شفا آنلاین:رییس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: به دلیل تغییر فرهنگ غذایی جامعه ایرانی و گرایش مردم به سمت مصرف غذاهای آماده (فست فودها) اخیرا پرفشاری خون حتی در کودکان و نوجوانان روبه افزایش است.
به گزارش شفا آنلاین،دکتر مجید حاجی فرجی اظهار داشت: از زمانی که الگو و سبک زندگی جامعه ایرانی تغییر کرد و به سمت زندگی در شهرهای صنعتی پیش رفته، الگوی غذایی آنها نیز به سمت زندگی صنعتی و استفاده از غذاهای آماده تمایل پیدا کرده است .
وی افزود: از سوی دیگر فعالیت بدنی مردم نیز کاهش یافت و به دلیل مشغله زیاد سرپرستان خانواده و فرصت کم آنها برای تهیه غذاهای سنتی و شایع شدن مصرف مواد غذایی آماده، عادات غذایی کودکان و نوجوانان نیز تغییر یافت و به یک عادت غلط غذایی تبدیل شد.
حاجی فرجی گفت: گوشت های فرآوری شده به صورت سوسیس و کالباس، کنسروها و غذاهای آماده یا نیمه آماده به دلیل این که مواد افزودنی، نمک و روغن زیادی دارند، سبب بروز عارضه پرفشاری خون حتی در کودکان و نوجوانان می شود.
وی افزود: این مواد غذایی علاوه بر این که پرکالری هستند و سبب بروز اضافه وزن می شوند، به دلیل افزودنی های خاص و همچنین شیوه طبخ نامناسب، سبب بروز عوارضی برای سلامتی افراد به ویژه کودکان و نوجوانان به دلیل ضعف سیستم ایمنی بدن آنها می شود.
حاجی فرجی ادامه داد: فست فودها به دلیل اینکه برخی آنها به صورت سرخ کرده مصرف می شوند، روغن بیشتری وارد بدن می کنند و به همین دلیل سبب بروز بیماری های غیرواگیر مانند چاقی، سرطان و بیماری های قلبی و عروقی و کبدی می شوند.
وی افزود: همچنین مصرف این گونه غذاها به دلیل افزودنی ها و روغن و کالری بالا در درازمدت میزان بروز سرطان را در جامعه بالا می برد.
رییس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین عدم توجه والدین به مصرف سبزی ها و انواع سالادها در وعده های غذایی را یکی دیگر از عوامل تغییر ذائقه کودکان و نوجوانان عنوان کرد و گفت: والدین به دلیل فرصت محدودی که به دلیل زندگی ماشینی دچار آن شده اند، بیشتر مواقع این دسته از مواد غذایی را از سفره های خود حذف می کنند و همین امر سبب عدم تمایل کودکان به خوردن میوه ها و سبزی ها و در نتیجه دچار شدن به عواقب عدم مصرف آنها می شود.
حاجی فرجی افزود: به طور کلی هرم غذایی مردم ما تغییر کرده است و بهترین نشانه آن بروز و افزایش بیماری های غیرواگیر در بین مردم است.
وی توضیح داد: بیش از 50 درصد افراد جامعه ما مبتلا به چاقی هستند، میزان ابتلا به بیماری های قلبی عروقی در کشور افزایش یافته و سن بروز آن پایین آمده و میزان بروز سرطان های مختلف در بین زنان و مردان افزایش یافته است و نمی توان گفت که این مسایل بی رابطه با تغذیه مردم است.
حاجی فرجی با تاکید بر اینکه یکی از عوامل موثر در بروز این گونه بیماری ها، مواد غذایی و نوع طبخ غذا است، خاطرنشان کرد: در دهه اخیر تلاش های زیادی شده است تا ازطریق آموزش های همگانی بتوان اطلاعات عموم مردم را در این زمینه افزایش یابد؛ اما از آنجایی که تغییر عادات مردم کار بسیار دشواری و زمان بری است باید بیشتر در این زمینه کار فرهنگی کرد.
ک/س
ایرنا