شفا آنلاین:غذاهای داغ به مخاط دهان و حلق و حنجره آسیب میزند.
به گزارش
شفا آنلاین،دکتر سیامک خالقی متخصص گوارش و کبد گفت: سیستم گوارش بدن از سیستم گوارش فوقانی که شامل دهان، حلق، مری و معده است.
وی
ادامه داد: سیستم گوارش فوقانی با نوع غذا ارتباط مستقیم دارد و واکنش
نشان میدهد، بنابراین مواد غذایی مصرفی باید تازه باشند و مانند ادویه،
مواد افزودنی، ترشی و چربی بیش از حد باشند.
دکتر
خالقی اظهار کرد: به علت وجود آنتی اکسیدانها در میوه و سبزیجات تازه و
افزایش حرکات دستگاه گوارش نباید از این گروه غذایی غافل شد.
وی
با بیان اینکه غذاهای دارای مواد افزودنی، چرب و پر ادویه برای کبد و
مجاری صفراوی و لوزالمعده مضر است، افزود: غذاهای داغ به مخاط دهان و حلق و
حنجره آسیب میزند.
همچنین چای داغ در ایجاد سرطانهای مری، دهان و حنجره ارتباط مستقیم دارد.
وی
در ادامه افزود: از دیگر عواملی که به دستگاه گوارش آسیب جدی وارد میکند،
نیکوتین موجود در سیگار است که منجر به ایجاد سرطان شده و به مخاطهای
گوارشی و ریوی آسیب وارد کرده و منجر به زخمهای گوارش در معده و "اثنی
عشر" میشود.
دکتر خالقی در پایان توصیه کرد: هر
علامت گوارشی که در فرد مزمن شود و زمان زیادی برطرف نشود، باید جدی گرفته
شود، مخصوصا اگر این علائم در افراد بالای 50 سال باشد. از جمله این علائم،
میتوان به کاهش وزن، استفراغهای مکرر، کم خونی و خونریزی دستگاه گوارش
اشاره کرد.