کد خبر: ۲۰۰۹۳۶
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۰ - ۰۷ تير ۱۳۹۷ - 2018June 28
دستورالعمل اجرایی مدیریت بهره برداری از خدمات آزمایشگاهی و کارآزمایی فورمولری خدمات آزمایشگاهی بستری (فورمولری بیمارستانی) درخصوص مدیریت بهره‌برداری خدمات آزمایشگاه پزشکی، تدوین و ابلاغ شده‌اند
شفا آنلاین>سلامت>مدیرکل آزمایشگاه های مرجع سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه پیشگیری از استفاده نادرست از منابع، سبب مدیریت بهینه هزینه‌ها و حفظ منابع می شود، گفت: دستورالعمل اجرایی مدیریت بهره برداری از خدمات آزمایشگاهی و کارآزمایی فورمولری خدمات آزمایشگاهی بستری (فورمولری بیمارستانی) درخصوص مدیریت بهره‌برداری خدمات آزمایشگاه پزشکی، تدوین و ابلاغ شده‌اند.

به گزارش شفا آنلاین، دکتر سیامک سمیعی در اجلاس معاونان درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور درخصوص راهبردهای مدیریت هزینه آزمایشگاه های پزشکی و خدمات آن، اظهارکرد: مدیریت هزینه در نظام آزمایشگاه پزشکی و خدمات آن، سرلوحه فعالیت‌ها و برنامه‌های مرکز آزمایشگاه مرجع سلامت و امور آزمایشگاه‌ها در حوزه معاونت درمان قرار گرفته است.

وی افزود: تجمیع منابع و ایجاد شبکه‌های آزمایشگاهی در بخش دولتی و خصوصی، حمایت از برنامه مشارکت خصوصی، دولتی، بازنگری در فهرست خدمات آزمایشگاهی بسته بیمه پایه، مدیریت بهره‌برداری از خدمات آزمایشگاهی، خرید راهبردی خدمت، تضمین کیفیت و نظام اعتباربخشی ملی آزمایشگاه های پزشکی، کنترل بازار وسایل تشخیص آزمایشگاه پزشکی(medical lab)، سطح‌بندی تخصصی خدمات در آزمایشگاه‌های پزشکی و ارزش نسبی خدمات و مراقبت‌های سلامت در جمهوری اسلامی ایران، راهبردهای نه گانه معاونت درمان درخصوص مدیریت هزینه‌های آزمایشگاهی پزشکی و خدمات آن است. 

سمیعی در ادامه اظهارکرد: برآورد کسب و کار در آزمایشگاه‌های پزشکی نشان می‌دهد که سهم هر یک از خدمات تخصصی ارائه شده، ۹۱ درصد در خدمات آزمایشگاه‌های بالینی، ۶ درصد در خدمات آسیب شناسی تشریحی و ۳ درصد در خدمات ژنتیک و تشخیص مولکولی است، در حالی که در کشورهای پیشرفته نتایج دو مورد آخر اعدادی دو رقمی هستند.   

وی تصریح کرد: بررسی‌ها نشان داده است که ۹۰ درصد منابع آزمایشگاهی بیمه‌های پایه، صرف ۱۰۰ آزمایش، ۵۸ تا ۶۰ درصد منابع بیمه های پایه صرف ۲۰ آزمایش و ۲۶ درصد منابع آزمایشگاهی بیمه های پایه تنها صرف ۵ آزمایش می شود بنابراین هدف اصلی در مدیریت بهره وری باید در جهت سازماندهی این پنج آزمایش باشد.

مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سلامت با بیان اینکه پیشگیری از استفاده نادرست از منابع، سبب مدیریت بهینه هزینه‌ها و حفظ منابع می‌شود،اظهارکرد: دستورالعمل اجرایی مدیریت بهره‌برداری از خدمات آزمایشگاهی و کارآزمایی فورمولری خدمات آزمایشگاهی بستری (فورمولری بیمارستانی) درخصوص مدیریت بهره‌برداری خدمات آزمایشگاه پزشکی، تدوین و ابلاغ شده‌اند. 

وی در ادامه گفت: اگرچه هدف اصلی، ساماندهی پنج آزمایش پرهزینه بوده است اما برای دیگر آزمایشها نیز این دستورالعمل‌ها تدوین و تاکنون ۲۷ مورد از آن از سوی این معاونت به آزمایشگاه‌ها ابلاغ شده است.

سمیعی افزود: درخصوص فورمولی بیمارستانی نیز معیارهای اصلی و استاندارد در تدوین فهرست، آماده شدن نتیجه آزمایش در زمانی که بیمار بستری است، موثر بودن نتیجه آزمایش در تشخیص بیماری و تصمیم گیری بالینی در حین دوره بستری و اقدامات و یا مداخلات بیمار در مدت بستری براساس نتیجه آزمایش صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه پیش‌نویس آیین‌نامه تاسیس و مدیریت آزمایشگاه‌های پزشکی درباره سازماندهی مراکز با دو تقسیم بندی آزمایشگاه‌های مستقل و شبکه‌ای تدوین شده است، تاکید کرد: در زمینه سازماندهی و عملکرد آزمایشگاه پزشکی، کارگروه مدیریت بهره برداری از خدمات آزمایشگاه پزشکی در معاونت درمان دانشگاه‌ها تشکیل شد، فوکال پوینت‌های هر دانشگاه مشخص و آسیب شناسی‌ها صورت گرفته‌اند.

مدیرکل آزمایشگاه های مرجع سلامت با بیان اینکه سیستم‌های نظارتی نیز به‌صورت جدی از شهریور ماه فعال می‌شوند، گفت: پایش‌های سه ماهه از عملکرد بیمارستان‌ها در زمینه مدیریت بهره‌برداری آزمایشگاه ها صورت خواهد گرفت. اگرچه پایش‌های ماهانه موارد انحرافی، پیگیری کسورات آزمایشگاهی، ممیز بالینی و گزارش به کارگروه مدیریت بهره برداری در معاونت درمان نیز توسط کمیته متناظر بیمارستانی صورت خواهد گرفت.

وی افزود: از مدیریت دانشگاه درخواست شده تا فوکال پوینت آسیب شناسی را برای هر دانشگاه به منظور مدیریت علمی برنامه مدیریت بهره برداری و تجویز منطقی آزمایش‌ها تعیین کند.

سمیعی در پایان خاطرنشان کرد: پیش نویس دستورالعمل یا سند جامع تشکیل شبکه آزمایشگاهی دانشگاه در معاونت درمان تدوین شده که پاسخ مدرن و مناسب نیاز نظام سلامت به بهبود کیفیت، دسترسی و کاهش هزینه تمام شده خدمات آزمایشگاهی در وضعیت محدودیت منابع است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: