به گزارش شفاآنلاین:زنانی که در معرض یائسگی زودرس قرار دارند ممکن است دچار کاهش نیروی باروری شوند که در حدود 10 سال پیش از یائسگی بروز میکند.
خوردن غذاهای سرشار از پروتئین گیاهی - مثل توفو، پاستای غنی شده، آجیل، و غلات صبحانه – در مقایسه با پروتئینهای دارای منشأ حیوانی، خطر یائسگی زودرس را کاهش میدهد.
آنچه در بالا آمد جمعبندی تحقیق جدیدی است که به رهبری دانشگاه منچستر و دانشکدۀ بهداشت عمومی تی. اچ. چان هاروارد و امهرست در بوستُن انجام و در "نشریه اپیدمیولوژی آمریکا" منتشر شده است.
یائسگی زودرس به عنوان آغاز یائسگی در سنین زیر 45 سال تعریف میشود. یائسگی زودرس میتواند خودبهخودی یا القائی، برای مثال ناشی از شیمیدرمانی یا عمل جراحی برداشتن تخمدانها باشد.
باور بر آن است که یائسگی زودرس که به صورت خودبهخودی بروز میکند مبتلابه یکبیستم زنان آمریکایی است.
ریسک بالاتر مشکلات سلامت
یائسگی زودرس در زنان با افزایش خطر مرگ زودرس و تعدادی از مشکلات سلامت شامل استئوپوروز، بیماریهای قلبی عروقی، و اختلالات نورولوژیک مرتبط شده است.
زنانی که در معرض یائسگی زودرس قرار دارند ممکن است دچار کاهش نیروی باروری شوند که در حدود 10 سال پیش از یائسگی بروز میکند.
محققان مطالعۀ جدید مینویسند که در مورد علل یائسگی زودرس دانش اندکی وجود دارد، و در اغلب موارد، تشخیصها آنها را به ژنها یا خودایمنی مرتبط نمیدانند.
در بحث خود در تحقیق مرتبط پیشین، محققان توضیح میدهند که اگرچه مطالعات قبلی به موضوع مصرف پروتئین و زمانبندی یائسگی در زنان پرداختهاند، بر مبنای اطلاعات آنها، مطالعۀ آنان نخستین تحقیقی است که ارتباط پروتئین به یائسگی زودرس را مورد بررسی قرار میدهد.
آنها مینویسند: "نمونههای مطالعه در این ارزیابیها به شکل قابل توجهی در زمان آغاز مطالعه مسنتر از نمونههای مطالعۀ ما بودهاند، که این مانعی برای ارزیابی خاص خطر یائسگی زودرس ایجاد میکند."
پرسشنامههای مشروح غذایی
بنابراین، برای مطالعۀ خود، تیم تحقیق دادههای "مطالعۀ سلامت پرستاران II" را برای بررسی ارتباط میان رژیم غذایی و یائسگی زودرس مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.
تجزیه و تحلیل آنان دربرگیرندۀ 85.682 زن بود که در فاصلۀ 1991 به بعد به شکل طبیعی دچار یائسگی زودرس شده بودند. این مطالعه شامل زنانی نمیشد که یائسگی زودرس در آنها نتیجۀ القاء – برای مثال بر اثر شیمیدرمانی یا هیسترکتومی – بود.
پرسشنامههای مشروح غذایی پر شده توسط نمونهها به محققان امکان داد تا به بررسی غذاها و نوشیدنیهایی بپردازند که در طول دورۀ پیش از آغاز یائسگی زودرس توسط زنان مصرف شده بود.
اطلاعات به دست آمده شامل این داده بود که زنان چند وقت یک بار فهرستی شامل 131 غذا، نوشابه و انواع مکمل را مصرف کرده بودند. تواتر گزارش شده طیفی از "هرگز"، "ماهی یک بار"، تا "6 بار یا بیشتر در هر روز" را شامل میشد.
نتایج نشان داد که در طول دورۀ پوشش داده شده توسط مطالعه (1991 تا 2011)، 2041 نفر از زنان دچار یائسگی زودرس شدند.
یائسگی زودرس,خطرات یائسگی زودرس,روش های جلوگیری از یائسگی زودرسیائسگی زودرس در زنان باعث افزایش خطر مرگ زودرس می شود
سرو سه تا چهار پروتئین گیاهی
وقتی دادهها تجزیه و تحلیل شد، تیم تحقیق پی برد که مصرف بیشتر پروتئین گیاهی با کاهش خطر یائسگی زودرس مرتبط است.
نظم و زیبایی را به دندان های خود ببخشید
تجویز انواع سمعک نامرئی و هوشمند
در مقابل، محققان هیچ ارتباطی میان مصرف پروتئین حیوانی و یائسگی زودرس نیافتند.
به طور خاص، نتایج مطالعه نشان داد، زنانی که 6.5 درصد کالری روزانۀ خود را از طریق مصرف پروتئین گیاهی تأمین میکنند، در مقایسه با زنانی که فقط 4 درصد کالری روزانۀ آنها از طریق مصرف گیاهان تأمین میشود، دارای 16 درصد ریسک پایینتر برای ابتلاء به یائسگی زودرس هستند.
اگر فرض بر آن باشد که کالری مورد نیاز زنان برای هر روز حدود 2000 کالری است، بنابراین پروتئین گیاهی مورد بحث معادل چیزی حدود 32 گرم در هر روز خواهد بود که از غذاهایی مثل آجیلها، توفو، غلات صبحانه، و پاستای غنی شده تأمین میشود.
ارتباط مورد بحث پس از آنکه محققان دیگر عوامل مؤثر بر بروز یائسگی زودرس شامل وضعیت مصرف دخانیات، BMI و سن را محاسبه کردند، به قوت خود باقی بود.
محققان به انجام مطالعات بیشتر برای بررسی مشروح ارتباط میان پروتئین گیاهی و کاهش خطر یائسگی زودرس فراخوان میدهند. برای مثال آنها میگویند، بررسی این موضوع جالب خواهد بود که آیا تفاوتی در تأثیر پروتئینهای گیاهی مبتنی بر سویا و غیر آن وجود دارد یا خیر.
پژوهشگران چنین جمعبندی کردهاند:
"درک بهتر از چگونگی ارتباط میان مصرف پروتئین گیاهی با سالمندی تخمدان ممکن است به شناسایی راههایی برای تعدیل خطر آغاز زودرس یائسگی و عوارض سلامت مرتبط به آن بینجامد."