کد خبر: ۲۷۹۱۲۲
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۰ - ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021April 24
پارتنر تلفظ کلمه انگلیسی partner به معنی شریک، یار، همراه و سهیم است. شاید بتوان معنی پارتنر را در فارسی : همراه ، همبازی ، شریک یا دوست فابریک دانست. به طور کلی پارتنر یعنی شخصی که شما را همراهی می کند.
شفاآنلاین>سلامت جنسی>زندگی پارتنری به معنی زیر یک سقف زندگی کردن زن و مرد بدون ازدواج است که میتواند جامعه را با بحران های متعددی روبرو کند.

به گزارش شفاآنلاین:پارتنر تلفظ کلمه انگلیسی partner  به معنی شریک، یار، همراه و سهیم است. شاید بتوان معنی پارتنر را در فارسی : همراه ، همبازی ، شریک یا دوست فابریک دانست. به طور کلی پارتنر یعنی شخصی که شما را همراهی می کند. 

 

پارتنر چیست می تواند پاسخ های متعددی داشته باشد. در فرهنگ غرب زمانی که دختر و پسری قصد دارند همراه هم باشند و قصد ادامه رابطه همراه با تعهد را دارند پارتنر هم محسوب می شوند. یا زمانی که شخصی به تنهایی به مهمانی میرود ممکن است به او بگویند میتوانید برای خود پارتنر ( یعنی همراه ) بیاورید. 

 

کلمه پارتنر در همراهی برای یک کار مشترک هم استفاده میشود. مثلا زمانی در فیلم های هندی کاجول و شاهرخ خان  پارتنر هنری یا زوج هنری بودند، به این معنی که اغلب فیلمهایشان با هم مشترک بود. یا در فیلم های ایرانی مهناز افشار و محمدرضا گلزار پارتنر هنری هم بودند.

 

زندگی پارتنری

سال ها بود که میشنیدیم در سایر کشورها به جز ایران ، زن و مرد بدون ازدواج با یکدیگر هم خانه می شوند. زندگی پارتنری واژه ای است که این افراد برای سبک زندگی خود انتخاب می کنند. بسته به این که خانه متعلق به چه کسی باشد هر وقت و به هر دلیلی یکی از طرفین نخواهد زندگی پارتنری را ادامه دهد چمدانش را برداشته و به دنبال پارتنر جدیدی می رود. 

 

این  مدل زندگی در شمال شهر تهران هم رواج پیدا کرده البته آماری در این مورد ارائه نشده و ظاهرا هنوز تحقیق میدانی جدی در این زمینه انجام نشده است. ولی 15 درصد پسرانی که زندگی مجردی را انتخاب کرده اند، داشتن پارتنر را علت این تصمیم می دانند.

 

افرادی که وارد زندگی پاتنری می شود دلایل مختلفی برای انتخابشان دارند ودو متغیر بسیار مهم در تفکیک انواع ازدواج سفید یا زندگی پارتنری وجود دارد. آیا دو پارتنر قصد ازدواج دارند؟ چه تجربه یا تجارب پیشینی در این رابطه دارند؟

 

افرادی که این  سبک زندگی را به عنوان جایگزینی برای ازدواج انتخاب کرده اند در یک بازه 5 تا 7 ساله احتمال بیشتری دارد که با پارتنر خود بمانند.

 

افرادی که ازدواج سفید را به عنوان گامی به سوی ازدواج در نظر می گیرند ارتباطشان به احتمال بیشتری از سایرین به ازدواج رسمی منتهی می شود.

 

گروهی که زندگی پارتنری را به عنوان محکی برای ارزیابی رابطه در نظر می گیرند و برنامه ای هم برای ازدواج ندارند و گروهی که این رابطه را معادل یک رابطه دوستانه جدی می دانند بیشتر از سایرین احتمال دارد از هم جدا شوند.

 

ازدواج غیر رسمی یا ازدواج سفید

یک استاد دانشگاه و جامعه شناس دینی در خصوص رواج پدیده زندگی پارتنری در زندگی امروز می گوید اگر دو نفر مقید به دین اسلام باشند حتما شرایط ازدواج را البته به صورت غیر رسمی برقرار می کنند و بعد این زندگی را آغاز می کنند. در کتاب های برخی مراجع تقلید آمده است که اگر زن و مرد تمایل داشته باشند میتوانند صیغه محرمیت حتی در مواردی به زبان فارسی ، بخوانند و با یکدیگر محرم شوند.

 

بحران زندگی پارتنری یا ازدواج سفید

در کشورهایی که این نوع زندگی رایج شده دولت با مساله ای به نام کودکان تک سرپرست و مادر مجرد یا پدر مجرد مواجه است چرا که گاهی فرزندی که از این رابطه متولد شده فقط مورد پذیرش یکی از طرفین قرار می گیرد. 

 

عدم اطمینان از ثبات رابطه در شخصی که به پارتنر خود دلبستگی شدیدی پیدا میکند یکی از مهمترین آسیب ها و بحران های روحی برای این سبک زندگی است.

