وی ادامه داد: این قانون بعد از یک روند ۱۲ ساله و با حضور تمام متخصصین دستگاههای مختلف طراحی شده و با همین محتوا در سایر کشورهای دنیا نیز تدوین شده است.
مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت به تشریح جزییات این قانون پرداخت و افزود: در پیشنویس این قانون بحث بستری اجباری بیماران مبتلا به اختلالات روان لحاظ شده است و به موجب آن، این مبحث نیز قانونمند و استاندارد میشود؛ چرا که در بسیاری از مواقع در رشته روانپزشکی، پزشک مجبور میشود به دلیل عدم بینش بیمار نسبت به بیماری خود، به صورت اجباری بستری شود.
حاجبی در ادامه، هدف از تصویب این قانون را حفظ حقوق بیمار، خانواده او و همچنین جامعه دانست و بیان کرد: تا امروزدر کشور ما این اقدام استاندارد مشخصی نداشته و براساس برخی مسائل که از گذشته متعارف بوده، انجام میشده است. نداشتن یک فرآیند مشخص گاهی میتواند در این زمینه مشکلساز شود.
مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، یکی دیگر از موارد مورد توجه در این پیش نویس را موضوع قیومیت بیماران دچار مشکلات روانی عنوان کرد و افزود: ما اعتقاد داریم باید تبصرههایی برای قیومیت بیماران مبتلا به اختلالات روان وجود داشته باشد و نباید این مبحث تا این اندازه کلان و کلی باشد. در عین حال باید موارد دیگری نیز به صورت قانونی وجود داشته باشد تا شرایط سوء استفاده از شرایط بیماران روانی فراهم نباشد.ایسنا