به گزارش شفا آنلاین،دکتر نادیه بنیاسدی اظهار کرد: آب یکی از نخستین نیازهای زندگی انسان و از مهمترین مواد طبیعت است که برای زندگی انسان و تمدن او حیاتی است از این رو امروزه تأمین آب آشامیدنی بهداشتی سالم و رضایت بخش به عنوان یکی از عوامل اصلی در حفظ سلامت و پیشرفت اقتصاد اجتماعات مطرح بوده و اهمیت این مایع حیاتی در زندگی بشر به اندازهای است که بیان و توجیه کامل آن گاهی به دشواری میسر میشود.
بنیاسدی تاکید کرد: بدون شک نقش آب در متابولیسم و سوخت وساز از طریق ایجاد فضای مساعد در دستگاه گوارش منجر به بهبود اجابت مزاج و رفع یبوست میشود که این امر حاصل ترکیب آب و انواع فیبر دریافتی در طول روز خواهد بود و قطعاً فیبرها بدون حضور آب از کارایی لازم در دستگاه گوارش برخوردار نخواهند بود.
این فوق تخصص گوارش به زمانهای صحیح آب خوردن اشاره و اظهار کرد: با زمانبندی صحیح آب نوشیدن اثر آن را در بدن خود بالا ببرید، نوشیدن آب باعث تسهیل در امر هضم غذا در دستگاه گوارش و رفع یبوست میشود ضمن اینکه با نوشیدن دو لیوان آب بعد از بیداری به فعال کردن ارگانهای داخلی کمک می شود.
بنیاسدی ادامه داد: نوشیدن یک لیوان آب (۳۰ دقیقه قبل از غذا) به هضم راحت غذا، نوشیدن یک لیوان آب (قبل از گرفتن حمام) به کاهش فشار خون و همچنین نوشیدن یک لیوان آب (قبل از خواب) به جلوگیری از سکته مغزی یا حمله قلبی کمک میکند.
وی سپس به ارائه راهکارهایی جهت پیشگیری و مقابله با بیماریهای دستگاه گوارش اشاره کرد و گفت: روش تغذیه صحیح و سالم یک اصل مهم در سلامتی دستگاه گوارش است. تغذیه سالم در عمل کار دشواری است به گونهای که این سختی، بیشتر مربوط به کنار گذاشتن عادتهای کهنه و شیوه تغذیه نادرست است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: این رژیم شامل مقدار زیادی میوهها و سبزیجات، نان، غلات، سیبزمینی و مقدار ناچیزی چربی و قند است.
بنیاسدی تاکید کرد: مصرف پنج بار میوه و سبزیجات در روز ایدهآل است از این رو بهتر است این محصولات به شکل تازه مصرف شوند یا خیلی کم پخته شده باشند. همچنین بهتر است یک بار از این پنج بار آب میوه مصرف شود.
وی توصیه کرد: بهتر است به اندازه کافی آب بنوشیم ضمن اینکه برای افراد بالغ مصرف حداقل یک و نیم لیتر آب پیشنهاد میشود، آهسته بخوریم و لذت ببریم و همچنین به طور مرتب، خود را وزن کنیم و پرتحرک باشیم.