شفا آنلاین:مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: 40 درصد سرطان ها با تغذیه صحیح و سالم قابل پیشگیری است.
به گزارش شفاآنلاین،«زهرا عبدالهی»به مناسبت هفته ملی مبارزه با سرطان (8 تا 15 بهمن ماه جاری) افزود: رژیم غذایی نقش بسزایی در بروز سرطان دارد؛ بطور مثال مصرف غذاها و خوراکی های آلوده با آفت کش ها، نگهدارنده ها و افزودنی ها در ایجاد سرطان نقش دارد.
وی ادامه داد: همچنین مصرف کم میوه و سبزی موجب بروز سرطان می شود؛ آنتی اکسیدان ها نیز با کاهش و خنثی کردن فعالیت ترکیبات رادیکال های آزاد (مولکلول هایی که برای سلامت بدن مضر بوده و منجر به عوارضی مانند سرطان، حمله قلبی و ضعف سیستم ایمنی بدن می شوند) از بروز سرطان پیشگیری می کنند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: سلنیم، ویتامین های «سی»(C) و «ای»(E) و کاروتنوئید ها (رنگدانه های سبزی ها)، خاصیت آنتی اکسیدانی دارند.
عبدالهی افزود: رژیم های غذایی غنی از فیبر در کاهش سرطان ها به ویژه سرطان های روده بزرگ نقش دارند زیرا فیبر با افزایش سرعت انتقال غذا در روده، فرصت کمتری را در اختیار باکتری های مولد مواد سرطان زا قرار می دهد؛ فیبر در حبوبات، غلات، میوه و سبزی وجود دارد.
وی ادامه داد: مصرف روزانه پنج واحد از گروه سبزی ها و سه تا چهار واحد از میوه ها (معادل 400 گرم میوه و سبزی) در کاهش سرطان ها نقش دارد. همچنین غذاهای دریایی از جمله مصرف ماهی (هفته ای دو بار) به علت داشتن امگا 3، سلنیم، ویتامین «ای» و روی از بروز سرطان پیشگیری می کند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: مصرف غذاهای پرچرب، خطر بروز سرطان های سینه و روده را افزایش می دهد؛ همچنین برای پیشگیری از سرطان باید در مصرف گوشت قرمز، تخم مرغ، کره، شیرپرچرب و چربی های حیوانی، اعتدال را رعایت کرد.
عبدالهی افزود: کله پاچه، امعا و احشاء حیوانی نیز خطر بروز سرطان را افزایش می دهند؛ بین چاقی و بروز سرطان رابطه معناداری وجود دارد؛ خطر بروز سرطان سینه در افرادی که دارای شاخص توده بدنی یا «بی.ام.آی» (نسبت وزن به مجذور قد) بالای 30 باشد، بیشتر است.
وی به مردم توصیه کرد از خوردن گوشت های سوخته و ذغال شده و انواع گوشت های دودی شده به دلیل داشتن ترکیبات سرطان زا، خودداری کنند؛ همچنین گوشت های فراوری شده مانند سوسیس و کالباس به دلیل داشتن نیترات، رنگ دهنده ها و نگهدارنده ها نیز در بروز سرطان نقش دارند.
عبدالهی خاطرنشان کرد: غذاهای شور به ویژه نمک و ترشی ها نیز در بروز سرطان معده تاثیر بسزایی دارند؛ برای پیشگیری از سرطان باید از خوردن غذاهای تاریخ مصرف گذشته و کپک زده خودداری شود.
ک/س
ایرنا