کد خبر: ۲۹۹۴۴
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۵ - ۱۲ مرداد ۱۳۹۳ - 2014August 03
شفا آنلاين-ناصر خسرو نامی آشنا برای کسانی است که با بیماری های خاص دست و پنجه نرم می کنند. بیمارانی که به دلیل کمبود یا نایاب بودن یک دارو پایشان به این خیابان باز می شود، پول کلان می دهند و داروهای تقلبی می گیرند! داروهایی که نه تنها در وضعیت بیماری آنها بی تاثیر است بلکه گاهی خطر آفرین می شود و خطر مرگ را بیشتر و بیشتر می کند.
به گزارش شفا آنلاين،به این ترتیب می توان گفت سال هاست که بیماران بدحال و رانده شده از داروخانه ها با شنیدن نام ناصرخسرو، دیگر یاد سفرنامه و دیوان شعر او نمی افتند، حتی مدرسه تاریخی دارالفنون هم در خیابان ناصرخسرو سال هاست هر روز شاهد تعداد زیادی داروفروش و نجوای آرامشان در گوش عابران است. در اواخر دولت دهم و با جدی شدن تحریم های دارویی کار برای دلالان دارو در ناصر خسرو رونق گرفت و بیماران بیشتر از قبل با خیابان ناصر خسرو آشنا شدند.


وضعیت بد دارویی کشور آن هم درحالی که ارز مرجع به کالاهای غیر ضروری تعلق می گرفت باعث شد تا جیب دلالان ناصرخسرو روز به روز گشاد تر شود!

از سوی دیگر بازار واردات داروهای بی کیفیت از همسایگان کشور هم از همان روزها باب شد و به این ترتیب بودکه علاوه بر واردات بی کیفیت و تقلبی دارو از کشورهای همسایه، در دولت گذشته قانونی مصوب شد که به ساکنان شهرهای مرزنشین اجازه واردات برخی از تسهیلات لازم را می‌داد به‌طوری که، این افراد می‌توانستند تا سقف 1500 دلار جنس وارد کنند.

همین قانون خود معضلاتی را در بخش دارو ایجاد کرده بود و سبب ورود انواع و اقسام داروهای تقلبی از کشورهای هند و پاکستان ‌شده بود.در واکنش به اخبار مربوط به انتقال داروهای تقلبی، مسئولان وزارت بهداشت وقت با انکار این اخبار اعلام کردند که تمامی داروها از سوی شرکت‌های معتبر خارجی وارد کشور می‌شوند.

این در حالی بود که در دی سال 89، رسانه‌ها خبر از مرگ سه نفر از شهروندان ساکن استان یاسوج به دلیل تزریق پنی سلین تقلبی دادند؛ ادعایی که بلافاصله از سوی مسئولان استان رد شد اما، نگرانی در مورد توزیع داروهای تقلبی در کشور را کاهش نداد و این نگرانی ها هنوز هم ادامه دارد.

به تازگی اما ، مديركل نظارت و ارزيابي دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو از اقدامات انجام شده براي راه‌اندازي سيستم رديابي دارو در كشور به منظور جلوگيري از ورود داروي قاچاق و خارج از شبكه به چرخه مصرف كشور خبر داده است تا شاید این مشکلات به نوعی برطرف شود.

قاچاق دارو از كشورهاي همسايه به ايران همزمان با وضع تحريم‌هاي كشورهاي غربي عليه ايران در سال‌هاي اخير بسيار خبرساز شده و با حاشيه‌هاي فراواني همراه بوده است.

سال 89 محمدرضا شانه‌ساز، مديركل نظارت بر امور دارويي وزارت بهداشت وقت، رقم واقعي قاچاق سالانه دارو در مجموع چرخه دارويي و مكمل‌هاي غذايي و دارويي كشور را 80 تا 150 ميليارد تومان اعلام كرد. او همچنين با اشاره به اقدامات دولت دهم در راستاي اجراي طرح اصالت برچسب دارو از كاهش نرخ قاچاق دارو از 20 تا 25 درصد سال‌هاي گذشته به زير 10 درصد خبر داد.

با وجود ادعاي مديركل نظارت بر امور دارويي وزارت بهداشت دولت دهم بر كنترل قاچاق دارو، به تازگي رسول ديناروند، رئيس سازمان غذا و دارو  وزارت بهداشت با اعلام رونق بازار قاچاق دارو در سال 90 و 91 در كشور به دليل تحريم‌ها، گفته: مشكلات دارويي كشور از تحريم‌ها و سوءمديريت ناشي مي‌شود يعني در زماني كه نتوانستيم كمبودها را رفع كنيم قاچاق دارو جايگزين پاسخ به نياز واقعي مردم شده است.

او افزوده: زماني كه دارو به ميزان كافي موجود نباشد، شبكه قاچاق در پاسخ به نياز واقعي مردم، فعاليت و پول خوبي را كسب مي‌كند كه در سال‌هاي ۹۰ -۹۱ به علت تحريم‌ها، قاچاق دارو در ايران رونق بيشتري پيدا كرد.

باید منتظر ماند و دید دولت یازدهم با راه اندازی این سیستم می توان جلوی قاچاق دارو و در نهایت جلوی دلالی عده ای سودجو که با جان و مال مردم بازی می کنند را بگیرد یا این ماجرا هم مانند سایر شعارهای دولت یازدهم به دست فراموشی سپرده می شود و ناصر خسرو همچنان محل جولان قاچاقچیان دارو باقی می ماند!



شفاف
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: