شفا آنلاين-یک فوق تخصص بیماریهای غدد اطفال گفت: کمبود ید در دوران بارداری سبب بروز مشکلاتی همچون سقط جنین، زایمان زودرس، و عوارضی همچون عقبماندگی ذهنی، میشود.
به گزارش
شفا آنلاين،نصرت قائمی ظهر امروز در نشست خبری هفته تیروئید در سالن همایش دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: تیروئید یکی از مهمترین هورمونهای بدن انسان است که از دوران جنینی تا پایان عمر از اهمیت و کارکردهای ویژهای برخوردار است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این مطلب که تیروئید عمدتا در اثر کمبود ید به بدن ناشی میشود، تصریح کرد: کمبود ید در دوران بارداری میتواند یکی از عوامل مؤثر در ابتلا نوزاد به کمکاری تیروئید شود.
وی ادامه داد: هورمون تیروئید در رشد و تکامل جسمی و عصبی، عملکرد طبیعی مغز، حفظ دمای بدن، تولید انرژی و سوخت و ساز بدن تأثیر میگذارد.
قائمی با اشاره به این که کمبود ید را میتوان با مقادیر اندکی از این ماده معدنی به رژیم غذایی روزانه اضافه شود، افزود: مقدار ید مورد نیاز یک فرد بالغ به طور متوسط 150 میکروگرم در روز است که غذاهای دریایی و نمک یددار تصفیه شده بهترین منابع غذایی آن محسوب میشود.
فوق تخصص غدد اطفال نقش غدد تیرئید را در تکامل سیستم مغزی عصبی جنین و نوزاد مهم دانست و بیان داشت: حساسترین زمان در این دوره، ابتدای سه ماهه سوم بارداری و دومین زمان حساس در تکامل سیستم مغزی عصبی در طول عمر، ماه اول تولد نوزاد است.
وی اضافه کرد: در دوران بارداری کمبود ید باعث بروز مشکلاتی همچون سقط جنین، زایمان زودرس، تولد نوزادان مرده و اختلال رشد مغزی جنین میشود، و برای نوزادان عوارضی همچون عقبماندگی ذهنی، کوتاهی قد و کاهش شنوایی دارد.
قائمی با بیان این که برای جلوگیری از بروز عوارض بیماری در نوزادان، تشخیص به موقع در همان روزهای اول زندگی و درمان از اهمیت بسیاری برخوردار است، افزود: با انجام یک آزمایش ساده در فاصله روزهای سه تا پنج بعد از تولد بواسطه آزمایش چند قطره خون از پاشنه پای نوزاد میتوان این بیماری را در آنها تشخیص داد.