کد خبر: ۱۸۱۶۵۷
تاریخ انتشار: ۰۷:۱۵ - ۲۷ دی ۱۳۹۶ - 2018January 17
این عارضه بسیار مسری است به طوری که مبتلایان به آن بدون داشتن هیچ علامتی می‌توانند بیماری را منتقل کنند.

شفا آنلاین>سلامت جنسی>تبخال تناسلی یک بیماری شایع منتقل شونده از راه جنسی است که توسط ویروسی که نواحی تناسلی<Genital areas> را آلوده می‌کند، ایجاد می‌شود. ویروس هرپس سیمپلکس (HSV) عامل بروز این بیماری است. تبخال تناسلی باعث ایجاد ضایعات تاول شکل یا زخم‌های کوچک در نواحی تناسلی هم در زنان و هم در مردان می‌شود.

به گزارش شفا آنلاین:این عارضه بسیار مسری است به طوری که مبتلایان به آن بدون داشتن هیچ علامتی می‌توانند بیماری را منتقل کنند.
معمولا بیشتر افراد مبتلا به تبخال تناسلی متوجه آلودگی خود نیستند چرا که یا هیچ علامتی ندارند یا علائم آن‌ها خیلی خفیف است. زنان و مردان می‌توانند در نواحی مختلفی شامل باسن و ران، مقعد، دهان و مجرای ادراری به تبخال تناسلی مبتلا شوند. همچنین این بیماری در زنان ممکن است در واژن، نواحی خارجی سیستم تناسلی و دهانه رحم دیده شود و در مردان روی آلت تناسلی و بیضه‌ها ایجاد شود.


از آنجا که این عارضه در محلی که عفونت وارد بدن می‌گردد، ظاهر می‌شود. عفونت با تماس با تبخال تناسلی و سپس خاراندن یا مالیدن آن می‌تواند به نواحی دیگر بدن از جمله چشم‌ها منتقل شود. تبخال‌های تناسلی برای هر فردی متفاوت است. علائم ممکن است طی سال‌ها عود کرده و مجددا خاموش شود. برخی افراد سالانه دچار چندین عود بیماری می‌شوند. با این حال برای بسیاری از افراد با گذشت زمان شیوع بیماری کمتر می‌شود.

معمولا علائم اولیه این بیماری بعد از 7 تا 12 روز از آلودگی ظاهر می‌شود که شامل،  درد یا خارش و حساسیت به لمس در ناحیه تناسلی، برآمدگی‌های قرمز کوچک یا تاول‌های ریز سفید که ممکن است چند روز تا چند هفته بعد از عفونت ظاهر شوند و زخم است که ممکن است باعث دردناک شدن دفع ادرار شود. ضمن اینکه در شیوع اولیه این بیماری ممکن است نشانه‌هایی شبیه به آنفولانزا و علائمی مثل تورم غدد لنفاوی در ناحیه کشاله ران، سردرد، درد عضلانی و تب دیده شود.

تماس جنسی راه اصلی انتقال این بیماری است. بعد از آلودگی اولیه با ویروس، ویروس به صورت خاموش در بدن می‌ماند و می‌تواند چندین بار در سال فعال شود. هیچ درمان قطعی برای تبخال تناسلی وجود ندارد اما داروهایی برای درمان شیوع بیماری، کمتر شدن علائم و کاهش عود بیماری وجود دارد.

* دکتر آزیتا صفارزاده‌کرمانی، متخصص زنان و زایمان، فوق‌تخصص نازایی و لاپاراسکوپی

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: