افسردگی میتواند لذت بردن از بسیاری از چیزها، از جمله رابطهی جنسی را تحت تاثیر قرار بدهد
شفاآنلاین>سلامت جنسی>بعضی از آدم ها وقتی تحت استرس هستند کارهای بسیار زیادی انجام می دهند. اما انجام رابطه جنسی و داشتن میل جنسی احتمالا یکی از این کارها نیست.
به گزارش شفاآنلاین،در این نوشتار با عواملی آشنا خواهیم شد که سبب میشوند میل جنسیتان از بین برود یا به لحاظ جنسی تحریک نشوید. اگر شما هم برای داشتن رابطه جنسی با شریک زندگیتان دچار مشکل هستید، و به دنبال علت این مشکل در خودتان میگردید، این ۱۳ مهمترین دلایل کاهش میل جنسی در زنان و مردان را بخوانید. شاید پاسخ سوالتان را همین جا پیدا کنید و بهتر بتوانید چارهی کار را بیابید.
۱. استرس
بعضی از آدمها وقتی تحت استرس هستند کارهای بسیار زیادی انجام میدهند. اما انجام رابطهی جنسی و داشتن میل جنسی احتمالا یکی از این کارها نیست. استرس در محل کار، خانه یا در روابطتان با آدمها میتواند برای هر کسی اتفاق بیفتد. اما یاد گرفتن نحوهی مدیریت آن به یک شیوهی درست و سالم واقعا کمککننده است. خودتان تا حد زیادی میتوانید به خودتان کمک کنید و یک مشاور <Consultant>یا پزشک نیز میتواند در این مسیر کمک شایانی به شما بکند.
۲. داشتن مشکل با شریک زندگیتان
داشتن مشکل با شریک زندگیتان یکی از برترین عوامل کاهش میل جنسی است. برای زنان احساس نزدیکی نقش مهمی در ایجاد میل جنسی ایفا میکند. هم زنان و هم مردان باید از بحث و جدل و جنگیدن با هم، گفتار نامناسب، خیانت و سایر مسائل مرتبط با اعتماد دوری کنند. اگر برایتان دشوار است که رابطهتان را به حالت نرمال و طبیعی برگردانید، بهتر است به یک مشاور ازدواج مراجعه کنید.
۳. الکل
مصرف بیش از اندازهی الکل میتواند میل جنسی شما را از بین ببرد. مست بودن نیز میتواند شریک زندگیتان را از شما دور کند. اگر برای ترک نوشیدنیهای الکلی مشکل دارید، به پزشک مراجعه کنید.
۴. خواب خیلی کم
اگر میلتان به برقراری رابطهی جنسی از بین رفته است، شاید به اندازهی کافی خواب ندارید. آیا خیلی دیر به رختخواب میروید یا خیلی زود از رختخواب بیرون میآیید؟ آیا دچار مشکلات خواب هستید مثلا اینکه سخت به خواب میروید یا یک بیماری مانند آپنهی خواب دارید؟ هر چیزی که خواب و استراحت شبانهتان را به هم میزند، میتواند در رابطهی جنسیتان نیز اختلال ایجاد کند. خستگی میل و احساس جنسی را را نابود میکند. روی عادات خوابتان کار کنید و اگر موفق نشدید، با پزشکتان صحبت کنید.
۵. بچهدار شدن
زمانی که پدر و مادر میشوید میل جنسیتان را از دست نمیدهید. با این حال، زمان زیادی را از دست میدهید تا به بچههایتان نزدیک شوید. اگر برایتان مقدور است میتوانید یک پرستار را استخدام کنید تا زمانی را ذخیره کنید که جدا از پدر یا مادر بودن، به نقش همسری خودتان بپردازید. فرزندتان تازه به دنیا آمادهاست؟ در این صورت بکوشید رابطه و نزدیکی با همسرتان را به زمان خواب نوزادتان اختصاص بدهید.
۶. مصرف دارو
بعضی از داروها میتوانند میل جنسی را کاهش دهند. برخی از داروهایی که میل جنسی را در شما پایین میآورند عبارتند از:
– داروهای ضد افسردگی
– داروهای فشار خون
– قرصهای جلوگیری از بارداری (برخی از مطالعات این ارتباط را نشان میدهند؛ برخی دیگر نشان نمیدهند)
– شیمیدرمانی
– داروهای ضد HIV
– فیناستراید
البته ممکن است تغییر دادن داروها یا دوز آنها کمککننده باشد – از پزشکتان در این رابطه سوال کنید و هرگز داروهای خود را بدون مشورت با پزشک متوقف نکنید. در صورتی که رابطهی جنسیتان پس از شروع مصرف داروی جدید دچار مشکل شدهاست، به پزشکتان اطلاع دهید.
