کد خبر: ۱۶۳۸۲۱
تاریخ انتشار: ۰۵:۳۰ - ۰۲ شهريور ۱۳۹۶ - 2017August 24
اغلب بانوانی که در سنین بین ۱۶ تا ۲۰ سالگی باردار شده‌اند دچار ترک‌های پوستی می‌شوند، در حالی که احتمال بروز این ترک‌ها در بانوانی که اولین بارداری آنها پس از ۳۵ سالگی است بسیار کمتراست.

شفا آنلاین:حدود۳۰% افراد هنگام بلوغ و حدود ۷۷% خانم‌ها هنگام بارداری مبتلا به استریا یا ترک‌های پوستی می‌شوند. در مورد بارداری، سن اولین بارداری در بروز ترک‌های بسیار مهم است؛ به طوری که اغلب بانوانی که در سنین بین ۱۶ تا ۲۰ سالگی باردار شده‌اند دچار ترک‌های پوستی می‌شوند، در حالی که احتمال بروز این ترک‌ها در بانوانی که اولین بارداری آنها پس از ۳۵ سالگی است بسیار کمتراست. این ترک‌ها، معمولا بعد از ماه چهارم بارداری و حتی ممکن است پس از زایمان نیز ایجاد شوند. در بعضی از افراد اولین بارداری بدون ایجاد ترک‌های پوستی<Skin cracks> طی می‌شود، ولی در بارداری‌های بعدی بیمار دچار است.

به گزارش شفا آنلاین:دکتر محمدعلی نیلفروش زاده، رئیس انجمن متخصصین پوست ایران می‌گوید: در صورتی که ترک‌های پوستی درمان نشوند، رنگ آنها به رنگ سفید تغییر می‌کند.ا مکان بهبود خود به خود ترک‌های بدون درمان بسیار کم است. نکته مهم در درمان استریا آن که در مراحل اولیه که ترک‌ها رنگ قرمز مایل به بنفش دارند نتایج درمانی بسیار موثرتر است. نکته دیگر این که هدف از درمان استریا بهبود قابل توجه آن است، زیرا درمان کامل ترک‌ها به ندرت اتفاق می‌افتد. ازانواع لیزر نیز دردرمان استریا استفاده می‌شود. به طور کلی لیزر با افزایش میزان کلاژن باعث بهبود ضایعات می‌شود. لازم است چندین جلسه لیزر درمانی با فواصل زمانی انجام شود تا اثرات درمانی ظاهر شود.

متخصص پوست، مو و زیبایی ادامه می‌دهد: استریا درمراحل اولیه که عروق خونی واضح وجود دارد (striae rubra ) کاندید مناسبی برای درمان با لیزر عروقی PDL -585 nm است. البته باید از فلونس کم استفاده کرد.IPL  نیز با تحریک کلاژن سازی باعث بهبود ضخامت و قوام ترک‌های قدیمی می‌شود.لیزر دیود ۱۴۵۰-nm جزء لیزرهای غیرتهاجمی است که در درمان چین و چروک و اسکار آکنه به کار می‌رود، ولی روی ترک‌های پوستی موثر نیست.

