شود.
- در صورتی که بیمار ختنه نشده باشد برای پیشگیری از عوارض بعدی و تورم بیش از حد توصیه می شود که همزمان بیمار را ختنه کنند. در غیر اینصورت برش دقیقا در همان محل برش قدیمی ختنه انجام می شود .
- بعد از اصلاح خمیدگی ، با نخ های قابل جذب پوست در جای خود بخیه می خورد.
مراقبت های بعد از پلیکاسیون و صاف کردن آلت تناسلی درست مانند مراقبت های دوره نقاهت بعد از ختنه است.
تا 6 هفته باید از فعالیت جنسی که منجر به نعوظ می شود خودداری کنید تا محل برش کاملا ترمیم شود.
تا 1 هفته فعالیت سنگین بدنی ناشته باشید.
در صورت نیاز مرخصی کاری بگیرید.
2 ماه بعد از عمل باید به متخصص اورولوژی مراجعه کنید تا روند بهبود را بررسی کند. معمولا از بیمار خواسته می شود برای تسریع ارزیابی عکس هایی از حالت نعوظ آلت تهیه کند.
برای رفع خمیدگی آلت با توجه به میزان انحنا و انتظارات بیمار و مشکلات نعوظ و اندازه آلت تناسلی روش های جراحی مختلفی به جز پلیکاسیون وجود دارد.
• کوتاه کردن پوست زیر آلت : ایجاد برش بیضی شکل یا طولی در نقطه ای که بیشترین انحنا را دارد و بستن شکاف ایجاد شده ، انحنای آلت را صاف تر می کنند.
• ترمیم پیرونی با حداقل تهاجم : این عمل با برش طولی انجام می شود و نیازی به ختنه کردن ندارد . البته نمیتوان از این عمل برای فرورفتگی یا بدشکلی حالت ساعت شنی استفاده کرد.
• افزایش طول پوست آلت ، برش و گرفت : اگر آلت بسیار کوتاه باشد یا انحنا بیشتر از 60 درجه باشد یا بدشکلی شدید ساعت شنی داشته باشد جراح در قسمت پلاک که به سمت داخل فرو رفته ، برشی ایجاد می کند و از مواد پیوندی یا گرفت برای ترمیم انحنا استفاده می کند.