شفا آنلاين - با اعلام افزایش دوبرابری هزینه حج تمتع، برخی از افرادی که توانایی پرداخت این هزینه را در خود نمیبینند مجبور به فروش فیش حج خود شدند که خبرها حاکی از داغشدن بازار دلالی در این زمینه است.
، چند روزری است که موضوع دوبرابر شدن هزینه سفر به خانه خدا نقل محافل رسمی و غیر رسمی شده است و در این بین بیشترین اعتراض مربوط به افرادی است که برای مهیاشدن اعزام به این سفر معنوی حدود 3 تا 4 میلیونی را جهت پرداخت اضافه مازاد ودیعه و سود بانکی ودیعه آماده کرده بودند اما یکدفعه متوجه شدند باید دوبرابر آنچه آماده کرده بودند بپردازند
چند روز پیش بود که غلامرضا رضایی معاون حج، عمره و عتبات سازمان حج و زیارت اعلام کرد که حذف ارز مرجع و استفاده از ارز مبادله ای دلیل افزایش مبلغ سفر معنوی حج تمتع بوده است و حداقل و حداکثر هزینه حج تمتع امسال از 9 تا 12.5 میلیون تومان میشود. وی همچنین اعلام کرده بود که دولت عربستان هزینه های اسکان، خوراک و حمل و نقل را در مقایسه با سال گذشته تغییری نداده است و تنها عامل افزایش هزینه ها، افزایش نرخ ارز است.
از اینکه خبرها حاکی از بالارفتن سقف هزینه حج تمتع تا 12 میلیون و 800 هزار تومان است میگذریم اما بعد از اعلام خبر کلی مبنی بر افزایش دوبرابری این هزینه، بسیاری از افرادی که خود را برای پرداخت هزینه 3 تا 4 میلیونی آماده کرده بودند یا به نوعی سرخورده شدند و آرزوی چندساله خود را رو به فنا دیدند و پشیمان شدند یا اینکه در تکاپوی تهیهکردن مبلغ باقیمانده اقدام به گرفتن قرض و وام کردند.
البته در این بین افرادی هم مجبور به فروختن بخشی از مایحتاج زندگی خود مانند خودرو شدند. فردی که مادر، پدر و برادر خود را میخواهد راهی سفر حج کند به خبرنگار تسنیم گفت که با این افزایش قیمت باید برای باقیمانده پول حج تمتع پدر و مادر و برادرم، حدود 20 میلیون تومان بپردازم و تازه مبلغ حاصل از فروش خودرو هم کفاف این میزان را نمی دهد.
اما در این بین بازار دلالی داغ داغ شده است و خبرها حاکی از خرید و فروش 25 تا 35 میلیون تومانی فیش حج تمتع است.
در حالی که سازمان حج و زیارت به صراحت این نوع خرید و فروش را ممنوع و غیرقانونی دانسته اما زیر پوست شهر اتفاق دیگری در حال رخدادن است و افرادی که به دلیل عدم توانایی در پرداخت هزینه اضافهشده حج به دلیل حذف ارز مرجع، دیگر برای رفتن امید خود را از دست دادند با قیمتهای پایین اقدام به فروش فیش حج میکنند و دلالان هم در این بین نانشان در روغن است.
فردی که پدر خود را برای رفتن به این سفر معنوی آماده میکند میگوید: واقعاً برایم سخت است که بتوانم چنین پولی را آماده کنم بنابراین شاید مجبور شوم آن را بفروشم که اگر هم بخواهم بفروشم قیمتی که سراغ دارم 25 میلیون تومان است.
یک کاروان دار حج و زیارت نیز در این زمینه میگوید: سال گذشته هزینه حج را با ارز مرجع میدادند و در نهایت کل هزینهای که فرد باید با در نظرگرفتن ودیعه و سود بانکی پرداخت میکرد بین 3 تا 4 میلیون تومان بود اما امسال گفتهاند که هزینهها دوبرابر شده است و عربستان هم اعلام کرده که یک یکقرانی اضافه نکرده است.
وی میافزاید: کسی که الان با این افزایش هزینه توانایی رفتن به حج را ندارد فیش خود را مجبور است که بفروشد و در این بین هم بازار خرید و فروش برای دلالان داغ است و آنها هم از آب گل آلود ماهی میگیرند چرا که قیمتهایی سراغ دارم بین 30 تا 35 میلیون تومان است.
یک دفتردار حج و زیارت هم در این زمینه میگوید: این اتفاق در حال رخدادن است و نمی توان آن را پنهان کرد.
به گزارش تسنيم به نظر میرسد ترکش کمبود ارز مرجع بعد از دارو این بار به حاجیان رسید که اولی حیات جسمی انسان را به خطر میانداخت و این یکی شاید به آسیب حیات روحی منجر شود. آسیبی که شاید برای رفع آن دیگر فرصتی نباشد.
به دور از هیاهوهای خبری و رسانهای، شاید آنچه بیشتر از همه مغفول میماند آسیب روحی و روانی است که به زائرانی جامانده از زیارت خانه خدا وارد میشود که اکثراً در اواخر عمر میانگین کشور قرار دارند و شاید کارشان به جایی برسد که دیگر نتوانند در این دنیا موفق به انجام این عبادت بزرگ الهی شوند. عبادتی که طبق روایت امام صادق علیهالسلام «حاجی و عمره گذار میهمان خدایند، اگر از او بخواهند به آنها میبخشد و اگر او را بخوانند اجابتشان میکنند و اگر شفاعت خواهند شفاعتشان میدهد و اگر ساکت باشند او برای آنها آغاز میکند و در مقابل هر درهم [که در راه حج خرج میکنند،] هزار هزار درهم عوض داده میشوند.- تهذیب الاحکام، شیخ طوسی، ج 5، ص 24، ح 71-»