کد خبر: ۲۱۰۲۳۹
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۸ - ۱۵ مهر ۱۳۹۷ - 2018October 07
کارشناسان اعتقاد دارند با توجه به اهمیت نقش باروری بانوان برای تحکیم خانواده‌ها و به دنیا آوردن نسلی سالم و موفق، لازم است آموزش‌های لازم به بانوان داده شود تا بتوانند تعادل بین کار و زندگی خانوادگی برقرار کنند
شفاآنلاین> اجتماعی> استرس و تنش کاری افزون بر آسیب به قلب و ریزش مو می‌تواند خطری جدی را متوجه قدرت باروری بانوان کند.

به گزارش شفاآنلاین: محققان دانشگاه بوستون در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند استرس محل کار می‌تواند خطر کاهش قدرت باروری<Fertility power> و ایجاد ناباروری را در زنان به میزان ۲۵ درصد افزایش دهد، محققان دانشگاه بوستون این نتیجه را با تحقیق برروی ۵۰۰۰ زن و بررسی نرخ باروری آن‌ها به دست آورده اند؛ بنابراین این پژوهش، تنش، استرس، دعوا‌های خانوادگی و استرس شدید در محل کار و به طور کلی مسئولیت‌های اجتماعی پر تنش<full of tension> می‌تواند سبب کاهش قدرت باروری بانوان شود.

کارشناسان اعتقاد دارند با توجه به اهمیت نقش باروری بانوان برای تحکیم خانواده‌ها و به دنیا آوردن نسلی سالم و موفق، لازم است آموزش‌های لازم به بانوان داده شود تا بتوانند تعادل بین کار و زندگی خانوادگی برقرار کنند.

محققان این یافته‌ها را با تحقیق برروی ۴۷۶۹ زن در رده سنی ۲۱ تا ۴۵ سال و ۱۲۷۲ مرد ۲۱ سال به بالا در طول ۱۲ ماه به دست آوردند.

مطالعه برروی این زوج‌ها نشان داد که مردان دچار مشکل ناباروری نیستند و بیشتر بانوان به دلیل استرس شدید محل کار دچار ناباروری شده اند.


کارشناسان نوعی ابزار مقیاس تنش درک شده به نام PSS برای بررسی سلامت روان شناختی شرکت کنندگان در مطالعه طراحی کرده اند، با استفاده از این ابزار می‌توان افکار و احساسات و به دنبال آن اثر‌هایی که بر سلامت دارد را مورد بررسی قرار داد.

محققان با بررسی برروی داوطلبان دریافتند میزان استرس بالای بانوان در محل کار می‌تواند سبب اختلال در قاعدگی منظم آن‌ها و به تبع آن بروز ناباروری شود.

آمار‌ها نشان می‌دهند بین ۲۰ تا ۲۵ درصد بانوان و ۱۸ تا ۲۱ درصد مردان در سنین باروری در آمریکا دچار استرس شغلی شدید هستند.


کاهش استرس در محل کار برای بانوان اهمیت فراوان دارد، برای کاستن از میزان استرس، مصرف مواد خوراکی سالم، شامل انواع میوه و سبزیجات، ماهی، مواد پروتئینی کم چرب، چای سبز و دمنوش‌های طبیعی، کاستن از مصرف مواد شیرین، پرچرب و نوشابه‌های گاز دارد، مصرف دانه‌های آجیل، روغن زیتون و مواد لبنی کم چرب اثربخش است.

استرس شدید سبب افزایش ترشح هورمون کورتیزول در بدن بانوان می‌شود که می‌تواند سبب التهاب در بدن آن‌ها و به تبع آن اختلال در تخمک گذاری و ناباروری شود.

کارشناسان اعتقاد دارند اصلاح سبک زندگی، صحبت با مدیران و همکاران، دگرگون کردن نوع شغل و محل کار، انجام کار به شکل گروهی، ورزش روزانه و گروهی، انجام یوگا و مراقبه برای کاهش استرس روزانه، انجام تکنیک تنفس عمیق، صحبت با مشاوران و بیان مشکل با دیگران، خودداری از تاخیر در فرزند آوری در زوج‌های جوان و به تاخیر انداختن فرزند آوری برای سال‌های آخر قدرت فرزند آوری، مطالعه کتاب‌های مورد علاقه، گوش دادن به موسیقی، رفتن به مسافرت و تعطیلات همگی می‌توانند از سطح استرس وتنش کاری بانوان بکاهد.

برنامه ریزی برای انجام کار‌ها در طول روز، اختصاص بازه زمانی مناسب برای استراحت و بودن در کنارخانواده همگی می‌تواند سبب کاهش میزان استرس بانوان شود.yjc


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: