فیبروم علت شایعی برای نازایی نیست و فقط در ده درصد موارد ممکن است سبب نازایی شود، ولی اگر خانمی با وجود فیبرومی در رحم حامله شود، به علت تغییرات هورمونی در این دوران ممکن است به خصوص در سه ماهه اول و دوم بارداری فیبرومهایش بزرگتر شوند
شفا آنلاین>
سلامت جنسی>فیبروم علت شایعی برای نازایی نیست و فقط در ده درصد موارد ممکن است سبب نازایی شود.
آیا خانمی که فیبروم رحمی دارد میتواند حامله شود؟
به گزارش
شفا آنلاین:بله، البته بستگی به تعداد و محل فیبرومهای رحم <Uterine fibroids>دارد. در صورتیکه تعداد فیبرومها بسیار زیاد و سایز رحم از حد نرمال خارج شده باشد یا اندازهی فیبرومها بسیار بزرگ (بالای شش الی هفت سانتیمتر) باشد، بهتر است قبل از حاملگی در مشاورهی پیش از بارداری در صورت تشخیص فیبروم، ابتدا درمان جراحی انجام شود و بعد با فاصلهی زمانی مشخص پس از جراحی اقدام به بارداری شود.
فیبروم علت شایعی برای نازایی نیست و فقط در ده درصد موارد ممکن است سبب نازایی شود، ولی اگر خانمی با وجود فیبرومی در رحم حامله شود، به علت تغییرات هورمونی در این دوران ممکن است (به خصوص در سه ماهه اول و دوم بارداری) فیبرومهایش بزرگتر شوند.گاه در این دوران در داخل فیبرومها، خونریزی ایجاد میشود که همراه با درد شدید شکم به صورت حاد و ناگهانی و تب بالا خواهد بود که در بسیاری از موارد این حالت با شکم حاد جراحی یا آپاندیست یا کیست پاره شدهی تخمدان اشتباه شده و اگر دقت نشود ممکن است باعث انجام جراحی غیرضروری در دوران بارداری شود که عوارض فراوانی از جمله زایمان زودرس به دنبال خواهد داشت.
در صورت بروز خونریزی در داخل فیبروم در بارداری، لازم است بیمار تا زمان کنترل خود به خودی علایم و قطع درد در بیمارستان بستری و با مسکن و تببر تحت نظر باشد. هر چند در اکثر موارد نیاز به جراحی نیست. فیبرومهای متعدد زیر مخاطی که در داخل لایهی داخلی رحم برجسته هستند، ممکن است سبب ایجاد سقط در سه ماههی اول یا دوم بارداری شوند، حتی گاهی علت سقطهای مکرر جنین (بیش از سه سقط در سابقه بیمار) همین فیبرومها هستند که در این صورت درمان جراحی و برداشت فیبرومها قبل از اقدام به بارداری بعدی، جهت پیشگیری از سقط ضروری است.
گاهی نیز فیبرومهای زیر مخاطی ممکن است به علت کم کردن فضای داخلی رحم باعث ایجاد زایمان زودرس در بارداری شوند. همچنین فیبرومهای بزرگ که در قسمت تحتانی و نزدیک دهانهی رحم قرار دارند، ممکن است در ماه آخر بارداری و در هنگام زایمان طبیعی، باعث عدم پیشرفت زایمان شوند و به صورت مانع در راه خروجی جنین عمل کنند که در این صورت انجام عمل سزارین ضروری است.
اگر در هنگام عمل سزارین، همزمان فیبروم رحم نیز وجود داشته باشد، می توان در همان زمان اقدام به برداشت فیبروم یا میو مکتومی کرد؟
خیر، بهتر است در هنگام عمل سزارین برداشت همزمان فیبروم انجام نگیرد، زیرا در حاملگی بافت رحم و ضمائم بسیار پر خون است و در صورت هر نوع دستکاری جراحی احتمال خونریزی شدید از جای فیبروم وجود دارد که در صورت عدم کنترل آن ممکن است جراح مجبور به برداشت کامل رحم برای حفظ جان بیمار شود.نی نی بان