شفا آنلاین- متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ،خواب رفتگی دست و پا را ناشی از علل زیادی دانست که در این میان علل مربوط به سیستم عصبی مرکزی و محیطی، دیابت، برخی بیماری های عمومی نظیر کم خونی قابل توجه و کم کاری تیروئید در جامعه از شیوع بیشتری برخوردارند.
دکتر مهدی سعیدی در گفتگوی اختصاصی با شفا آنلاین ضمن اعلام این مطلب اظهار کرد: گیر افتادگی و چسبندگی عصب مچ دست(سندرم تونل کارپ) كه در خانم های بالای 50سال شیوع بالایی دارد از علل عصبی محیطی محسوب شده که منجر به خواب رفتگی دست ها می شود.
دکتر سعیدی هشدار داد: افراد مبتلا به دیابت کنترل نشده و طولانی مدت نيز مبتلا به خواب رفتگی دست و پا خواهند شد.
وی دیسک کمر و گردن را از دیگر علل خواب رفتگی دست و پا برشمرد و تصریح کرد: بیشتر خانم های جوان با علائم خواب رفتگی دست و پا با این تفکر که به بیماری ام اس مبتلا شده اند به پزشک مراجعه می کنند.
متخصص طب فيزيكي افزود: متأسفانه نگرانی نا به جایی میان مردم جامعه رواج يافته كه خواب رفتگی دست و پا نشانه ابتلا به بیماری ام اس است .
متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اظهار کرد: اين در حالی است که بیماری ام اس علائم دیگری دارد نظیر تکرار خواب رفتگی به صورت دوره ای – درگیر شدن ناحیه خاصی از بدن – از بین رفتن علائم حسی و سایر علائم که با معاینات پزشک قابل شناسایی است.
وی همچنین تأکید کرد: در صورت پیشرفت خواب رفتگی دست و پا و به دنبال آن علائم حرکتی - عدم تعادل و... پدیدار خواهد شد اما با 2 روز خواب رفتگی دست وپا افراد نباید نگران شوند و تصور كنند که به ام اس مبتلا شده اند.
دكترسعيدي خاطرنشان كرد: به دنبال بیماری های بد خیم و انجام رادیوگرافی و شیمی درمانی فرد دچار خواب رفتگی دست و پا می شود.
وي در خصوص گیرافتادگی و چسبندگی عصب مچ دست نيز یادآور شود: علل زمینه ای هورمونی خانم ها منجر به شیوع بیشتر میان آنها شده و از این رو انجام کارهایی مانند بافتنی- ظرف شستن – تایپ کردن و... باعث خواب رفتگی دست نمی شوند. اما جزء عوامل مستعده کننده آن محسوب می شوند.
وی تأکید کرد: در صورت پیشرفت این بیماری ،فرد ممکن است به دنبال خواب رفتگی از خواب بیدار شود و در موارد شدیدتر هنگام صحبت کردن با تلفن و برداشتن جسمی از بالای کمد دچار خواب رفتگی دست هایش می شود.
متخصص طب فیزیکی و توانبخشی هشدار داد: در صورت جدی نگرفتن خواب رفتگی دست و پا، این بیماری دائمی می شود به طوری که فرد قادر به بستن دکمه های لباسش و حتی برداشتن اجسام سبک و ظریف هم نخواهد بود.
وی در ادامه گفتگو با شفا آنلاین توصیه کرد: افراد در صورت ابتلا به بیماری های غدد و دیابت باید به صورت جدی در راستای درمان آنها اقدام نمایند. به طور کلی باید دانست با فشار نیاوردن به دست کمتر خواب رفتگی پیش می آید.
دکتر سعیدی همچنین افزود: خوشبختانه امروزه به دلیل ماشینی شدن زندگی ابتلا به گیرافتادگی و چسبندگی عصب مچ دست کمتر شده و به طور کلی نحوه صحیح نشستن و برخاستن و همچنین برداشتن اجسام توسط افراد مبتلا به دیسک کمر و گردن برای جلوگیری از خواب رفتگی دست و پا خالی از لطف نیست.
وی در پایان گفتگو با خبرنگار شفا آنلاین توصیه کرد: در صورتی که فردی با خواب رفتگی های مکرر دست و پا مواجه شد باید با حفظ خونسردی کامل به پزشک مراجعه نماید تا با بررسی های دقیق روند درمان نیز آغاز شود.
گفتگو:شبنم طاهري
ک/س