وی بیان می‌کند: لیزرND:YAG 1064 نیز غیر تهاجمی است و با افزایش کلاژن سازی برای درمان چین و چروک به کار می‌رود، چون این لیزر روی عروق هم تاثیر می‌کند از آن دردرمان ترک‌های تازه استفاده می‌شود و با نتایج خوبی همراه است .از لیزرهای فراکشنال (تهاجمی و غیر تهاجمی) نیز در درمان ترک‌های پوستی استفاده می‌شود .این لیزرها با ایجاد ستون‌های میکروسکوپی از نکروز MTZs باع افزایش کلاژن و الاستین و بهبود آتروفی می‌شوند. از لیزر فراکشنال غیرتهاجمی مانند nm Fraxel 1550 برای درمان ترک‌های جدید یا قدیمی استفاده می‌شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌گوید: در چند سال اخیر استفاده از نسل جدید لیزرهای فراکشنال غیرتهاجمی به نام لیزر Er:Glass لیزرLUX1540-nm   متداول شده است.لیزرCO2  فراکشنال تهاجمی نیز در برخی از بیماران بسیار موثر است. از لیزر اگزایمر ۳۰۸ نانومتر برای بازگشت رنگ ترک‌های سفید (Striae alba ) استفاده شده است. طول موج لیزر اگزایمر نزدیک به narrow-band UVB بوده و از آن در درمان  Vitiligo استفاده می‌شود. لیزر اگزایمر فقط موجب رپیگمانتاسیون موقت استریا می‌شود ولی تاثیری روی آتروفی ندارد. از پیلینگ نیز برای درمان استریا استفاده می‌شود.

وی توضیح می‌دهد: برای درمان دارویی استریا از تره تینویین، ویتامین سی موضعی و اسید گلیکولیک با غلظت‌های مختلف استفاده شده که نتایج نسبتا خوبی به دنبال داشته است. لیزر فرکشنال اثر بسیار خوبی بر استریا دارد. لیزر فراکسل بین ۶-۳ جلسه برای بیمار انجام و همزمان از دارو برای درمان بیمار استفاده می‌شود. اولین پاسخ درمانی حدود ۴ هفته پس از لیزر ظاهر می‌شود، ولی ظاهر شدن نتایج کامل به ادامه جلسات درمانی بستگی دارد. از میکرودرم ابریژن نیز در درمان استریا استفاده شده است، ولی این کار به جلسات متعدد درمانی نیاز دارد و اثر آن از لیزر فرکشنال کمتر است.

درمان جدیدی که اثر زیادی در درمان ترک پوستی دارد آر اف فرکشنال می‌باشد. این روش باعث محوتر شدن ترک پوستی در زمینه پوست می‌شود و بر روی ترک‌های سفید هم موثر است. نکته جالب در مورد این لیزر آن که وقتی این کار برای هر جای بدن استفاده شود ضمن از بین رفتن ترک‌ها پوست منطقه نیز سفت‌تر می‌شود و این اثر به طور خاص در شکم، ران و بازو بسیار جلب توجه می‌کند.ا ین روش در ترکیب با لیزر فرکشنال موثرتر از هر کدام به تنهایی است. روش درمانی جدیدی که اخیرا به کار گرفته شده و نتایج فوق العاده داشته درماپن می‌باشد.

رئیس مرکز تحقیقات پوست و سلول‌های بنیادی در ادامه سخنانش عنوان می کند: درماپن دستگاهی برای نیدلینگ پوست است که تاثیری بهتراز درمان با لیزر دارد. این روش باعث بالا رفتن غلظت کلاژن در پوست می‌شود و در عین حال منجر به منظم شدن رشته‌های کلاژن و الاستین در پوست آسیب دیده می‌شود. در این روش با وسیله‌ای به نام درماپن، منافذ و کانال‌های بسیار ریزی در پوست ایجاد می‌شود و پوست وادار به ساختن مقادیر بالای کلاژن می‌شود. البته اگر نقصی مانند اسکار آکنه و یا زخم سوختگی یا تَرک پوستی وجود داشته باشد، به درمان این مشکلات کمک می‌کند. هرچند که هنوز ترک‌های پوستی غیر قابل درمان شمرده می‌شوند، اما برای اولین بار است که روشی در دنیا امیدهایی را برای درمان دائم ترک‌های پوست ناشی از افزایش وزن و حجم شدید و یا بارداری ایجاد کرده است. حداقل ۵ تا ۷ جلسه درمان لازم است که باز هم به فاصله هر ۴تا  ۶هفته یک بار می‌باشد.سلامت

برچسب ها: لیزر ، ترک پوستی ، حاملگی
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: