سرپرست سازمان نظام پزشکی کشور گفت: پدیده زیرمیزی در حالی رواج دارد که مطالبات بیمهای دانشگاهها پرداخت نشده، کسورات بیمهای افزایش یافته و تعرفههای بسیار ناچیز اعمال میشود.
به گزارش شفا آنلاين ،علیرضا زالی ، در مورد رواج پدیده زیرمیزی در بیمارستانهای کشور افزود: این پدیده مورد تأیید هیچ بخشی از نظام سلامت نبوده و مطرود است. اقدامی ناپسند بوده و آرزوی ما این است که به نقطهای برسیم تا ارتباط مالی میان پزشک و بیمار قطع شود.
وی ادامه داد: البته قطع ارتباط مالی باید به شکلی که در کشورهای پیشرفته انجام میشود در ایران پیاده شود تا پزشک و بیمار هر دو راضی باشند.
سرپرست سازمان نظام پزشکی کشور تصریح کرد: برای برخورد با پدیده زیرمیزی لازم است تا صنعت بیمه پویا شود و با نگاه منطقی بتواند به نیابت از بیمار و پزشک رضایتمندی را ایجاد کند.
زالی با اشاره به اینکه پدیده زیرمیزی نیازمند آسیبشناسی چند وجهی و نگاه تحلیلی است، افزود: قیمت واقعی ارائه خدمات، افزایش منطقی تعرفهها، توجه خاص به واقعیتهای اقتصادی حوزه سلامت، توجه به نرخهای تورم و تأمین منابع بیش از گذشته از مباحثی است که باید برای رفع زیرمیزی ایجاد شوند.
وی افزود: واقعی شدن تعرفههای خدمات درمانی در بخش خصوصی و دولتی و بالا رفتن سرانه درمان نیز از دیگر موضوعاتی است که تا زمانی که حل نشوند امکان بروز هرگونه اختلال در رابطه پولی بیمار و پزشک وجود دارد.
زالی در پاسخ به اینکه رسیدن به تمام این اهداف زمانبر است، به فارس گفت: به اعتقاد ما این موضوعات زمانبر نیست بلکه با نگاه جهادی میتوانیم دولت را وادار به انجام آن کنیم. از طرفی برخورد قهری نیز جوابگو نخواهد بود.
وی ادامه داد: پدیده زیرمیزی در حالی رواج دارد که مطالبات بیمهای بسیاری از دانشگاههای علوم پزشکی پرداخت نشده است کسورات بیمهای افزایش یافته و تعرفههای بسیار ناچیز اعمال میشوند.
سرپرست سازمان نظام پزشکی کشور گفت: در حال حاضر به عنوان مثال 4 سال است که تعرفه جراحی تغییر نکرده است از سوی دیگر واقعی شدن تعرفه و پرداخت مناسب نباید از سوی مردم انجام شود.
زالی گفت: در حال حاضر مکانیسم شناخته شده در عرصهای که توسعه سیستم بیمهای را ایجاد کند اتفاق نیفتاده در حالی که اگر یک بیمه منطقی داشته باشیم و به مؤلفههای سلامت نگاه منطقی داشته باشد وضع بهتر میشود نه اینکه با فشارهای مرتب تعرفهها را پایین نگه داریم.
وی در زمینه عقبگرد بیمارستانها با توجه به کمبود نقدینگی آنها گفت: یکی از دلایلی که به کاهش زیرمیزی کمک می کند این است که قیمت تمام شده خدمات را در بیاوریم و متناسب با قیمت تمام شده، خرید خدمت در بخش دولتی و خصوصی اتفاق بیفتد و در نتیجه نظارت نیز بیشتر شود.
زالی گفت: برخورد قهری صرف نه تنها مشکل را حل نمیکند بلکه این موضوع را پیچیدهتر هم میکند.