کد خبر: ۱۲۵۸۸۵
تاریخ انتشار: ۰۲:۴۵ - ۱۵ مهر ۱۳۹۵ - 2016October 06
شفا آنلاین>سلامت جنسی>براساس نتایج مطالعه جدیدی که از سوی پژوهشگران ایتالیایی در در نشریه معتبر Annals of Oncology منتشر شده، محققان اعلام کردند مرگ و میر زنان در اثر ابتلا به سرطان تخمدان در فاصله سال‌های 2002 و 2012 در سراسر دنیا کاهش یافته و انتظار می‌رود این میزان کاهش در آمریکا، اتحادیه اروپا و با میزان کمتری در ژاپن تا سال 2020 ادامه یابد.
به گزارش شفا آنلاین، دلیل اصلی این امر نیز استفاده از داروهای ضدبارداری خوراکی و محافظت طولانی‌مدت در برابر سرطان تخمدان است که آنها فراهم می‌آورند. محققان همچنین اذعان دارند که کاهش در درمان‌های جایگزینی هورمون (HRT) برای کنترل علایم منوپوز و تشخیص و درمان بهتر سرطان تخمدان، از دیگر علل اصلی این کاهش جهانی است.


محققان در این مطالعه با به کارگیری داده‌های
       مرگ و میر در اثر سرطان تخمدان از سال 1970 تا همین اواخر که از سازمان جهانی بهداشت گرفته‌اند، دریافته‌اند که در 28 کشور اتحادیه اروپا (به غیر از یونان که داده‌های آنها در دسترس نبود)، میران مرگ و میر در فاصله سال‌های 2002 و 2012 تا 10 درصد کاهش داشته، به طوریکه نرخ مرگ سن استاندارد شده در هر 100 هزار زن، از 76/5 به 19/5 رسیده است.

       در ایالات متحده، این میزان کاهش بیشتر بوده، به طوری‌که شاهد کاهش 16 درصدی میزان مرگ بوده و از 76/5 در هر 100 هزار در سال 2002 به 85/4 در سال 2012 رسیده است. در کانادا نیز میزان کاهش مرگ و میر در اثر سرطان تخمدان در همان دوره زمانی حدود 8 درصد بوده و از 42/5 به 95/4 رسیده است. در ژاپن که کمترین میزان کاهش مرگ و میر را در اثر سرطان تخمدان در میان دیگر کشورها داشته، میزان مرگ و میر از 3/3 به 28/3 در هر 100 هزار نفر جمعیت (کاهش 2 درصدی) رسیده است. بیشترین میزان کاهش در فاصله سال‌های 2002 و 2011 در استرالیا و نیوزلند دیده شد. در استرالیا نرخ کاهش مرگ نزدیک 12 درصد و از 84/4 به 27/4 بوده و در نیوزیلند با کاهش 12 درصدی، از 61/5 به 93/4 در هز 100 هزار زن رسیده است.

       تغییرات بزرگ در میزان مرگ و میر بین کشورهای اروپایی از دهه 1990، زمانی که اختلاف سه برابری میان این کشورها از 6/3 در هر 100 هزار در پرتغال تا 3/9 در دانمارک وجود داشت. احتمالا دلیل آن استفاده یکنواخت‌تر از ضدبارداری‌های خوراکی در سراسر این قاره، همچنین عوامل تولید مثلی، مانند تعداد فرزندان یک زن، است. البته هنوز تفاوت‌های قابل‌توجهی میان کشورها مانند بریتانیا، سوئد و دانمارک دیده می‌شود، یعنی کشورهایی که زنان زودتر مصرف ضدبارداری‌های خوراکی را شروع کرده‌اند (از دهه 1960)، اما در بعضی کشورهای غربی و جنوبی اروپا مانند اسپانیا، ایتالیا و یونان، استفاده از این دسته از داروها دیرتر و کمتر گسترده بوده است. این الگوی پیچیده در اروپا همچنین کمک می‌کند به توضیح تفاوت‌ها در اندازه کاهش در مرگ و میر ناشی از سرطان تخمدان بین اروپا و آمریکا بپردازیم و آن هم نشانه‌ای است از استفاده غیرمداوم از ضدبارداری‌های خوراکی.

       زنان در کشورهایی مانند آلمان، آمریکا و انگلیس نسبت به دیگر کشورها، بیشتر احتمال داشته که برای مدیریت علایم منوپوز از درمان جایگزین هورمونی استفاده کنند اما پس از انتشار نتایج مطالعه Women's Health Initiative در سال 2002 که نشان داد HRT خطر بیماری‌های قلبی‌عروقی را افزایش می‌دهد، همچنین سرطان‌های پستان و تخمدان را استفاده از این دسته از داروها کاهش یافت و همین امر می‌تواند توضیح دهد چرا میزان مرگ در میان زنان میانسال و مسن در این کشورها افت داشته است

       محققان معتقدند یافته‌های به دست آمده از این جهت اهمیت زیادی دارند که نشان داده چطور استفاده از درمان‌های هورمونی بر مورتالیتی ناشی از سرطان تخمدان در این گروه سنی تاثیر داشته است. با افزایش درک ما از علل پیشگیرانه این سرطان، استراتژی‌های تشخیص زودهنگام ابداع شده و در حال حاضر گزینه‌های درمانی جدید در دسترس هستند و ما در راهی قدم گذاشته‌ایم که می‌توانیم مورتالیتی ناشی از سرطان تخمدان را کاهش دهیم.

منبع: Medica- News Today
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: