حساسیت به نوار بهداشتی پدیده عجیبی نیست اما این حساسیت ها به میزان کمی اتفاق می افتد .نشانه هایی که بعد از حساسیت واژن به نوار بهداشتی یا پد بهداشتی ظاهر می شوند عبارتند از :ایجاد سوزش و خارش در ناحیه واژن ، التهاب و قرمزی پوست این ناحیه ، تورم پوست اطراف واژن ،ایجاد ترشحات سفید رنگ.
پژوهش ها نشان ثابت کرده اند که ۷۰ درصد از حساسیت های نوار های بهداشتی به دلیل وجود چسب در نوار ها به وجود می آید. همچنین آمار های دیگر نشان داده اند که میان هر دو میلیون نفر زن، تنها یک نفر به نوار بهداشتی حساسیت نشان می دهد. به جز مواد حساسیت زای موجود در نوار های بهداشتی ، عوامل دیگر نیز می توانند سبب این حساسیت شوند ، مانند تماس و اصطکاکی که نوار با بدن ایجاد می کند و سبب آزار ناحیه تناسلی می شود.
لایه های نوار بهداشتی:
نوار های بهداشتی معمولا از چندین لایه تتشکیل می شوند که در هر لایه، ماده و جنسی متفاوت به کار می رود.
هر کدام از لایه های موجود در نوار بهداشتی می توانند سبب ایجاد حساسیت در ناحیه تناسلی افراد شوند. مواد موجود در لایه های مختلف نوار های بهداشتی عبارتند از :
- لایه زیرین :
لایه زیرین نوار بهداشتی در بیشتر موارد از ترکیب های پلی اتیلن ساخته می شود. این مواد در تولید لباس ها، طناب ها و … هم استفاده می شوند.
- بخش اصلی جذب کننده :
در همه ی نوار های بهداشتی یک بخشی اصلی و هسته ای وجود دارد که در میان لایه زیرین و رویین قرار می گیرد. این قسمت بیشتر از جنس فوم و سلولز ها ساخته می شود. مواد موجود در قسمت اصلی نوار بهداشتی قدرت جذب بالایی دارند. در برخی از موارد هم نوار های بهداشتی شامل ژل جاذب می باشند.
- لایه رویین :
لایه رویین نوار بهداشتی بخشی است که بیشترین تماس را با بدن دارد. جنس این لایه از نوار بهداشتی بیشتر از پلی اتیلن و اکسید روی و پترولاتیوم می باشد ، که این مواد در مرطوبکننده ها هم یافت می شوند .
بیتوتهسوالت رو اول با یه پزشک متخصص درمیون بذار! بیتوتهآنلاین از پزشکان متخصص سوالت رو بپرس!
- چسب :
لایه ای از چسب هم در نوار بهداشتی ها دیده می شود ، که این قسمت به افراد کمک می کند تا نوار را به لباس زیرشان بچسبانند. در بعضی از نوار ها از چسب های مورد تأیید سازمان غذا و دارو (FDA) استفاده می شود ، که این چسب ها در چسب های عادی حرارتی و قطره ای و… نیز به کار می روند.
- عطر و رایحه:
برخی از شرکت های تولید کننده وسایل بهداشتی عطر و رایحه ای نیز به محصولات خود اضافه می کنند. پوست بدن بعضی از خانم ها به مواد شیمیایی عطری موجود در نوار های بهداشتی حساس می باشر و این مورد نیز می تواند از موارد حساسیت زا نوار های بهداشتی به شمار آید. بیشتر نوار های بهداشتی رایحه دار در زیر لایه و بخش اصلی جذب کننده مواد عطری دارند، پس امکان اینکه ماده شیمیایی با بدن تماس حاصل پیدا کند ، بسیار پائین می باشد .
درمان و پیشگیری از حساسیت به نوار بهداشتی
راه و روش های درمان کردن حساسیت نسبت به نوار بهداشتی:
- استفاده از نوار بهداشتی ضد حساسیت:
بهترین نوع نوار بهداشتی, درباره نوار بهداشتی, حساسیت به نوار بهداشتی
پد های ضد حساسیت
اگر از نوار بهداشتی با کیفیتی استفاده می کنید اما نشانه های حساسیت را تجربه می کنید، ممکن است استفاده از نوار بهداشتی ضد حساسیت برای بهبود این مشکل مناسب باشد. نوار های بهداشتی ضد حساسیت برای پوست های حساس تهیه شده اند و معمولا فاقد عطر، رنگ و مواد شیمیایی می باشند و بیشتر از مواد طبیعی ای چون پنبه تهیه می شوند . این نوار های بهداشتی نسبت به نوار های معمولی گران هستند اما می توانند از سلامت شما مراقبت کنند.
- استفاده نکردن از شلوار و لباس های زیر تنگ و چسبان:
لباس های چسبان و تنگ می توانند حساسیت واژن به پد بهداشتی را افزایش دهند ، پس یکی از راه های پیشگیری از بروز این حساسیت در دوران قاعدگی یا زمان استفاده از نوار بهداشتی پوشیدن لباس های زیر آزاد و شلوار های گشاد می باشد تا هوا به صورت آزاد در زیر لباس جریان پیدا کند .
- استفاده از کمپرس سرد:
پیشگیری از حساسیت به نوار بهداشتی, نوار بهداشتی بدون حساسیت, ضرر نوار بهداشتی
درمان حساسیت به نوار بهداشتی با کمپرس سرد
پیشنهاد ویژه
بیتوتهبا مشاوره قبل از ازدواج،زندگیتان بیمه کنیدافزابش قد,عمل افزایش قد,کوتاهی قدافزایش قد تا 10سانت بدون بازگشتبیتوتههر سوالی که ازهر پزشکی که بخوای!دکتر ساینا
بهره گیری از کمپرس سرد به کاهش درد و کاهش سوزش ناحیه واژن کمک می کند . افرادی که با پدیده حساسیت به نوار بهداشتی رو به رو می شوند می توانند یک کمپرس سرد را روی ناحیه مورد نظر قرار دهند تا درد و التهاب به وجود آمده کاهش یابد . اگر به کمپرس سرد دسترسی ندارید، نشستن روی سرامیک میتواند جایگزین این اقدام باشد.
- شست و شوی منظم واژن:
رعایت کردن بهداشت فردی باعث کم شدن میزان حساسیت واژن به پد و نوار های بهداشتی می شود. برای این کار لازم است در طول روز به صورت مرتب ناحیه تناسلی را با آب گرم شست و شو دهید و بعد از شستن واژن آن را با دستمال تمیز خشک کنید تا میکروب ها و باکتری ها در این ناحیه رشد نکنند.استفاده از صابون و شوینده های مختلف برای شست و شوی واژن سبب افزایش تحریک پذیری این ناحیه می شود پس تنها استفاده از آب ولرم برای این کار کافی می باشد .