شفاآنلاین- عضو شورای عالی نظام پرستاری با انتقاد از مخالفت دانشگاههای علوم پزشکی با بازنشستگی پرستاران مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور، گفت: بیمارستانهای دولتی اجازه نمی دهند پرستاران با 25 سال سابقه کار از مزایای بازنشستگی استفاده کنند
محمد شریفی مقدم ضمن اعلام این خبر اظهارداشت: بر اساس قانون مشاغل سخت و زیان آور که در سال 68 تصویب شد، شغل پرستاری مشمول این قانون قرار گرفت. از همین رو، پرستاران می توانند با 25 سال سابقه خدمت، از 5 سال بخشودگی شغلی استفاده کنند و با 30 روز حقوق، بازنشسته شوند.
دبیرکل خانه پرستار به آسیبهای شغلی حرفه پرستاری اشاره کرد و افزود: خدمت در چند شیفت، قرار گرفتن در معرض انواع بیماریهای شغلی، بی خوابی و... باعث شده تا 75 درصد پرستاران با 12 سال سابقه کار، دچار بیماریهای ناشی از شغل پرستاری شوند.
وی با بیان این مطلب که پرستاران انتظار دارند با 25 سال سابقه کار بازنشسته شوند تا بتوانند از مزایای دوران بازنشستگی استفاده کنند، گفت: متاسفانه دانشگاههای علوم پزشکی به دو دلیل با درخواست بازنشستگی پرستاران مخالفت کنند.
عضو شورای عالی نظام پرستاری با اشاره به متقاضیان بازنشستگی با 28 و 29 سال خدمت در بیمارستانهای دولتی که همچنان مشغول کار هستند، افزود: اولین دلیل مخالفت دانشگاهها با بازنشستگی پرستاران، نداشتن پول برای پرداخت مزایای بازنشستگی با 25 سال خدمت است. دومین علت مخالفت نیز مربوط به کمبود نیروی پرستاری است.
شرفی مقدم اظهارداشت: این مشکل مربوط به بیمارستانهای دولتی است و در حال حاضر موجی از نارضایتی در بین پرستاران بخش دولتی به وجود آمده و باعث شده این قبیل پرستاران، انگیزه ای برای ادامه خدمت نداشته باشند.
دبیرکل خانه پرستار همچنین به وضعیت پرستاران مرد اشاره کرد و گفت: با توجه به قانون مدیریت خدمات کشوری که سن بازنشستگی را 5 سال بالا برده است، دیگر هیچ پرستار مردی نمی تواند از مزایای قانون مشاغل سخت و زیان آور استفاده کند. زیرا می بایست با 25 سال خدمت، 55 سال سن داشته باشد که اگر یک پرستار مرد در سن 25 سالگی هم مشغول کار شده باشد، نمی تواند در 50 سالگی بازنشسته شود و عملا از مزایای قانون مشاغل سخت و زیان آور محروم می شود.