به گزارش شفاآنلاین: اورولوژی تنها مختص به مردان نیست، شاید این زیرشاخه ها تصویر بهتری برای شما به وجود بیاورند:
به سیستم ایجاد کننده ادرار، نگه داری از آن و دفع آن دستگاه ادراری گفته می شود. می توان گفت اگر برای هر یک از عضو های این دستگاه مشکلی پیش بیاید، باید سراغ اورولوژیست برویم، عضوهایی مثل:
علاوه بر دستگاه ادراری، وظیفه برطرف کردن مشکلات دستگاه تولید مثل هم بر عهده اورولوژیست است. دستگاهی شامل :
با دیدن کدام علائم باید به اورولوژیست مراجعه کرد؟
البته شاید در بسیاری از موارد مراجعه بیمار به اورولوژیست به صورت مستقیم نبوده و پس از معاینه عمومی و انجام برخی آزمایش ها به بخش اورولوژی فرستاده شود. اما علائم و نشانه هایی در بدن هست که بروز و مشاهده آن ها حتما باید به مراجعه به اورولوژیست ختم شود.توضیح آخر پیش از مطالعه علائم اینکه هرچند مانند بسیاری از دیگر بخش های درمانی در بخش اورولوژی هم بیشتر علائم و نگرانی ها به سادگی قابل درمان است اما این نکته را از یاد نبرید که پس از مشاهده این علائم به هیچ وجه وقت تلف نکنید و مراجعه به متخصص را پشت گوش نیاندازید. فراموش نکنید بسیاری از بیماری ها و مشکلات مربوط به این بخش از بدن در زمان خودش قابل درمان و خوشخیم است و با نادیده گرفتن و سهل انگاری ممکن است پشیمانی به بار بیاورد.
اما علائم و نشانه هایی که پس از مشاهده آن ها باید به اورولوژیست مراجعه کنید:
علاوه بر علائم و نشانه هایی که ذکر شد که جنبه عمومی دارد، مردان به صورت بخصوص اگر این نشانه ها را مشاهده کردند به اورولوژیست مراجعه کنند:
البته لازم به ذکر است که مشکلات ادراری خفیف مانند UTI را پزشک مراقبت های اولیه هم می تواند درمان کند، هرچند که در صورت رفع نشدن علائم به اورولوژیست ارجاع داده می شوید.
در بخش اورولوژی کدام بیماری ها درمان می شود؟
شاید بد نباشد مراجعین به بخش اورولوژی را به 3 زیر شاخه مردان، زنان و کودکان تقسیم کنیم. در این صورت یک متخصص اورولوژی می تواند این بیماری ها را درمان کند:
مردان
زنان
کودکان
اورولوژیست ها از چه راه هایی برای تشخیص و درمان بیماری بهره می برند؟
زمانیکه شما به متخصص اورولوژی مراجعه می کنید، مطابق انتظار از شما تست ها و آزمایش هایی گرفته می شود تا بیماری و مشکل شما با دقت و صحت تشخیص داده شود. علاوه بر آن متخصص اورولوژی از نتایج این آزمایش ها برای انتخاب درمان درست برای مشکل شما بهره می برد.
برخی از رایج ترین این آزمایش ها عبارتست از:
پیشگیری با چک آپ پروستات:
بخش اورولوژی هم همانند بسیاری از دیگر بخش های درمانی تنها برای درمان بیماری به وجود نیامده است. در حقیقت شما در این بخش هم می توانید با اندکی هشیاری و اهمیت قائل شدن برای سلامتی خود، جلوی بسیاری از مشکلات احتمالی را بگیرید و از بسیاری از بیماری ها پیشگیری کنید. یکی از این راه های پیشگیری چک آپ مستمر پروستات است.
لازم به ذکر است همه مردان لازم است با گذشتن از سن 50 سالگی سالی یک بار با مراجعه به متخصص اورولوژی پروستات خود را معاینه کنند و این سن در صورتیکه سابقه سرطان پروستات در خانواده شما وجود دارد از40 سالگی آغاز می شود. بد نیست بدانید افرادی که سرطان پروستات در سابقه خانوادگی آن ها وجود دارد ( برای مثال پدر یا عموی آن ها به سرطان پروستات مبتلا بوده است )، چهار برابر بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به این بیماری هستند.
متخصصان بسیاری در حوزه اورولوژی فعالیت میکنند. همین موضوع سبب گشته که انتخاب بهترین متخصص اورولوژی دشوارتر گردد. اما با آگاهی نسبت به نکاتی میتوانید بهترین متخصص اورولوژی را سادهتر بیابید. برای یافتن بهترین متخصص اورولوژی طبق روند زیر میتوانید اقدام نمایید:
اگر هر یک از آشنایان شما به تازگی به یک متخصص اورولوژی مراجعه کرده است، میتوانید در رابطه با عملکرد پزشک متخصص از او سوال کنید. در صورت که عملکرد او از نظرتان قابل قبول بود، میتوانید به این متخصص مراجعه نمایید.
بهترین متخصص اورولوژی دارای تاییدیه بورد میباشد. این مدرک نشان میدهد که پزشک انتخابی شما مهارت، دانش و تجربه کافی در زمینه مسائل اورولوژی دارد و میتوانید به او اعتماد کنید.
بیمارستانی که قرار است در آن تحت درمان قرار گیرید، باید امکانات و تجهیزات کافی را دارا باشد تا درمان شما به بهترین نحو انجام گردد.
رفتار اورولوژیست با بیماران باید به گونهای باشد که بیمار با او حس راحتی کند و بتواند تمام مشکلات خود را با او در میان بگذارد. برای آگاهی از این موضوع میتوانید طی جلسه معاینهای نیز رفتار او را ارزیابی نمایید.
بهترین متخصص اورولوژی اطلاعات جامعی در رابطه با بیماریهای اورولوژیک دارد و میتواند بهترین راه درمانی برای مشکل شما را در پیش بگیرد. یک اورولوژیست خوب همچنین با آخرین فناوریهای پزشکی برای درمان شما آشنایی دارد و میتواند بهترین راه درمانی را انتخاب کند.