شفا آنلاین : متخصص دهان ، فک وصورت بر اهمیت تنظیم قند خون در درمان بیماریهای لثه ، دهان و دندان تاکید کرد وخواستار توجه جدی مردم به این موضوع مهم شد.
عوارض هولناک بیماری دیابت در دهان و دندان
شفا آنلاین : متخصص دهان ، فک وصورت بر اهمیت تنظیم قند خون در درمان بیماریهای لثه ، دهان و دندان تاکید کرد وخواستار توجه جدی مردم به این موضوع مهم شد.
دکتر آرزو علائی با اعلام این مطلب درباره عوارض بیماری دیابت در دهان و دندان به شفا آنلاین گفت:انجمن های دیابت در کشورهای مختلف جهان ، بیماری لثه را به عنوان ششمین بیماری شایع اعلام نموده اند زیرا تنظیم قند خون با بیماری لثه ارتباط مستقیم دارد.
به گفته وی ، بیماران دیابتی در معرض عوارض مختلفی قراردارند که به چند دسته تقسیم می شوند واز جمله پوسیدگی و پاره گی بافت لثه ، خشکی و کم آبی دهان ،عفونت های لثه ای ، قارچ دهانی ، اختلال چشایی و ....
وی گفت : بیماران دیابتی به علت حساسیت و سوزش مخاط ؛ ضایعات ناشی از مصرف دارو و بهبودی کند زخمها نمی توانند خوب درمان شوند که این نکته درنهایت موجب ایجاد آبسه دندانی در دهان شخص می شود.
وی با اشاره به خشکی دهان و راهکارهای غلبه برآن گفت: در ابتدا باید به دنبال جستجوی چرایی این علت بود. ترشح بزاق در دهان بیماران دیابتی کم است لذا باید به تحریک غده های بزاقی پرداخت و با استفاده از آبنباتهای ترش حال آنکه جویدن آدامس های حاوی زایلاتول ، بخور آب و گرداندن آب در دهان به دفعات و پرتاب آب دهان به این امر کمک می کند ضمن اینکه این افراد باید ازمصرف نوشیدنی های کافئین دار از قبیل قهوه و همچنین کشیدن سیگار خودداری نمایند.
متخصص بیماری های لثه تاکید کرد : یکی از شایع ترین مشکلات، بیماریهای لثه ای و پریودونتال (بافت های حمایت کننده دندان) است .علائم هشداردهنده آن نیزعبارتند از : تغییر رنگ لثه ها از صورتی کم رنگ به قرمز، جابجایی دندانها ، حرکت دندانها ، لق شدن دندانها ، بوی دهان ، خونریزی حین مسواک زدن ، خوردن غذاهای سخت از قبیل سیب .به همین خاطربیماران دیابتی باید حداقل سالی یکبار به دندان پزشک مراجعه کنند تا از وضعیت سلامت لثه خود جویا شوند .وی همچنین برای جلوگیری از التهاب لثه افزود : به دلیل ارتباط فشار خون با بیماری دیابت ، بیماران باید از قرقره کردن آب نمک که موجب تشدید فشار خون می شود خودداری کنند و بصورت صحیح از نخ دندان و مسواک استفاده کنند.
دکترعلائی، وجود پوسیدگی دندانی و بیماریهای لثه ای را که تنها توسط ابزارهای دندانپزشکی مشخص می شوند و شناسایی بیماریهای گوارشی که توسط متخصصین گوارش بررسی و مشخص می شوند را نیز از علل بوی بد دهان دانست.