کد خبر: ۱۳۸۴۷۹
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۰ - ۲۶ دی ۱۳۹۵ - 2017January 15
در این روش قبل از آغاز درمان، تومور را نمونه گیری ژنتیکی کرده و سپس براساس وضعیت آن، فرآیند درمان اختصاصی برای فرد بیمار تعیین می شود.
شفا آنلاین>سلامت>عضو هیات علمی پژوهشگاه ابن سینا از کاربرد روش جدید تعیین توالی ژنتیکی (NGS) در درمان برخی از سرطان های جدی مانند ملانوما و سرطان ریه خبر داد.

به گزارش شفا آنلاین،دکتر سعیدرضا غفاری افزود: برخی از سرطان ها که گاه در مدت کوتاه سبب فوت فرد مبتلا می شوند، تا حد زیادی با رویکرد جدید درمان پذیر هستند.
وی با اشاره به این که در روش جدید، براساس بررسی جهش های ژنتیکی در تومور فرد بیمار، داروهای مورد نظر انتخاب و در اختیار فرد بیمار قرار می گیرد، گفت: در این روش قبل از آغاز درمان، تومور را نمونه گیری ژنتیکی کرده و سپس براساس وضعیت آن، فرآیند درمان اختصاصی برای فرد بیمار تعیین می شود.
دکتر غفاری ادامه داد: این روش که به آن پزشکی فردمحور یا پزشکی شخصی هم اطلاق می شود، بدین معنی است که پزشک برای بیمار داروی اختصاصی همان فرد را تجویز می کند و به واقع، براساس ویژگی ژنتیکی فرد بیمار، نحوه درمان انتخاب می شود که همان درمان هدفمند است.
عضو هیات علمی پژوهشگاه این سینا ادامه داد: بسیاری از سرطان ها که به مرحله پیشرفته می رسند، با روش های قدیمی قابل درمان نیستند و اغلب آنها با پیشرفت بیماری به عوارض شدید یا مرگ بیمار منتهی می شوند، اما با این روش جدید امکان درمان بسیاری از آنها وجود دارد.
وی اظهار کرد: برای مثال سرطان ملانوما و سرطان ریه که جدی ترین نوع سرطان پوست هستند، با روش جدید تعیین توالی ژنتیکی تا حد زیادی قابل درمان شده است.
عضو هیات علمی پژوهشگاه این سینا همچنین گفت: سازمان غذا و دارو آمریکا برای حدود 200 دارو مجوز صادر کرده است که تجویز آنها براساس بررسی ژنتیکی انجام می شود. این داروها بعد از تست ژنتیکی و مشخص شدن تاثیر بر بیماری در اختیار فرد مبتلا قرار می گیرند.
عضو هیات علمی پژوهشگاه این سینا اظهار کرد که در سال های گذشته این داروها انگشت شمار بودند اما در سال های اخیر شاهد افزایش آنها هستیم.
وی با اشاره به این که برخی از این داروها در کشور ما هم یافت می شوند، گفت: علیرغم این موضوع همکاران ما هنوز به طور جدی براساس این روش عمل نمی کنند و بیشتر با روش های غیر فردمحور به مقابله با سرطان ها می پردازند.
غفاری نبود ابزار تشخیصی روش جدید را مهمترین عامل استقبال نکردن متخصصان اعلام و اظهار امیدواری کرد که رویکرد متخصصان سرطان به سمت بهره گیری از روش جدید تعیین توالی ژنتیکی روز به روز بیشتر شود تا شاهد ارائه خدمات مطلوب تر به بیماران براساس رویکرد پزشکی شخصی و فردمحور در کشور باشیم .
برچسب ها: سرطان ، ژنتیک ، پزشکی
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: