کد خبر: ۲۸۹۰۴۴
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۸ - ۱۵ شهريور ۱۴۰۰ - 2021September 06
مایع منی محیطی مایع برای سلول های اسپرم فراهم می کند که بتواند با شنا در آن جا به جا شده و خودش را به تخمک برساند.
شفاآنلاین>سلامت جنسی>مایع منی برای زنده نگه داشتن اسپرم تولید می شود و حاوی آنزیم ها و مواد مغذی مورد نیاز اسپرم است که محیطی قلیایی دارد. به همین دلیل شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که آیا مایع منی برای پوست مفید است؟

به گزارش شفاآنلاین:مایع منی یا سمن (به انگلیسی : Semen یا Seminal fluid ) شامل اسپرم ، ترشحات پروستات و بیضه ها است.

ترکیبات مایع منی عبارت است از : 

اسپرم 

آب 

پروتئازها 

ویتامین C

روی

کلسترول

پروتئین 

اسید فسفاتاز

مواد قندی ساده مانند فروکتوز

مواد قلیایی برای محافظت از اسپرم در محیط اسیدی میزراه مرد و واژن زن 

پروستاگلندین ها که سبب انقباض رحم و لوله های فالوپ می شود.

آنزیم هایی که برای ادامه حیات و تغذیه اسپرم یا سلول جنسی نر ، لازم است .

مایع منی محیطی مایع برای سلول های اسپرم فراهم می کند که بتواند با شنا در آن جا به جا شده و خودش را به تخمک برساند. 

 

مایع منی از کجا ترشح می شود؟

با وجودی که در هر میلی لیتر مایع منی 15 – 20 میلیون  اسپرم وجود دارد ولی بیشتر حجم مایع منی را بیضه ها تولید نمیکند بلکه ترشحات سایرغدد تناسلی مردان حجم اصلی مایع منی را تشکیل می دهد که عبارتند از :

بیضه ها 2 - 5 درصد 

اپیدیم 46 – 80 درصد

وزیکول سمینال 13 – 33 درصد

پروستات 2 – 4 درصد

میانگین مواد تشکیل دهنده مایع منی

بر اساس گزارشی که در سال 1992 از سوی سازمان بهداشت جهانی منتشر شد ، مایع منی خارج شده هنگام انزال به طور متوسط 2 میلی لیتر و با PH ، 7.2 – 8 است. البته شایان ذکر است که حجم کافی منی برای باروری باید حداقل 3 میلی لیتر باشد. 

بررسی ای که در سال 2005 انجام شد، میانگین مواد تشکیل دهنده در حجم متوسط 3.4 میلی لیتر مایع منی ، مشخص شد که عبارت است از : 

 

مادهدر حجم متوسط 3.4 میلی لیتر
کلسیم(میلی‌گرم)۰٫۹۳۸
کلرید(میلی‌گرم)۴٫۸۳
سیترات(میلی‌گرم)۱۸٫۰
فروکتوز(میلی‌گرم)۹٫۲۵
گلوکز(میلی‌گرم)۳٫۴۷
اسید لاکتیک(میلی‌گرم)۲٫۱۱
منیزیم(میلی‌گرم)۰٫۳۷۴
پتاسیم(میلی‌گرم)۳٫۷۱
پروتئین(گرم)۰٫۱۷۱
سدیم(میلی‌گرم)۱۰٫۲
اوره(میلی‌گرم)۱٫۵۳
روی(میلی‌گرم)۰٫۵۶۱

 

آیا مایع منی برای پوست مفید است؟

در مورد فواید مایع منی برای پوست نظرات ضد و نقیض زیادی وجود دارد و هنوز تحقیق علمی معتبری که بتواند نشان دهنده فواید مایع منی برای پوست باشد ، انجام نشده است. 

از سوی دیگر واکنش های آلرژیک و احتمال عفونت های مقاربتی بعد مالیدن مایع منی روی پوست ، گزارش شده است.

 

برخی ادعا می کنند که وجود مواد پروتئینی و ویتامین ها و مواد معدنی مفید در مایع منی ، مواد مغذی آن برای پوست مفید ست ولی شواهد کمی برای پشتیبانی از این ادعا برای بهبود ظاهر و سلامت پوست وجود ندارد. 

 

مواد مغذی که در مایع منی وجود دارد از جمله روی ، منیزیم ، پروتئین و  اوره هر کدام به تنهایی فواید سلامتی برای پوست دارد ولی از آن جا مقدار ناچیزی از این مواد در مایع منی وجود دارد ، بعید است که تاثیری روی پوست داشته باشند. 

روی : مطالعه ای که سال 2014 روی مزایای روی برای پوست انجام شد نشان داده است که خواص آنتی اکسیدانی روی از پوست در برابر آسیب های ناشی از نور خورشید محافظت می کند.

 

منیزیم : حمام کردن در وان آب با محلوط نمک دریا یا نمک آلپ که سرشار از منیزم است می تواند باعث کاهش التهاب و افزایش آبرسانی به پوست شده و برای خشکی پوست مفید است.

 

پروتئین : کلاژن نوعی پروتئین مفید برای سلامت پوست است که می تواند باعث رطوبت رسانی و افزایش کشسانی و انعطاف پذیری و نرمی پوست شود.

 

اوره : اوره از تجریه اسیدهای امینه موجود در پروتئین ها بوجود می اید که مقادیر کم آن می تواند برای مرطوب نگه داشته پوست مفید باشد.

 

اسپرمیدین : اینماده شیمیایی عامل بوی مایع منی است و در بسیاری از مواد غذایی از جمله مرکبات و فلفل سبز در مقادیر بالا دیده می شود که با تحریک سنتز کلاژن باعث بهبود پوست می شود. برخی افراد به دلیل خواص آنتی اکسیدان و ضد التهاب اسپرمین ادعا می کنند که مایع منی می تواند به درمان و بهبود آکنه کمک کند. 

عوارض مایع منی برای پوست

مالیدن مایع منی روی پوست ممکن است با عوارضی احتمالی همراه باشد از جمله :

 

واکنش آلرژیک

برخی افراد در برخی شرایط نسبت به مایع منی یک فرد خاص ممکن است دچار واکنش آلرژیک همراه با خارش ، کهیر ، تورم یا شوک آنافیلاکسی شوند. 

 

درماتیت 

احتمال تحریک پوستی ناشی از مایع منی وجود دارد.

 

بیماری مقاربتی

تماس مایع منی با پوست یا ورود مایع منی به چشم می تواند باعث انتقال بیماری های مقاربتی از جمله کلامیدیا و سوزاک شود. سوزاک روی پوست واکنش هایی ایجاد میکند که منجر به بروز بثورات پوستی می شود. 

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: