شفاآنلاین-یک روانپزشک با بیان علائم اضطراب، کاهش قدرت یادگیری و حافظه به ویژه در نسل جوان و شایعترین علت افت تحصیلی در آنها را نتیجه اضطراب دانست.
به گزارش
شفا آنلاین،افشین طیبی ، با اشاره به انواع اضطراب اظهار داشت: اضطراب واکنشی طبیعی در مقابل استرس یا فشارهای جسمی و روانی است که انواع خفیف، متوسط و شدید دارد. اضطراب خفیف، تمرکز و انگیزه فرد را بالا میبرد، اما نوع شدید آن میتواند کاهش تمرکز را همراه داشته باشد.
وی افزود: فرد مضطرب نمیتواند ذهن خود را متمرکز کند و هر قدر تلاش میکند، ذهن او متمرکز نمیشود.
این متخصص حوزه بهداشت روان ادامه داد: کاهش قدرت یادگیری و حافظه به ویژه در نسل جوان بیانگر اضطراب است، همچنین کسانی که وسایل خود را به طور مرتب جا میگذارند، به احتمال زیاد افراد مضطربی هستند.
این روانپزشک تصریح کرد: تپش قلب شدید، سرد شدن کف دستها و پاها از علائم جسمانی اضطراب است. افراد مضطرب معمولا دچار تپش قلب شدید میشوند و احساس میکنند که قلبشان از جا کنده میشود. همچنین در طی روز کف دستان و پاهای آنها سرد شده و عرق سردی آنها را فرا میگیرد.
وی افزود: تنفس مبتلایان به اختلالات اضطرابی معمولاً کوتاه است و احساس پروانهای در شکم دارند، این افراد احساس میکنند که پروانهای در شکم آنها تکان میخورد.
این روانپزشک گفت: انقباض عضلانی، احساس بیقراری، دلواپسی، اضطرار، عجول بودن و کشش در زیر زانو از دیگر علائم اضطراب است. همچنین احساس سبکی سر، سرگیجه و گیج شدن جزو نشانههای اضطراب است.
وی با اشاره به تشخیص اضطراب و اختلالات اضطرابی اظهار داشت: علائم اضطراب باید به اندازهای باشد که تشخیص اضطراب یا یکی از اختلالات اضطرابی گذاشته شود و چنانچه تعداد این علائم کم باشد، یا در عملکرد شغلی و اجتماعی فرد اختلال ایجاد نکند، نیازی به درمان خاصی وجود ندارد.
وی ادامه داد: در برخی استرسها و اختلالات اضطرابی خط اول درمان دارویی است، اما در برخی دیگر مانند ترسهای مرضی به علت اینکه اساس اختلال رفتاری است درمان هم در راستای تغییر رفتار خواهد بود.
این روانپزشک خاطرنشان کرد: شایعترین علامت اضطراب و افسردگی در نسل جوان افت تحصیلی است، بنابراین اولیاء مدرسه و دانشآموزان باید نسبت به این موضوع حساس باشند و در صورتی که دانشآموز دچار افت تحصیلی ناگهانی شد به متخصص بهداشت روان مراجعه کنند.