این افراد اغلب ترجیح می دهند در شهری زندگی کنند که دیگران آن ها نشناسند و بچه دار نمی شوند زیرا مشکلات اقتصادی سبب شده این زندگی را انتخاب کنند و بچه مشکلاتشان را بیشتر می کند.

 

اگر چنین شیوه ای رواج پیدا کند آمار ازدواج های ثبت شده به شدت کاهش پیدا کرده و نرخ رشد جمعیت به صفر خوهد رسید و آسیب های عدم تشکیل خانواده بسیار جدی تر از قبل خوهد شد. 

 

پارتنر خانم معمولا در این سبک زندگی به دلیل افزایش سن میتواند با مشکلاتی از جمله تجرد قطعی روبرو شود. از  سویی دیگر احتمال بارداری پارتنر خانم در این سبک زندگی وجود دارد که فرد را با مشکلات روحی روانی و حتی جسمی زیادی روبرو خواهد کرد و احتمال این که مجبوربه سرپرستی فرزند خود به تنهایی باشد زیاد است.

 

در فرهنگ ایرانی پذیرش این سبک زندگی برای اغلب خانواده ها ممکن نیست بنابراین پنهان کاری های پارتنرها از خانواده مانع از ایجاد حس امنیت و آرامشی است که دو نفر در ازدواج تجربه می کنند.

 

دلایل ایجاد پدیده زندگی پارتنری

فرهنگ ایرانی و اسلامی، عرف و قانون در ایران تشکیل این چنین زندگی هایی را نمی پذیرد اما مساله اینجاست که این شکل زندگی مدتی است رواج دارد شاید یکی از اصلی ترین دلایل آن این باشد که ازدواج برای جوان های ما یک کابوس و گذر از هفت خوان رستم است. ولی در این شیوه طرفین توافق می کنند که مثلا یک نفر اجاره منزل را بدهد و دیگری هزینه های زندگی و زندگی های بسیار ساده ای دارند. 

یکی از مهم ترین بحران های جوانان ما بحران جنسی و عدم آموزش های مناسب است. فاصله بلوغ تا ازدواج در جامعه ایرانی هر روز زیادتر می شود که در خوشبینانه ترین حالت 10 تا 15 سال است.

 

از سوی دیگر کسب درامد و تامین هزینه های ازدواج برای جوانان معضل بزرگی شده ست. 

عدم مسئولیت پذیری را هم که کنار مشکل کار و هزینه ها بگذاریم می بینیم که جوانان به دنبال راحت ترین شکل هستند که هم بتواننند نیازهایشان را برطرف کنند و هم هزینه کمتری متحمل شود.

 

نبودن رفاه و عدم امکانات مثل بیمه و کمبود کار و نبود شغل و مسکن مناسب از مهم ترین عوامل این سبک زندگی است.

 

از سوی دیگر خانواده ها می بینند که اگردختر و پسر در کوچه و خیابان با هم باشند با آنها برخورد می شود و در نتیجه برای این که فرزندانشان گیر نیفتند آن ها را به خانه دعوت می کنند و همین باعث می شود که این گونه زندگی ها شکل بگیرد. 

 

وجود مراسم و مهریه و سنت های دست و پا گیر که میتواند از نظر قانونی مردان را به زندان بیندازد و برای هر دو طرف مشکل ایجاد کند. 

 

تبلیغ رسانه های غربی در مورد هم خانگی دختر و پسر و رواج این سبک زندگی در فیلم و سریال های خارجی می تواند زمینه ذهنی لازم برای رشد این سبک زندگی را فراهم کند.

عدم در اختیار قرار دادن خوابگاه توسط دانشگاه ها به خصوص دانشگاه آزاد باعث شده جوانانی که از خانواده دور شده اند به سبک زندگی مجردی عادت کنند.

 

افزایش آمار طلاق به خودی خود می تواند عاملی برای تن ندادن به مسئولیت ازدواج و تحمیل هزینه های بالای آن بر فرد باشد.

 

فرق همسر و پارتنر

رابطه زناشویی در جامعه ما در دو نوع ازدواج دایم و موقت تعریف شده ولی ازدواج سفید و زندگی پارتنری بدون هیچ تعریفی در چارچوب قانونی و شرعی در حال افزایش است.

در ازدواج معمولا همسر از نظر سن و مذهب تناسب بیشتری دارد ولی پارتنر معمولا از نظر تحصیلات همسان تر است.

 

تنها تفاوت همسر و پارتنر در ثبت رسمی رابطه به عنوان ازدواج در محضر است که خانواده از آن مطلع هستند. پارتنر با وجودی که همراه با شما زندگی میکند ولی رابطه شما در محضر ثبت نشده است و از نظر شرعی صیغه ای برای آن خوانده نشده است. زندگی پارتنری با توجه به فرهنگ های مختلف در جوامع می تواند به صورت مخفیانه یا با اطلاع خانواده ها باشد.

 

تعهد در زندگی پارتنری مانند ازدواج برای سلامت روح و روان طرفین الزامی است ولی هنگام جدایی تفاوت پارتنر با همسر در این است که مراحل قانونی نداشته و یکی از طرفین وسایلش را جمع کرده و از خانه طرف مقابل نقل مکان می کند.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: