کد خبر: ۱۴۵۱
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۲ - ۲۴ فروردين ۱۳۹۲ - 2013April 13
شفا آنلاین :بعضی از سبزیجات مانند اسفناج و کرفس، سدیم بالایی دارند و بیمارانی که فشار خون بالای کنترل نشده دارند در مصرف این دو نوع سبزی با احتیاط عمل کنند.
به گزارش شفا آنلاین  به نقل از وب دا؛ کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان این که سدیم می تواند باعث افزایش فشار خون شود، اظهار داشت: به افرادی که معمولا فشار خون آنها تنظیم شده است، توصیه می شود غذاها را به صورت کم نمک مصرف کنند به عنوان مثال از سه گرم نمکی که فرد معمولی می تواند در روز مصرف کند، تنها 1 الی 5/1 گرم استفاده کنند. مژگان خطیبی با اشاره به این که چاقی می تواند اولین و مهم ترین عامل بروز فشار خون در فرد از نظر تغذیه ای باشد، گفت: فرد چاق هر میزان وزن خود را به سمت وزن نرمال برساند می تواند پر فشاری خون خود را به راحتی کاهش دهد و لازم است افرادی که فشار خون دارند باید طبق نظر پزشک فعالیت بدنی داشته باشند. وی تصریح کرد: مصرف غذاهای پر کالری، چربی ها، فست فودها و قندها باعث بروز چاقی در افراد می شود و می تواند به عنوان یک عارضه ثانویه در ایجاد فشار خون بالا موثر باشد. این کار شناس تغذیه اظهار داشت: مواد غذایی مانند چیس و پفک که دارای کالری هستند اما از ارزش غذایی ندارند، نیز باعث افزایش فشار خون می شود. خطیبی، به افرادی که فشار خون بالا دارند توصیه کرد، مصرف میوه و سبزیجات را حتما در2 تا 3 وعده برنامه غذایی خود داشته باشند. وی مصرف شیرینی ها و قندهای ساده را در افراد دارای فشار خون بالا نیز با محدودیت عنوان کرد و گفت: قندهای ساده کالری زا هستند و چون باید وزن کنترل شود قندهای ساده نیز باید محدود شوند. خطیبی در زمینه مصرف مواد نشاسته ای در افراد با فشار خون بالا گفت: اگر مواد نشاسته ای کامل و سبوس دار باشند مصرف آنها خوب است اما اگر تصفیه شده و بدون سبوس باشند باید در مصرف آنها احتیاط کرد. وی گفت: اگر چربی خون افراد مبتلا به بیماری پرفشاری خون بالا باشد از مصرف چربی های اشباع مانند چربی گوشت قرمز و پوست مرغ پرهیز کنند و استفاده از گوشت سفید به این نوع بیماران توصیه می شود. خطیبی گفت: یک بیمار فشار خونی حتما باید لبنیات را به صورت کم چرب استفاده کند زیرا چربی لبنیات منجر به بالا رفتن کلسترول خون می شود و این برای افزایش فشار خون مزید بر علت می شود. وی درباره مصرف انواع روغن ها گفت: روغن هایی مانند کنجد و زیتون می تواند به دلیل درجه اکسیداسیون بالای آن نسبت به بقیه روغن ها مناسب باشد اما نه به این معنی که شخص هرچه قدر بخواهد می تواند استفاده کند. وی افزود: روغن زیتون به دلیل نوع اسیدهای چرب آن مناسب تر است و چون درجه اکسیداسیون آن پایین است نباید حرارت مستقیم به آن وارد شود و باید به صورت روغن سالاد یا بعد پخت به غذا اضافه شود.  
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: