شفا آنلاین :رئیس اداره قلب و عروق وزارت بهداشت گفت: بررسیهای دورهای وزارت بهداشت نشان می دهد 17.6 درصد افراد 16 تا 60 سال در کشور به پرفشاری خون مبتلا هستند اما این آمار طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی 39.5 درصد است.
دکتر طاهره سماوات با اعلام این خبر اظهار داشت: در برنامهای که مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت به صورت دورهای و هر دو سه سال یکبار اجرا میکند فشار خون افراد 16 سال تا 65 سال چیزی حدود 17.6 درصد بوده است. که این رقم تفاوت چندانی با آمار دنیا ندارد.
وی با اشاره به اینکه با افزایش سن درصد شیوع فشار خون نیز افزایش مییابد خاطر نشان کرد: طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت 39.5 درصد مردم ما مبتلا به فشار خون بالا هستند که قطعاً به این دلیل است که در آمار آنها فشار خون افراد بالای 60 سال نیز محاسبه شده چرا که از بعد از 60 سال ابتلا به فشار خون 30 تا 50 درصد بیشتر است.
به گفته رئیس اداره قلب و عروق وزارت بهداشت فشار خون بالا زمینهساز بیماریهای قلبی، مغزی، کلیوی و چشم است و فرد زمانی متوجه به داشتن پرفشاری خون میشود که کار از کار گذشته است.
وی اندازهگیری فقط یکبار فشار خون و اظهارنظر در مورد بالا بودن فشار خون را نادرست خواند و گفت: اندازهگیری فشار خون شرایط خاص خود را دارد و تحت تأثیر عواملی مانند تحرک زیاد، فشار روحی و روانی و حتی خوردن غذاهای خاص مانند نوشیدنیهای انرژیزا، قهوه و غذاهای چرب و شیرینی نیز قرار میگیرد.
وی تأکید کرد: مناسبترین فشار خون ماکسیمم 11.5و مینیمم 7.5 سانتیمتر جیوه است و افرادی که فشار خون ماکسیمم آنها بین 12 تا 13.9 و مینمم آنها 8 تا 8.9 است زمینه فشار خون بالا را دارند و غالباً در آینده بیش از 50 درصد دچار فشار خون میشوند.
سماوات خوردن سبزی تازه و میوه را از مواردی عنوان کرد که جلوی پرفشاری خون را گرفته و میتواند در کاهش آن کمک کند.
وی گفت: به دلیل طبخ غذاهای سنتی و مصرف فستفودها سرانه مصرف نمک بین مردم ما 9 گرم است که دو برابر سرانه جهانی است و باید سعی کنیم این مقدار را به زیر 5 گرم در روز یعنی معادل یک قاشق چایخوری برسانیم.
به گزارش خبرنگار فارس، هفته سلامت امسال با شعار جهانی «فشار خون را جدی بگیریم» از 18 تا 24 فروردین در سراسر کشور در حال برگزاری است.