کد خبر: ۲۸۸۶۷۶
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۰ - ۰۹ شهريور ۱۴۰۰ - 2021August 31
کیست سینه رایج ترین توده پستانی است که در خانم‌ها مشاهده می شود.
شفاآنلاین>سلامت جنسی>علت درد سینه در بانوان چیست؟ چه طور میتوان درد سینه را تقلیل داد؟ یکی از مشکلاتی که بسياري از خانم‌ها آنرا کم یا زیاد تجربه می کنند، درد سینه است. و مدام نگران این مسأله هستند و دنبال دلیل و  چرایی آن هستند در این مقاله ما پاسخ سؤال شما را به علت درد سینه را میدهیم با ما همراه باشید.
به گزارش شفاآنلاین:زنان در هر سنی از درد سینه ( درد پستان) خبر می‌دهند که به اسم ماستالژیا هم شناخته می شود. درد مذکور میتواند هم در زمان قبل از یائسگی و هم بعد از آن پیدایش کند. در هر حال درد سینه در بین زنان جوان در زمان قائدگی بیش از همه شایع است.

در حالی که حدود 70 درصد زنان در بعضی اوقات در طول زندگی خود درد پستان دارند، فقط حدود 15 درصد این دردها احتیاج به درمان پزشکی دارد. شدت و محدوده درد سینه میتواند مختلف باشد. درد میتواند در هر دو سینه، یک سینه یا در ناحیه زیر بغل بروز کند. شدت درد میتواند از کم تا حاد مختلف باشد و معمولاً بعنوان سوزش حاد، یا سفت شدن بافت پستان توصیف می شود. تغییرات هورمونی بسته به وقایعی مانند یائسگی، حاملگی، و قاعدگی هم میتوانند در نوع درد سینه تجربه شده تأثیر داشته باشند.

 


 
علت درد سینه در زنان می تواند یکی از موارد زیر باشد:
1. کیست‌های پستان
کیست سینه رایج ترین توده پستانی است که در خانم‌ها مشاهده می شود. کیست ها معمولاً در سن 35- 50 سال دیده میشوند و پس از یائسگی از بین میروند مگر در خانم هایی که پس از یائسگی هورمون های تخمدانی را استفاده می کنند.کیست ها عبارتند از توده هایی که از مایع پر شده اند. کیست ها معمولاً در زمینه تغییرات فیبروکیستیک ایجاد می شوند. میزان کیست ها بسیار متفاوت می باشند و از چند میلی متر تا چند سانتیمتر متغیر بوده، تعداد و میزان کیست های سینه ممکن در یک شخص در ماه های گوناگون تغيير کند که اهمیتی ندارد.


2. داروها
برخی از انواع دارو می‌تواند باعث توسعه درد سینه شود. داروهایی که با افزایش درد پستان مرتبطند عبارتند از:
• داروهای ناباروری
• داروهای پیشگیری از بارداری هورمونال خوراکی
• استروژن پس از یائسگی و آماده‌سازی پروژسترون
• مهارکنندة بازجذب انتخابی سروتونین
• داروهای ضد افسردگی
• آماده‌سازی دیجیتال
• متیل‌دوپا (الدومت)
• اسپیرونولاکتون (الداکتون)
• برخی از دیورتیک‌ها
• انادرول
• کلرپرومازین
افراد دچار درد پستان باید با مراقبان بهداشتی خود صحبت کنند تا مشخص شود که یکی از این داروها ممکن است در این موضوع مؤثر باشد یا خیر.


3. جراحی پستان
جراحی پستان و فرم بافت زخم می‌تواند به درد سینه منجر شود.


4. عفونت غضروفی و دنده‌ها
عفونت غضروفی و دنده ها نوعی از آرتریت است که در محل اتصال دنده ها و جناغ بروز می کند. هنگامی که این شرایط مرتبط به سینه نباشد، درد همراه سوزش ناشی از آن میتواند با درد سینه واقعی آمیخته شود. این شکل از آرتریت در اشخاص پیر و هم مردم فقیر دیده می شود.

5. تغییرات فیبروکیستیک سینه
زنان در دوره قبل از یائسگی و آنهایی که تحت هورمون درمانی بعد از یائسگی قرار دارند امکان دارد دچار وضعیت نا‌صافي، افتادگی و تورم ناشی از ساخته شدن مایعات در سینه شوند. این شرایط بدون ضرر تحت عنوان تغییرات فیبروکیستیک سینه شناخته می شود.


6. ورم پستان
ورم سینه یک عفونت دردناک پستان است. این درد بیش از همه در زنان شیرده در پیوند با انسداد مجرای شیردهی پختگی می شود. نشانگان مرتبط با ورم سینه اکثر شامل تب، انواع درد و خستگی است که با تغییرات سینه مانند گرم شدن، برشته شدن ، ورم و درد همراه است.


7. سینه بند نامناسب
درد سینه ممکن است بر اثر استفاده از یک سینه بند نامناسب ایجاد شود. در بعضی دوران ها سینه بندهای زنان یا خيلي سفت و یا خيلي شل و ول هستند و پستان ها را بدرستی پوشش نمی دهند. نبود حمایت کامل میتواند منجر به درد سینه شود.

 

درد سینه,علل درد سینه,درد سینه در زنانمادران شیرده معمولا دچار درد سینه می شوند

8. سرطان پستان
اغلب انواع سرطان پستان سبب ایجاد درد نمی‌شوند. در هر حال سرطان سینه التهابی و برخی تومورها می‌توانند سبب ناراحتی پستان شوند.


افرادی که موارد زیر را در خود دارند باید به دکتر مراجعه کنند:
• وجود توده یا سطوح نگرانی‌‌آور در سینه
• درد یا توده‌ای که پس از پایان عادت ماهانه از بین نمی‌رود.
• وجود هر نوع ترشح از پستان، چه خونین چه به رنگ روشن و غیره
• درد سینه بدون علت شناخته شده که از بین نمی‌رود.
• نشانگان پایدار همراه عفونت سینه نظیر سرخی، چرک یا تب.

 

9- مشکلات آناتومیکی
اختلالی دردیواره ی قفسه سینه، عضلات، مفصل ها، قلب و یا نواحی ديگر باشد که به دلیل انتشار درد به این نحو احساس شود

مشکلات آناتومیکی و ساختاری در سینه ها میتواند باعث ایجاد درد شود که در بیش تر موارد این دردها غیر دوره ای هستند. اختلالاتی مثل کیست ها، ضربه ها و اسیب دیدگیها و جراحیهای قبلی میتوانند باعث پیدایش درد شوند.علت این مدل دردها معمولاً بیرون از بافت پستان است. مثلا امکان دارد علل ایجاد درد، اختلالی دردیواره ی قفسه پستان، عضلات، مفاصل، قلب و یا نواحی ديگر باشد که به دلیل  انتشار درد به این نحو احساس شود. کشیدگی عضلات پستان و آسیبهای مفصلی هم میتوانند باعث چنين دردهایی شود.

 

علت درد سینه,درد سينه نشانه چيست,علت درد سينه در زنان
درد سینه نشانه چیست

 
درد سینه ادواری و غیر ادواری
درد پستان را می‌توان به دو گروه تقسیم‌بندی کرد: درد ادواری و درد غیر ادواری


درد ادواری:
اطلاعات بیشتر

درد سینه ی ادواری بعنوان دردی تشریح می شود که با تغییرات هورمونی در زمان دوره ی قاعدگی همراه است. این درد بطور رایج در زمان 2 هفته مانده به شروع قاعدگی بدتر می شود.

این مدل از درد پستان حاوی 75 درصد شکایات مرتبط به درد پستان می شود.

درد پستان ادواری بیش از همه توسط زنان در دهه های بیست و سی و چهل زندگی تجربه می شود. این درد بیش تر وقت ها در سطوح بالای بیرونی هر دو سینه و گاهی وقت ها در ناحیه زیر بغل بروز می کند.

زنانی که دچار درد سینه ی ادواری میشوند اغلب تغییرات فیبروکیسیتیک حاوی پیدایش سطوح توده و سفت در بافت پستان را گزارش می دهند. ورم دوره ای، درد، تیرکشیدن پستان، حس سنگینی بعد از پایان قاعدگی رو به رفع شدن دارد.

درد غیر ادواری
خلاف درد سینه ی دوره ای، درد سینه ی غیر ادواری کاملا متفاوت از چرخه ی قاعدگی است. این درد بیش تر وقت ها در زنان بعد از یاسگی در سنین 40 و 50 سال بروز می کند.

این شکل از درد پستان اغلب بعنوان درد یا سوزش یا سفتی پایدار و لاینقطع تشریح می شود. این درد متمایل به حضور در یکی از سینه ها است و میتواند ناشی از تروما یا جراحت باشد.


چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟
در هریک از موارد زیر باید به پزشک مراجعه کنید:
- درد سینه به‌صورت روزانه و بیش از چند هفته ادامه پیدا کند.
- درد در قسمت خاصی از سینه ایجاد شود.
- درد سینه با گذشت زمان بدتر شود.
- درد سینه در فعالیت‌های روزانه اختلال ایجاد کند.

گرچه در زنانی که نشانهٔ اصلی مشاهده‌شده در آنها درد سینه است، خطر ابتلابه سرطان پستان کم است، ولی اگر پزشک انجام آزمایش و ارزیابی را توصیه می‌کند، حتما باید به توصیهٔ او عمل کنید.

 
پیشنهاد ویژه
ارتودنسی,متخصص ارتودنسی,ارتودنسی نامرئیارتودنسی لازمی؟ همین الان نوبت بگیربوتاکس,کاهش وزن,رفع چین و چروکجدیدترین دستگاه لاغری موضعیرزرو هتل,ویلا جنگلی,اقامتگاهاگه سفرامن میخوای،هومسا اقامتگاه رزرو کن

تشخیص علت درد پستان:
آزمایشات لازم برای بررسی وضعیت، حاوی موارد زیر است:
معاینه بالینی و فیزیکی:پزشک سینه ها را برای بررسی تغییرات، و همچنين گره های لنفاوی در ناحیه گردن و زیر بغل را بررسی می کند. چه بسا دکتر به قلب و ریه ها گوش می دهد و پستان و شکم را بررسي ميکند تا معلوم شود، آیا درد به شرایط دیگری مرتبط هست یا خیر. درصورتی که سابقه پزشکی و درد قبلی در ناحیه سینه و نتیجه عادی در معاینات فیزیکی داشته باشید، احیانا نیازی به ازمایش های اضافی نخواهد بود.

ماموگرافی:درصورتی که پزشک یک توده یا جسم را در پستان حس کند یا یک منطقه متمرکز درد در بافت پستان تشخیص دهد، باید یک ازمایش از سینه خود داشته باشید تا تشخیص دقیقتر صورت بگیرد.

سونوگرافی: یک ازمایش اولتراسوند با استفاده از امواج صوتی برای تولید تصاویری از پستان های شما انجام می شود. اکثر این تست همراه با یک ماموگرافی انجام می شود.

بیوپسی تومورهای مشکوک پستان: ناحیه های ضخیم یا ناحیه ای که در زمان امتحانات تصویر‌برداری مشاهده میشوند ، باید بیوپسی را انجام دهد. در زمان بیوپسی، دکتر یک نمونه کوچک از بافت سینه را از منطقه موردنظر بر می دارد و آنرا برای تفکیک و تحلیل، به ازمایشگاه ارسال می کند.

 



 
چگونگی درمان درد سینه:
این موضوع اهمیت دارد که افراد با مراقبان بهداشتی خود در مورد تصمیم‌گیری درباره ی علت درد سینه و نیاز به توجه بدان صحبت کنند.


علی‌رغم اینکه خوددرمانی ممکن است از نظرگاه علمی قابل تأیید نباشد، برخی از موارد برشمرده در زیر می‌تواند برخی از ناراحتی‌ها را کاهش دهند:

 

• محدود کردن مصرف کافئین و سدیم: منابع کافئین شامل شکلات، قهوه، چای و نوشابه‌های غیر الکلی است.
- پوشیدن سینه‌بند مناسب در تمام مدت روز، سینه‌بند ورزشی در طول ورزش، و لحاظ کردن پوشانیدن سینه‌ها در سینه‌بند در هنگام خواب برای آسایش بیشتر.
- فراهم کردن کمپرس‌های سرد و گرم برای پستان‌ها
- رعایت رژیم غذایی کم‌چربی، افزایش میزان مصرف روزانه میوه‌ها و سبزی‌ها و غلات
- حفظ وزن در محدوده ی سالم
- مصرف ویتامین‌هایی نظیر B6، B1 و ویتامین E

- مصرف داروهای بی‌نیاز از نسخه نظیر آسپیرین، استامینوفن و ایبوپروفن
- استفاده از روش‌های آرام‌بخشی برای کاهش استرس، اضطراب و تنش
- در نظر گرفتن بخور کیست یا درناژ اگر توصیه شده باشد.
- داشتن یک ژورنال علایم برای کمک به اتخاذ تدبیر مناسب اگر درد دوره‌ای یا غیر ادواری است.


مردم باید پیش از امتحان روش‌های خوددرمانی برای اطمینان از مناسب بودن وضعیت خود با مراقبان بهداشتی مشورت کنند. در برخی اوقات، افراد ممکن است برای درد سینه ی خود نیازمند برخورداری از مداخلات پزشکی باشند. 
برچسب ها: علت ، درد ، سینه ، زنان
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: