به گزارش شفاآنلاین، به نقل از خانه ملت، سیامک مرهصدق درباره ابطال حق فنی داروخانهها از سوی دیوان عدالت اداری، افزود: حق فنی متعلق به مسئول داروخانه است که موظف به تطبیق سازگاری داروهای تجویز شده از سوی پزشکان برای بیمار یا بررسی کم خطرتر بودن نوع دارو است.
نماینده مردم کلیمیان در مجلس ادامه داد: همچنین عوارض جانبی شایع و خطرناک دارو یا مواردی که بیمار باید دارو را قطع کرده و به پزشک مراجعه کند نیز از دیگر مواردی است که از سوی داروساز باید به بیمار آموزش داده شود.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر در سیستمهای بیمارستانی و بیماران بستری نیز داروساز بالینی باید در زمان ویزیت بیمار توسط تیم پزشکی حضور داشته باشد و اقداماتی از جمله تعیین میزان مصرف دارو از سوی بیمار یا تجویز بهترین شکل دارو برای بیمار را مدنظر قرار داده و راهنماییهای لازم را به تیم پزشکی ارایه کند.
مرهصدق با یادآوری اینکه حضور نداشتن مسئول فنی داروخانهها یا ممانعت از وظایف یادشده از سوی وی مشکلاتی را ایجاد میکند، تاکید کرد: در آن زمان، مسالهای به نام حق فنی دیگر موضوعیت قانونی و منطقی خود را از دست میدهد.
وی افزود: به صورت رندوم متوجه شدم گروه قابل توجهی از داروسازان به وظایف خود عمل میکنند اما در برخی موارد شاهد بودیم که این موارد انجام نشده بود که این میتوانست منجر به آغاز یک مشکل عمدهای برای بیمار شود.
نماینده مردم کلیمیان در مجلس، درباره بررسی مجلس نسبت به ابطال حق فنی داروخانه ها از سوی دیوان عدالت اداری، یادآور شد: بدونشک نظارت بر عملکرد داروخانهها بر عهده سازمان غذا و داو و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است اما بدونشک کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به عنوان اهرم نظارتی بر فرآیندهای بهداشتی و درمانی تمام تلاش خود را به کار گرفته اما باز معتقد هستم که باید در این زمینه بیشتر کار کنیم.
روز دوشنبه (16 تیر) در جلسه هیئت عمومی دیوان عدالت اداری، اعضای هیأت عمومی با رأی بالایی با حضور نمایندگان وزارت بهداشت مصوبه حق فنی داروخانهها یا حق حرفهای را ابطال کردند که این اقدام با اعتراض داروسازان مواجه شد.
بر این اساس وزیر بهداشت اعلام کرد که طی روزهای آینده در مورد حق فنی داروخانهها تصمیمگیری خواهد شد.