کد خبر: ۲۱۴۰۲
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۷ - ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - 2014May 04
شفا آنلاین-رییس مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی گفت:طبق نتایج آخرین تحقیقات به عمل آمده بیش از 35 درصد کودکان تهرانی دارای علایم ابتلا به بیماری آسم هستند.
به گزارش شفا آنلاین، دکتر مصطفی معین روز یکشنبه در نشستی با خبرنگاران به مناسبت برگزاری همایش روز جهانی آسم و آلرژی اظهار داشت:حدود 15 سال پیش یک تحقیق بین المللی در جهان صورت گرفت و طبق این تحقیق میزان شیوع آسم در کودکان حدود 10 درصد اعلام شد.

وی با یادآوری شیوع روبه افزایش ابتلا به بیماری آسم در جهان گفت: نتایج تحقیقاتی که حدود 5 سال پیش در مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی صورت گرفت، نشان از افزایش 13 درصدی میزان ابتلا به بیماری آسم در کودکان داشت.

وی با بیان اینکه بیماری آسم سبب می شود که کیفیت زندگی بیماران به شدت کاهش یابد، افزود:این بیماری مبتلایان را با مسایل متعددی از جمله تنگی نفس و سرفه های ممتد روبه رو می کند و از این منظر کیفیت زندگی آنها را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد.

معین ادامه داد:این بیماری علاوه بر هزینه های مالی هزینه های دیگری مانند غیبت از محل کار و تحصیل را نیز برای مبتلایان به همراه دارد و آنها را در مسیر زندگی با مشکل مواجه می سازد.

وی با بیان اینکه آسم یک بیماری ارثی است، گفت: علایم بیماری آسم ازجمله خس خس کردن سینه و سرفه در مبتلایان بیشتر در اواسط و اواخر شب و اوایل صبح بروز می کند و در هنگام ورزش کردن و سرماخوردگی نیز شدت می یابد.

معین حضور در محیط های دارای گردوغبار، بوهای تند و تماس با حیوانات اهلی مانند سگ، گربه، خرگوش و پرنده ها را از دیگر مواردی دانست که سبب بروز علایم آسم در افراد مبتلا به این بیماری می شود.

فوق تخصص آسم و آلرژی در مورد علل بروز این بیماری توضیح داد: این بیماری بر اثر التهاب و ورم در راه های هوایی بر اثر عوامل محیطی که سبب افزایش ترشحات مخاطی، تنگ شدن، تحریک پذیری و اسپاسم راه های هوایی می شود، بروز می یابد.

معین در مورد داروهای بیماری آسم گفت: داروهای اسم بیشتر به صورت اسپری است و اسپری ها نیز 2 نوع است؛ یک نوع از این اسپری ها مانند سالبوتامول نجات بخش است و از شدت یافتن علایم بیماری شامل اسپاسم و حمله های تنفسی پیشگیری می کند.

وی افزود: نوع دیگر اسپری های درمانی آسم از نوع کورتن های استنشاقی، ضدالتهابی و پیشگیری کننده است و از بروز حمله های شدید آسم جلوگیری می کند.

معین تاکید کرد: استفاده از این نوع اسپری ها باید تحت نظر پزشک و تنها برای بیماران دارای آسم شدید مزمن تجویز شود اما اسپری هایی مانند سالبوتامول را افراد دارای زمینه آسم می توانند در حد محدود برای پیشگیری از بروز و یا شدت علایم آسم مصرف کنند.

وی ادامه داد: اسپری ها به دلیل اینکه به صورت گاز است و کمترین میزان جذب در خون را دارد، عوارض کمتری دارد و جزو بهترین داروهای آسم به شمار می رود.

معین با بیان اینکه خانواده ها نباید نگران عوارض مصرف طولانی مدت اسپری هایی مانند سالبوتامول باشند، افزود: برخی از صحبت هایی که در مورد این دارو می شود مانند اینکه کوتاهی قد، بیماری های قلبی و یا پوکی استخوان ایجاد می کند، اشتباه است و مردم و جامعه پزشکی باید به این موضوع توجه داشته باشند.

وی در مورد عوامل محیطی ایجاد کننده آسم توضیح داد: مواد آلاینده محیط های دربسته مانند دود سیگار، دود آتش و اسپند، بوهای تند عطر، ادکلن، شوینده های شیمیایی، بوی سرخ کردن غذاها و گردوغبار، آلودگی هوای شهرها، عفونت های ویروسی دستگاه تنفسی مانند سرماخوردگی و مواد و عوامل آلرژن محیطی مانند حیوانات اهلی، حشرات، سوسک ها، مایت ها و گرده گیاهان نیز از دیگر عوامل محیطی ایجاد کننده علایم آسم در مبتلایان است.

معین افزود: تغییرات سریع آب و هوایی، حرکات شدید ورزشی، حساسیت های دارویی، حساسیت های غذایی و بروز هیجانات روحی نیز در افراد مبتلا به آسم سبب بروز علایم آسم ازجمله تنگی نفس و اسپاسم می شود.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: