فردی که می خواهد برای پیوند رحم کاندید شود، می بایست در سن خاصی که از آن به نام سن تولد فرزند یاد می شود، قرار داشته باشد
شفاآنلاین<سلامت جنسی><امروزه علم پزشکی به صورتی پیشرفت کرده که دیگر هیچ زوجی نگران بچه دار شدن یا نشدن خود نباشند. به گزارش شفاآنلاین:این پیشرفت ها تا به جایی رسیده که حتی زنانی که به صورت مادر زادی بدون رحم هستند، می توانند از طریق پیوند رحم، باردار شده و لذت مادر شدن را تجربه کنند. پیوند رحم معمولا برای زنانی انجام می شود که دچار آسیب رحم، سرطان رحم یا بدون رحم باشند. در این مقاله قصد داریم تا شما را با پیوند رحم و روش های انجام آن بیشتر آشنا کنیم.
دلیل خروج رحم پیوند شده :
امروزه بسیاری از زنان که از داشتن عضو رحم محروم بوده اند، عمل پیوند رحم را انجام داده اند. فردی که می خواهد برای پیوند رحم کاندید شود، می بایست در سن خاصی که از آن به نام سن تولد فرزند یاد می شود، قرار داشته باشد یعنی حدودا سی سالگی. همچنین باید فاقد رحم باشد. این پیوند دائمی نبوده و موقت است و بعد از این که زن فرزندان خود را به دنیا آورد، می تواند رحم را از بدن خویش خارج کند.
دلیل خروج رحم، جلوگیری از تضعیف سیستم ایمنی بدن است. چرا که در این صورت بدن سعی می کند عضو خارجی (رحم) را پس بزند. بنابراین فرد باید در این مدت از داروهای سرکوب کننده استفاده کند که می توانند بدن را بسیار آسیب پذیر کنند. بسیاری از جراحان بزرگ معتقدند که پیوند اعضا بسیار کارآمد تر از پیوند رحم است و موفقیت در این پیوند بسیار پیچیده خواهد بود. چرا که نه تنها باید رحم درست کار کند بلکه باید نوزاد سالمی را به دنیا آورد.
نحوه انجام پیوند رحم:
اگر فرد اهدا کننده مرده باشد، رحم و بخشی از واژن او خارج می شود؛ گفتنی است که این عمل بسیار حساس و خطر آفرین است. چون شامل جدا کردن رگ های خونی رحمی است که محکم دور لوله های ادرای منتهی به مثانه پیچیده شده اند. اکنون رحم در بدن فرد متقاضی قرار گرفته و جراحان یک شریان و یک ورید را به هر طرف رحم متصل می کنند تا آن را با جریان خون فرد ارتباط دهند. قسمتی از بخش واژن دهنده به گیرنده متصل می شود و بافت پشتیبان به لگن وصل شده تا اندام را سر جای خود محکم کند. نیازی به اتصال اعصاب رحم نیست.
زن گیرنده در این حالت مجبور است تا داروهای پیشگیری از پس زدن اندام جدید را مصرف کند تا دستگاه ایمنی خود را محدود کند. او پس از تحمل یک سال می تواند از طریق لقاح مصنوعی، باردار شود.
بارداری با پیوند رحم
پیوند رحم معمولا برای زنانی انجام می شود که دچار آسیب رحم، سرطان رحم یا بدون رحم باشند
بارور کردن مردان با پیوند رحم :
آیا عمل پیوند رحم انقدر توسعه یافته که بتواند رحم را به یک مرد متصل کرد و او را بارور ساخت؟ با این که این کار از طریق علمی، امکان پذیر است اما نیاز به بازسازی جراحی کل لگن در مرد، می باشد. پس از آن نیز مرد باید داروهای پیچیده هورمونی را مصرف کند تا بدن خویش را برای باردار شدن آماده سازد.
ملاحضات اخلاقی :
نخستین مسئله ما اهدا کننده است. آیا شایسته است اهدا کننده مرده باشد؟ اگر فرد مرده باشد، مشخص نیست که از این پیوند رضایت دارد یا نه؟ شاید او اصلا راضی نباشد عضوی از خود را به فردی اهدا کند.
در بعضی موارد در اهداکننده های زنده به وفور دیده شده که فرد با متقاضی نسبت خویشاوندی دارد و برای انجام این پیوند تحت فشار است. مسئله قابل توجه دیگر این است که عمل پیوند رحم مانند: کبد یا کلیه یک عمل حیات بخش نیست و فلسفه آن کاملا جداست.
