شفا آنلاين -پژوهشگران مهندسی مواد در اسپانیا می گویند: نتایج آزمایشات صورت گرفته نشان داده اگر در پلیمر های قابل جذبی که در ایمپلنت های استخوانی به کار می روند، از شیشه های قابل جذب استفاده شود ایمپلنت ها مستحکم تر می شوند و به ترمیم استخوان ها برای ممانعت از عمل جراحی دوم برای ایمپلنت های فلزی کمک می کنند.
به گزارش اختصاصي شفا آنلاين دو محقق دانشگاه باسک ایمپلنت هایی ساخته اند که مواد اصلی آن پلیمرهای جذب شدنی است که به آنها شیشه های جذب شدنی افزوده شده است.
با ترکیب این دو ماده سیستم ساخته شده سفت تر و سخت تر می شود.پلیمرهای جذب شدنی،موادی هستند که هنگامی که در بدن قرار می گیرند به تدریج و همزمان با آن که استخوان ها جای خود را می گیرد،جذب بدن می شوند.
این سیستم ها که مصون به کامپوزیت هستند،می توانند از طریق پروسه های حرارتی پلاستیکی که از گرما استفاده می کنند ایجاد شوند.
در این زمینه محققان اسپانیایی مشاهده کردند،سیستم هایی که از شیشه استفاده می کنند ثبت حرارتی کم تری دارند،زیرا در انفعالاتی که بین شیشه و پلیمرها رخ می دهد این ماده تخرییب می شود و به خصوصیات محصول پایانی آسیب می رساند.
محققان اسپانیایی برای حل مشکل حرارتی سیستم ها،از تبدیل های شیمیایی سطح شیشه ها با پلاسمای خون استفاده کردند و با ایجاد چند لایه حفاظتی موفق شدند مانع از انفعالات بین پلیمر ها و محصول پایانی شوند.
تهيه وتنظيم :شبنم طاهري