۷. داشتن تصویر نامناسب از بدن
در صورتی که اندام و ظاهرتان را دوست داشته باشید، راحتتر به لحاظ جنسی تحریک شده و درگیر رابطه میشوید. روی خودتان کار کنید و بدنتان را همین امروز همان طوری که هست دوست داشته باشید حتی اگر در حال تلاش برای زیباتر کردن اندامتان هستید. داشتن احساس خوب در مورد خودتان میتواند آن حس لازم برای نزدیکی را به شما بدهد. اگر شریک زندگیتان عزت نفس پایینی دارد، به او اطمینان بدهید که کاملا جذاب و خواستنی است و زیبا به نظر میرسد.
۸. چاقی
زمانی که شما اضافه وزن دارید یا چاق<Obese> هستید، میل جنسیتان اغلب کم است شاید به این دلیل که از رابطهی جنسی لذت نمیبرید، یا نمیتوانید آن کارهایی را که دوست دارید انجام بدهید یا حتی به خاطر چاقی اعتماد به نفس پایینی دارید و خودتان را کنار میکشید. روی احساسی که نسبت به خودتان دارید، کار کنید. اگر لازم است به یک مشاور مراجعه کنید. به این ترتیب تغییر زیادی در نگرشتان و همینطور میل جنسیتان ایجاد خواهد شد.
۹. مشکل نعوظ
مردان مبتلا به ED (اختلال نعوظ) اغلب در مورد اینکه رفتارشان در زمان برقراری رابطه و نزدیکی چهطور خواهد بود، نگران هستند و همین نگرانی میتواند میل آنها را از بین ببرد. اختلال نعوظ میتواند درمان شود، و همچنین زوجها میتوانند با تلاش مانع از این شوند که مشکل نعوط روی رابطهی آنها تاثیر بگذارد.
۱۰. پایین بودن سطح هورمون تی
هورمون "T”، تستوسترون، باعث تحریک میل جنسی در مردان میشود. در حین اینکه سن مردان بالا میرود، سطح T در آنها ممکن است کمی کاهش یابد. البته زمانی که این اتفاق رخ میدهد، همهی مردان میل جنسیشان را از دست نمیدهند، اما برخی از آنها ممکن است میل به رابطه را از دست بدهند. بسیاری از چیزهای دیگر – از روابط تا وزن – نیز روی میل جنسی و سطح تستوسترون تاثیر میگذارند، بنابراین یک راهحل مناسب برای همه وجود ندارد.
۱۱. افسردگی
افسردگی میتواند لذت بردن از بسیاری از چیزها، از جمله رابطهی جنسی را تحت تاثیر قرار بدهد. و این هم دلیل دیگری است برای اینکه در صورت ابتلا به افسردگی باید کمک حرفهای بگیرید. اگر درمان شما شامل دارو باشد، و مصرف داروها حس جنسیتان را تحت تاثیر قرار داده حتما موضوع را با پزشکتان در میان بگذارید، چرا که بعضی از (اما نه همه) داروهای افسردگی باعث کاهش میل جنسی میشوند. در این رابطه با درمانگرتان نیز صحبت کنید.
۱۲. یائسگی
برای بسیاری از زنان، میل جنسی در دوران یائسگی کم میشود. این کاهش میل جنسی تا حدودی با علائمی مانند خشکی واژن و درد در هنگام رابطه مرتبط است. اما زنها با هم تفاوت دارند و ممکن است برخی از آنها به دلیل تغییر مثبتی که در اعتماد به نفسشان و وضعیت سلامتیشان ایجاد میکنند، زندگی جنسی فوقالعادهای را پس از یائسگی تجربه کنند.
۱۳. عدم وجود صمیمیت و نزدیکی
داشتن رابطهی جنسی بدون نزدیک بودن با همسرتان میتواند میل جنسی را از بین ببرد. نزدیکی و صمیمیت چیزی بیش از داشتن رابطه است. اگر زندگی جنسی شما هیچی جذابیتی برایتان ندارد، سعی کنید زمانی را در کنار همسرتان و برای انجام کارهایی غیر از رابطهی جنسی صرف کنید. با هم صحبت کنید، برای هم پیام بفرستید و یکدیگر را در آغوش بگیرید. راههایی برای ابراز عشق بدون داشتن مقاربت پیدا کنید. نزدیک شدن زن و مرد و صمیمیت بین آنها میتواند میل جنسی هر دو طرف را تقویت کند.بازده