پزشکان دو جراحی مختلف هم بر روی گیرنده و هم روی دهنده با هدف تجربه بارداری، انجام می دهند. آیا این تجربه آن قدر ارزشمند است که فرد خطرات آن را بپذیرد؟
راه های دیگری نیز برای بچه دار شدن وجود دارد مثل: قبول فرزند خوانده، یا مادر جایگزین. اما به دلایل مختلف از جمله دلایل فرهنگی این کار برای مادران و زنان قابل انجام نیست. نمونه بارز آن مذهب است که هنوز با قضیه مادر جایگزین در تضاد است.
باروری مردان با پیوند رحم, نوزاد متولد شده با پیوند رحم
پیوند اعضا بسیار کارآمد تر از پیوند رحم است و موفقیت در این پیوند بسیار پیچیده خواهد بود
تولد اولین نوزاد در رحم پیوندی در امریکا :
پیشرفت های پزشکی سبب شده تا دیگر ناباروری یک کابوس برای زوج ها نباشد و ده ها زن در سراسر جهان و از جمله امریکا تحت این عمل قرار گرفته و باردار شوند. معمولا این رحم ها از دوستان یا خویشاوندانی گرفته شده که دیگر قصد بچه دار شدن ندارند.
اما داستان دختری که در کلینیک به دنیا آمده، چیز دیگری است. مادر این دختر رحم پیوندی خود را از یک فرد مرده گرفته و در انجام عمل موفق بوده است. اگر این اتفاق تائید شود می تواند موجب بارور شدن بیشتر زنان نابارور گردد. مادر این دختر در سن سی سالگی قرار داشته و بدون رحم به دنیا امده است. او از طریق پیوند رحم که در سال 2017 انجام داده، پس از تحمل یک سال و انجام لقاح مصنوعی بارور شده است.
پزشکان نیز عنوان کرده اند که این عمل کاملا موفقیت آمیز بوده و فرزند و مادر همگی وضعیت بسیار مناسبی دارند. آن ها این موفقیت را به همه زنان تبریک گفته و آن را آغازگر نسل جدیدی در زمینه باروری عنوان کردند.
از هر 500 زنی که در دنیا وجود دارند، یک نفر به دلیل عوارض رحمی، نابارور است. حوزه پیوند رحم دست روی دست نگذاشته و همواره در حال توسعه و تلاش است. به زودی دیگر این مشکل خاتمه پیدا می کند.
جراحی زیبایی سینه و شکم
بیماری ها و پیشنهاد جوشونده
"جراحی پیوند رحم" در تراجنسی های زن :
تا امروز هیچ پاسخی برای یک زن ترنس وجود نداشته که آیا می تواند صاحب رحم و فرزند باشد یا خیر؟ این جراحی تا کنون بر بدن هایی که از ابتدا با جسم زنانه به دنیا نیامده اند، هنوز حتی بر روی حیوانات انجام نشده چه برسد به انسان ها.
اما با وفور این جراحی ها در آمریکا و اروپا، محققان امیدوارند که این جراحی در طی سال های اخیر به یک روش جا افتاده و مناسب تبدیل شود و راحت تر انجام گیرد.
کشورهایی که پیوند رحم در آن ها انجام شده :
تا به حال کشور سوئد تنها پرچم دار عمل پیوند رحم آن هم به صورت موفقیت آمیز بوده است. نخستین پیوند رحم در سال 2014 بر روی زنی 36 ساله انجام شد که بدون رحم به دنیا آمده بود. تا کنون 9 زن در سوئد پیوند رحم را انجام داده اند از این تعداد 5 نفر رحم پیوندی را از مادر خود دریافت کرده اند. یعنی اگر فرزندی به دنیا آید در حقیقت از رحم مادر بزرگشان به دنیا آمده است.
مشکلات و خطرات پیوند رحم :
• در رحم های پیوندی، نوزاد باید با عمل سزارین متولد شود چون رحم های پیوندی معمولا شکننده هستند و توانایی زایمان طبیعی را ندارند.
• داروهای ضد رد پیوند، که مادر مجبور است مصرف کند. سبب ضعیف شدن سیستم بدنی و خطر ابتلا به عفونت ها را دارد، می تواند به کودک در حال رشد نیز آسیب بزند.
• تجربه ثابت کرده کودکانی که از این طریق به دنیا آمده اند، کوچک تر از حد میانگین هستند.
• در این وضعیت مادر دچار فشار خون بالا است.
• جراحی پیوند رحم بسیار پیچیده است از این رو سازمان های بیمه تمایلی به پوشش آن ندارند به همین دلیل هزینه بسیار بالایی را دارد.