به گزارش شفا آنلاین،یوسف اصغری درباره حجامت اظهار داشت: در بحث حجامت روایات زیادی وجود دارد، ولی به صورت کلی روایات به دو دسته حجامت پیشگیرانه یا حجامتها برای درمان تقسیم میشود.
وی افزود: حجامت از لفظ حجم گرفته شده است یعنی ایجاد حجم و بحث خون گیری هم به صورت عارضی بر آن تحمیل میشود، چون بیشتر حالتی است که حجم در ناحیهای ایجاد میشود و از این جهت حجامت یک حالت انقباض و انبساط در عضلات ایجاد میکند.
به گفته وی مصرف غذاهای سنگین قبل از حجامت، خونگیری، فصد و زالو باید پرهیز شود. قبل و بعد از هر گونه خونگیری بهتر است انار مصرف شود. همچنین، میتوان سرکه و کاسنی را که خنک کننده بدن است استفاده شود، افراد گرم و تَر باید قبل از حجامت غذاهای با طبع خنک مصرف کنند تا کمی از هیجانات خون آنان کاهش پیدا کند.
کارشناس سطح عالی حوزه و پژوهشگر درباره بهترین ایام حجامت عنوان کرد: برای انجام حجامت شنبه، یکشنبه، سه شنبه و پنج شنبه مفید است؛ دوشنبه انجام دادن آن بهتر است؛ چهارشنبه انجام ندادن آن بهتر است و منبع روایی دارد. همچنین، جمعه ممنوع است به خصوص ظهر جمعه.
یوسفی ادامه داد: حجامت در ایام حزیران یعنی 10 روز آخر خرداد و 20 روز از ابتدای تیرماه است. در این 30 روز از انجام حجامت باید پرهیز کرد چون فصل به سمت گرمی میرود ولی یک روایت داریم از امام رضا که فرمودند حجامت در این ایام یادتان نرود. به خصوص روز هفتم حزیران، که به نظر می رسد که اگر سندش درست هم باشد، منظور بر بادکش است نه بر حجامت.
وی خاطرنشان کرد: به صورت عمومی میتوانند از این روش برای پیشگیری از بیماریها استفاده شود و جهتهای درمانی هم دارد که حجامت اثرات کلی آن به چهار قسمت ولی اثرات بادکش را میتوان به 6 مورد اشاره کرد که حکما ذکر کردند که اگر بخواهیم بسطش دهیم به دوازده مورد هم میرسد.