به گزارش
شفا آنلاين،اگرچه قرص های ضدبارداری از ضریب اطمینان نسبتاً بالایی برخوردار هستند، اما تحقیقات اخیر دانشمندان نشان داده است که قدرت باروری در زنانی که مصرف کننده این قرص ها هستند کاهش پیدا می کند.
محققان دریافته اند که هورمون های قوی موجود در این قرص ها موجب پیری زودرس سیستم زاد و ولد در انسان می شود، به همین دلیل اکثر زنان پس از قطع مصرف طولانی این قرص ها برای باروری با مشکل مواجه می شوند. با این وجود به نظر نمی رسد که تأثیرات این قرص ها دائمی باشد، اما برای اطمینان یافتن از اثرات احتمالی این داروها، سه ماه پس از اتمام دوره مصرفشان باید میزان هورمون های زنان مورد آزمایش قرار بگیرند.
نتایج مطالعات انجام شده روی زنان مصرف کننده این قرص ها نشان داد، میزان هورمون های AHM و AFC که در نقش مهمی در باروری ایفا می کنند در این دسته از زنان 16 تا 19 درصد کمتر از سایرین است. علاوه بر این میزان تخمک گذاری زنان پس از مصرف این قرص ها 16 تا 52 درصد کاهش داشته است که بیشترین کاهش در افراد زیر 30 سال مشاهده می شود.
تمامی آنچه گفته دلیل بر آن نمی شود که تأثیرات قرص های ضد بارداری بر تخمدان های زنان دائمی باشد، بلکه این نتایج هشداری است برای زنان تا پس از قطع مصرف این قرص ها به بازیابی قوای زنانگی خود توجه ویژه ای داشته باشند. بعید به نظر می رسد که این قرص ها منجر به تغییرات بنیادی در ساختار تخمدان ها بشوند، اما اثر آنها در تغییر شکل ظاهری آنها و میزان ترشح AMH امری غیر قابل انکار است.
با این حال اگر زنان در طول دوران استفاده و پس از اتمام دوره به صورت متناوب هورمون های خود را اندازه گیری کنند تا حد بسیاری می توانند از تغییرات بدنشان آگاه شوند و نسبت به بهبود آن اقدام کنند. با رعایت این نکته اکثر زنان مصرف کننده قرص های ضد بارداری 6 ماه پس بعد قطع داروهایشان از توانایی بارداری برخوردارند.
سلامانه