شفا آنلاین:مسوول برنامه کاهش آسیب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر کمبود ناظران مراکز درمان و ترک اعتیاد گفت: تمام تلاش نظام بهداشتی این است که با مراقبت الکترونیک، این مراکز را بطور دائم نظارت کنیم.
به گزارش شفا آنلاین،«سیدابراهیم قدوسی» با بیان اینکه آمار دقیقی از تعداد بازرسان مراکز ترک اعتیاد در دست نیست، افزود: اکنون به ازای هر 50 مرکز درمانی سرپایی، به یک بازرس ناظر نیاز است.
وی ادامه داد: با توجه به کمبود بازرسان ناظر، برآورد می شود بازرسان ناظر هر سه ماه یک بار، مراکز درمان و ترک اعتیاد را نظارت کنند.
مسوول برنامه کاهش آسیب وزارت بهداشت گفت: به علت کمبود بازرسان، امکان نظارت های حضوری در مراکز ترک اعتیاد با مشکلاتی روبرو است، با این وجود نظارت های دوره ای روی این مراکز انجام می شود تا آنها مطابق پروتکل های ابلاغی، کار درمان خود را انجام دهند.
قدوسی خاطرنشان کرد: درمان های مجاز ترک اعتیاد طبق آیین نامه ستاد مبارزه با مواد مخدر احصا شده و در اختیار مراکز ترک اعتیاد قرار گرفته است.
مسوول برنامه کاهش آسیب وزارت بهداشت گفت: اغلب مراکز ترک اعتیاد به صورت سرپایی فعالیت کرده و از داروهای نگهدارنده آگونیست(داروی شیمیایی با تاثیری همانند تاثیر مواد افیونی) استفاده می کنند.
قدوسی افزود: تعداد محدودی مراکز گذری کاهش آسیب سوءمصرف مواد مخدر در شهرهای بزرگ نیز فعالیت می کنند که این مراکز به معتادانی که اعتیاد آنان در مرحله شدیدی قرار داشته و آمادگی درمان را ندارند، بسته های بهداشتی را مانند سرنگ و سوزن استریل به منظور جلوگیری از انتقال بیماری های عفونی از طریق خون ارائه می کنند.
وی یادآور شد: برای رفع کمبود بازرسان ناظر مراکز درمانی باید نیروهای انسانی به کار گرفته شوند، اما لازم است مجوزهای استخدام را معاونت نیروی انسانی رییس جمهوری صادر کند.
به گفته وی، اکنون پنج هزار و 300 مرکز سرپایی ترک اعتیاد تحت پوشش 52 دانشگاه علوم پزشکی کشور فعالیت دارند.
ک/س
ایرنا