به گزارش شفا آنلاين،آرش شرافت وزیری گفت: نتایج مطالعات روی زنان باردار سالم نشان می دهد که استفاده از تمرینهای ورزشی برای تقویت عضلات کف لگن در هفته 20 تا 36 بارداری، احتمال طول کشیدن روند زایمان را در مادران باردار حدود 14 درصد کاهش میدهد.
وی ادامه داد: اگر چه نگرانیهایی در مورد انجام برخی از انواع تمرینات ورزشی در دوران حاملگی وجود دارد، اما بطور کلی ایجاد محدودیت در انجام تمرینات ورزشی ضرورتی ندارد. انجام تمرینات ورزشی مناسب در دوران حاملگی سبب میشود بارداری و زایمان برای زن به صورت یک تجربه خوب باشد و ترس از زایمان را کاهش دهد.
این عضو جهانی آسیبهای ورزشی و آرتروسکوپی در مورد فواید ورزش در دوران بارداری گفت: ورزش کردن در این دوران باعث افزایش اعتماد به نفس، رهایی از افسردگی و کاهش ترس و وحشت از زایمان، کاهش میزان سزارین، عدم بروز تهوع و استفراغ در طول حاملگی، افزایش اشتها، هضم بهتر غذا، خواب راحت کاهش عوارض مسمومیت حاملگی، جلوگیری از دیابت حاملگی در زنان در معرض خطر، کاهش مداخلات پزشکی در طی زایمان و منظمتر شدن تنفس می شود.
وی افزود: به طور کلی با انجام تمرینات ورزشی عضلات شکم و سایر قسمتهای بدن تقویت میشود و مادر سنگینی بارحاملگی و دردهای عضلانی را کمتر احساس میکند و وضع حمل آسان و سریعتری خواهد داشت.
شرافت وزیری گفت: البته موارد منع انجام تمرینات ورزشی نیز در این دوران وجود دارد به شرط آن که ورزش به شدت مادر را خسته نکند و خطری متوجه مادر وجنین نباشد. اگر در هنگام ورزش، افزایش ضربان قلب جنین بیش از 160 بار در دقیقه شود ایرادی ندارد، ولی کاهش ضربان قلب جنین به کمتر از 120 بار در دقیقه نشانه اختلال در گردش خون رحمی جفتی بوده و نگران کننده است.