شفا آنلاين -بررسي ها نشان مي دهد ۳۰ تا ۴۰ درصد بارداریها پرخطر است و ۳ تا ۴ درصد نوزادان با ناهنجاری عمده متولد میشوند
به گزارش شفا آنلاين،دكتر محمد مهدی آخوندی امروز در نشست خبری افتتاح کلینیک سلامت مادر، جنین، نوزاد در مرکز ناباروری ابن سینا اظهار داشت: برخی بیماران میخواهند به هر قیمتی فرزند داشته باشند و خیلی به عوارض پس از بارداری که ممکن است تبعات بدتری را برای آنها ایجاد کند، ندارند و برای ما این نگرانی همیشه وجود دارد که بتوانیم زوجین نابارور فرزند سالمی داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه ازدواجهای فامیلی یا مشکلاتی که در عقبه خانوادگی وجود دارد میتواند در معلولیت جنین مؤثر باشد افزود: برخی اوقات با زنانی مواجه هستیم که بیش از 10 سقط داشتهاند ولی به دلیل شرایط خاص آزمایشگاهها و اینکه جنین مرده در چه شرایطی و تا چه زمانی نگهداری و برای بررسی ارسال شود، ممکن است امکان تشخیص صحیح دلیل سقط را از بین ببرد.
آخوندی تصریح کرد: جامعه پزشکی با روشهای تشخیصی قدیمی خیلی نمیتوانست دلایل جنین دفع شده را تشخیص دهد اما با روند تکنولوژی جدیدی که به میان آمده تا حد زیادی این امکان فراهم است.
وی ارزیابی بیماریهای متابولیک احتمالی پس از تولد، سونوگرافی و روشهای جدید را راهکاری برای زوجهایی که از تولد فرزند ناهنجار نگران بودند مؤثر دانست و گفت: با این روش زوجینی که از روشهای کمک باروری برای داشتن فرزند استفاده میکنند از دفع مکرر جنین جلوگیری شده و میتوان فرزندی سالم به دنیا آورد.
در ادامه این نشست فاطمه رحیمی شعرباف، فوق تخصص پریناتولوژی اظهار داشت: صد سال پیش متوجه شدند که اگر مراقبتهای لازم را از مادر باردار انجام دهند از عوارض بارداری کاسته خواهد شد و 50 سال پیش با فراهم شدن امکانات سونوگرافی و تشخیص جنینی این نسبت افزایش یافت.
وی با تأکید بر اینکه 30 تا 40 درصد بارداریها پرخطر است افزود: به مرور زمان امکانات تشخیصی و درمانی و پیشرفتهای تکنولوژی سبب شد تا با یک کار تیمی توسط متخصصان جلوی بیماریهایی که به تولد نوزادی معلول یا سقط جنین منجر میشود، گرفته شود.
این متخصص زنان و زایمان تصریح کرد: مراقبتها تا حد زیادی در کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان تأثیر داشته ولی نباید فراموش کرد که از هر کودکی که به دنیا میاید 3 تا 4 درصد آنها ناهنجاری عمده دارند که این ناهنجاریهای عمده قبل از تولد قابل تشخیص است.
.