به گزارش شفا آنلاین، دکتر علی صادقی تبار دبیر اجرایی پانزدهمین کنگره کشوری و دهمین کنگره بین المللی ارتقا کیفیت خدمات آزمایشگاهی و تشخیص پزشکی، افزود: یکی از ویژگی ها و تغییرات کنگره امسال تغییر مکان برگزاری کنگره از دانشگاه علوم پزشکی ایران در مرکز همایش های برج میلاد است و امیدواریم با توحه به زیرساخت ها و امکانات این مرکز تغییراتی بهتری در اجرای کنگره ایجاد شود.
وی ادامه داد: در کنار کنگره بحث نمایشگاه و ملزومات آزمایشگاهی را خواهیم داشت که قریب به ۳۵ درصد شرکت ها در بخش داخلی مرکز همایش ها و ۶۵ درصد شرکت ها در سازه ای که به صورت نمایشگاه در فضای بیرونی ایجاد می شود، دایر خواهد بود.
صادقی تبار افزود: مثل سنوات گذشته ۲۲ محور مختلف در این کنکره در نظر گرفته شده و همواره سعی ما این است که به تمامی جوانب کاری در آزمایشگاه تشخیص طبی که شامل ارتقا بالین و آزمایشگاه، ارتقا مدیریت، مسائل استاندارد سازی و حقوقی و اخلاق در آزمایشگاه و اداره آزمایشگاه های تشخیص طبی توحه ویژه ای خواهیم داشت.
وی گفت: در آخر تجارب آرا و گفتگوهای انجام شده در قالب خلاصه مقاله به صورت یک قطعنامه در پایان کنکره صادر و به مراجع مختلف از جمله وزارت بهداشت، مجلس شورای اسلامی و جاهایی که ارتباط و تاثیر گذار در پرورش آزمایشگاه کشور هستند، ارسال خواهد شد و هر ساله بر روی چالش های مهم و تاثیرگذار بر آزمایشگاه های تشخیص طبی کشور توجه می شود
صادقی تبار، سه چالش آزمایشگاه های کشور را مورد اشاره قرار داد و افزود: بعد از اجرای طرح تحول سلامت، تعرفه خدمات آزمایشگاهی مغفول ماند با توجه به اینکه در بسیاری از تخصص ها و حوزه های پزشکی تعرفه ها اصلاح شد به این معنی که به قیمت واقعی خدمات نزدیک شد و مورد توجه قرار گرفت ولی متاسفانه در طرح تحول سلامت آزمایشگاه مغفول ماند.
وی ادامه داد: به رغم اینکه آزمایشگاه بر خلاف رشته های دیگر وابسته به ارز است و تغییرات و نوسان نرخ ارز و تورمی که در جامعه وجود دارد به شدت خودش را در آزمایشگاه نشان می دهد، ولی متاسفانه تعرفه های آزمایشگاهی افزایش قابل توجهی نسبت به رشته های دیگر نداشته است.
صادقی تبار، چالش دوم آزمایشگاه های تشخیص بالینی را به واسطه همین طرح تحول سلامت دانست و افزود: به واسطه افزایش هزینه های بخش سلامت و سنگین شدن بار بیمه ها و عدم توانایی در پرداخت به موقع دیون بیمه ها، و با توجه به اینکه در پایان سال قرار داریم، قریب به یک سال تا ۱۱ ماه است که مطالبات آزمایشگاه ها توسط بیمه ها پرداخت نشده و این چالش، حیات آزمایشگاه ها با بحران مواجه ساخته است.
وی تاکید کرد: چالش سوم به خاطر همین تنگناها و الزامات مدیریت و کیفیت استانداردسازی است که توسط وزارت بهداشت الزامی شده که تنها آزمایشگاه ها در تمام جامعه پزشکی موظف به انجام آن هستند. و طبیعتا به دلیل هزینه های خاص خودش در این زمان نا به سامان اقتصادی که هم تعرفه آزمایشگاه افزایش پیدا نکرده و هم تاخیر در پرداخت بیمه ها و الزام جدیدی که به عنوان هزینه کیفیت و استاندارد سازی آزمایشگاه از سوی وزارت بهداشت الزامی شده به شدت موجب آزار آزمایشگاه ها شده و امیدواریم با درایت مسئولین سیاست گذار بهداشتی این موضوع مورد توجه قرار گیرد.
پانزدهمین کنگره کشوری و دهمین کنگره بین المللی ارتقا کیفیت خدمات ازمایشگاهی و تشخیص پزشکی از ۲۹ فروردین تا ۳ اردیبهشت ۹۶ در مرکز همایش های برج میلاد برگزار می شود .