کد خبر: ۱۲۴۳۵۰
تاریخ انتشار: ۰۷:۰۰ - ۰۳ مهر ۱۳۹۵ - 2016September 24
به گزارش شفا آنلاین : میوه‌‌هایی مثل پرتغال، موز، سیب، انگور و … برای همه‌ی ما آشنا هستند. دسترسی به این میوه ها برای هر فردی در هر نقطه‌ی جهان آسان است ولی در بین این همه میوه، نام بعضی از آنها برای شما ناآشناست. این میوه‌ ها طعم‌های جدید، اسم‌های عجیب، و اشکال مختلف، و فواید بسیاری برای بدن دارند که هر فردی باید در طول زندگی خود، طعم این میوه ها را بچشد.

سیب ستاره (Star Apple)
 


سیب ستاره درختی از نواحی گرمسیری و از خانواده ساپوتاسه می‌باشد. این گیاه بومی غرب هندوستان است. میوه ها گرد، بیضوی یا گاهی گلابی شکل، به قطر 5 تا 10 سانتیمتر، به رنگ قرمز – ارغوانی، ارغوانی تیره یا سبز کمرنگ دیده می‌شوند. پوست میوه ها براق، صاف، نازک، چرمی هستند و درون میوه دارای پالپی نرم، سفید، با مزه‌ای شیرین با 6 تا 11 بذر با پوشش ژلاتینی و مرکزی ستاره‌ای شکل دیده می‌شود. نام این گیاه نیز به دلیل مرکز ستاره‌ای شکل آن می‌باشد.

درخت میوه سیب ستاره ای بین هشت تا سی‌متر ارتفاع دارد و ضخامت قطر تنه آن یک متر است و شاخه‌هایی متراکم دارد که در تاج درخت قرار گرفته اند. برگ‌های آن حالتی چرمی دارند و رنگ آن ها سبز پر رنگ است . روی برگ‌ها در هنگام رسیدن کاملا صاف است و زیر آن با پرزهای ابریشمی و خرمایی رنگ پوشیده شده است. هنگامی که این برگ‌ها نرسیده هستند، این پرزها به رنگ نقره ای می‌باشند. میوه سیب ستاره‌ ای بسیار خوش رنگ است و مزه‌ای ملایم و شیری دارد و رایحه آن واقعا در صنعت و عطر ادکلن کمیاب است که البته با توجه به علاقه عطرسازان به رایحه‌های میوه‌ای، این انتظار می‌رود که استفاده از این رایحه در ترکیبات عطرها بیشتر گردد.

 


یام بری / یانگ می  (myrica rubra)
 

 


myrica rubra، توت فرنگی چینی یا توت فرنگی ژاپنی، بومی چین و ژاپن بوده و بیشتر در مناطقی در یانگ تسه در قسمتهایی چین یافت می شود و اسم آن از همین نام گرفته شده. میوه آن با رنگ قرمز یا اغوانی مایل به قرمز شبیه به توپ کوچک کرک‌دار خیلی زیبا بوده. درختان یانگ‌ می عمدتا در پارک‌ها و باغ‌ها جنبه‌ی زینتی داشته و میوه‌های قرمز رنگ آنها دارای طعمی دوست داشتنی هستند. هسته بزرگ یانگ‌ می حدود نیمی از کل حجم میوه را به خود اختصاص می‌دهد. این میوه در کشورهایی مثل ایران بسیار کمیاب و حتی نادر می‌باشد. درختان یانگ‌می عمدتا در پارک‌ها و باغ‌ها جنبه‌ی زینتی داشته و میوه‌های قرمز رنگ آن دارای طعمی دوست داشتنی است. عجیب ترین میوه های جهان

هسته بزرگ یانگ‌ می حدود نیمی از کل حجم میوه را به خود اختصاص می‌دهد. ظاهر این میوه کروی و حداکثر قطر آن سه سانتی‌متر است. پوستی زیر و برجسته دارد و رنگ گوشت آن مشابه یا روشن‌تر از رنگ پوست آن است. در هسته‌ی میوه دانه‌ای قرار دارد که اندازه‌ی آن حدود نصف قطر میوه است. میوه‌های رسیده را به همان صورت می‌توان مصرف کرد اما در ترکیبات ژله و مربا نیز به کار می‌روند. حتی میوه‌های خشک و آب یام‌بری نیز در فروشگاه‌ها یافت می‌شود.

 


سیب مخملی (mabolos)
 


درخت سیب مخملی، درختی از جنس درختان آبنوس است. این درخت میوه‌ای خوراکی با پوستی نرم، مخملی خزاندار که معمولا به رنگ‌های مایل به قرمز یا کرم و با گوشتی صورتی رنگ است. دارای عطر و طعمی مشابه میوه پنیر شیری رنگ است. این درخت بومی فیلیپین بوده ولی در جزایر میکرونزی نیز یافت می‌شود. درخت سیب مخملی، به ندرت در سریلانکا هم پرورش می‌یابد. درخت مابولو یا سیب مخملی، درختی در اندازه‌های متوسط است که تا 20 متر ارتفاع نیز رشد می‌کند. برگ‌های این گیاه حاوی سیلیندرین و اسیدهای چرب آلفا و بتا آمیرین هستند. هر دوی این ترکیبات خاصیت ضد باکتریایی علیه باکتری‌های اشرشیا کلی، سودوموناس، کاندیدا آلبیکنز، استافیلوکوکوس اورئوس و تریکوفیتون دارند. خواص ضد عفونی کنندگی و ضددردی این گیاه نیز به دلیل وجود آمیرین به اثبات رسیده است.

همچنین این برگ‌ها دارای آلکالوئیدها، کمی قند، صمغ، فلاونوئیدها و تانن‌ها می ‌باشند. میوه‌ها حاوی تری ترپن‌ها و نیز میزان بالایی تانن هستند. همچنین منبع خوبی از ویتامین های A و C و مواد معدنی می باشند. در هسته‌ی میوه حدود ده دانه‌ی مخروطی شکل قرار دارد که هرکدام ممکن است تا ۴ سانتی‌متر طول داشته باشند. انواع مختلف سیب مخملی در رنگ و طعم و اندازه متفاوت هستند. همچنین گونه‌های بدون دانه‌ی این میوه نیز در حال حاضر موجود است. سیب مخملی به‌صورت تازه مصرف می‌شود اما در سالاد و دسرها نیز کاربرد دارد.

 


منگوستین (Mangosteen)
 

 


منگوستین یک میوه گرمسیری از خانواده گوتی فرا (Guttiferae) است که به عنوان یکی از خوش‌طعم‌ترین میوه‌ها در جهان شناخته شده و عنوان "ملکه میوه ها” را به خود اختصاص داده است. میوه منگوستین دارای یک پوسته ضخیم به رنگ ارغوانی تیره با پوستی صاف است که اجزا میوه را دربر گرفته و پالپ آن 4 تا 8 قطعه سه گوش به رنگ سفید، با گوشتی نرم است که طعم آن بسیار عالیست. اندوکارپ یا بخش سفید میوه دارای مزه و طعمی ملایم و خوراکی است و حاوی مواد و عناصر ضروری می‌باشد. بخش‌های مختلف این گیاه در طب سنتی مردم جنوب شرقی آسیا کاربردهای زیادی دارد.

ممکن است برای درمان بیماری‌هایی نظیر عفونت های پوستی، زخم‌ها، اسهال‌های خونی و تکرر ادرار استفاده شود. در تایلند از چوب این درخت برای ساختن نیزه و همچنین در نجاری استفاده می‌شود. از برگ‌ها و پوست درخت نیز دمنوشی تهیه شده و برای کاهش تب استفاده می‌گردد. در چین از پوست میوه‌ی این گیاه برای ساختن چرم‌های قهوه‌ای مایل به قرمز استفاده می‌کنند. گیاه منگوستین به‌شدت به آب‌وهوای استوایی وابسته است، طوریکه نهال‌های گلخانه‌ای در دمای هشت درجه سانتی‌گراد می‌میرند!

 


پشن فروت (Passion fruit)
 

 


زادگاه اصلی این میوه آمریکای جنوبی و هند و نیوزلند است. این میوه دارای دانه‌های ریز مانند انجیر است، اما از انجیر شیرین‌تر است و در تهیه بستنی و شیرینی از آن استفاده می‌شود. میوه تقریبا گرد و بیضی شکل می‌باشد، پوست آن چرم مانند، که نرم و مومی شکل بوده و آرایش رنگ آن از ارغوانی تیره کمرنگ با خالهای سفید ریز تازرد روشن یا رنگ کدو حلوایی می‌باشد. درون میوه یک حفره وجود دارد که کم و بیش بایک ماده معطر دو جداره پر شده است، کیسه‌های غشایی پرتقالی رنگ، عصاره گوشتی که‌ محتوی بذر‌های حفره دار – سخت، کوچک، قهوه‌ای تیره یا سیاه می‌باشد. عجیب ترین میوه های جهان

گونه زرد رنگ آن معمولا بزرگتر از ارغوانی می‌باشد و عطرو بوی آن شبیه گواوا و شیرینی زیادی دارد، اما گوشت گونه ارغوانی دارای اسید کم، مزه و عطر بهتر می‌باشد و بخش عمده میوه را عصاره تشکیل می‌دهد. پشن فروت یا همان میوه گل ساعتی باعث کاهش رشد سلول های سرطانی می‌شود، ضد اضطراب و آرام بخش است، در کاهش وزن تاثیر زیادی دارد، برای بیماری‌های قلبی مفید می‌باشد، همچنین یک منبع غنی از ویتامین A و C است. میوه گل ساعتی فواید زیادی دارد و برای سلامتی بسیار مفید می‌باشد.

 


میوه اژدها / پیتایا (Pitaya)
 


میوه اژدها یا پیتایا، پیتاهایا، هو لونگ گو، گلابی توت فرنگی، به میوه چندین نوع کاکتوس اطلاق می‌شود. این میوه بومی مکزیک و آمریکای مرکزی و جنوبی است و نیز در کشورهای آسیای جنوب شرقی همچون ویتنام، تایوان، جنوب چین، جزیره اکیناوا (ژاپن)، فیلیپین و مالزی هم کشت می‌شود. میوه تخم‌مرغی شکل، خاردار، زرد (یا گاهی قرمز) و دارای بذور سیاه رنگ است. بخش داخلی این میوه ها قابل خوردن بوده و دارای طعمی دلپذیر و مزه‌ای تقریبا شیرین است. میوه‌های این گیاه قابل خوردن بوده و در نوشیدنی‌ها و کیک‌ها نیز از آن استفاده می‌گردد. علاوه بر این، به دلیل خاصیت رونده بودن یا آویزان بودن ساقه‌ها و همچنین وجود گل‌های بزرگ و زیبا، به عنوان گیاهی زینتی نیز کشت می‌شود. میوه اژدها دارای انواع ویتامینها است و در جلوگیری از سرطان روده بزرگ و دیابت موثر است.
 


این میوه سرشار از املاح معدنی است که باعث کاهش کلسترول و تنظیم فشار خون می‌شود. مصرف دائم آن می‌تواند آسم و سرفه‌های شدید را بهبود دهد و از خاصیت آنتی اکسیدان بالایی برخوردار است، و از فعالیت رادیکال‌های آزاد که باعث بروز سرطان و بیماری‌های دیگری می‌شود، جلوگیری می‌کند. میوه اژدها مواد سمی، مانند فلزهای سنگین را خنثی می‌کند. از میوه این درخت مربا و شربت هم درست می‌کنند و شربت درست شده از این میوه دراگونیتی نام دارد.

 


کامکوات (kumquat)
 


این میوه زمستانه – بهاره از خانواده مرکبات بوده و از لحاظ طعم بسیار شبیه به سایر مرکبات است با این تفاوت که این میوه را می‌توان به صورت درسته و با پوست مصرف کرد. درخت کامکوات دارای برگ‌های ریز و همیشه سبز است و بومی بخشی از کوه‌های جنوب شرق چین است و در حال حاضر به منظور بهره‌برداری از میوه‌ی لذیذ آن و همچنین به عنوان یک گیاه تزئینی در نقاط دیگر دنیا از جمله ایالات متحده کشت و پرورش داده می‌شود.

 


زمانی که میوه کامکوات را برش می‌زنیم ظاهری شبیه به یک پرتقال کوچک دارد که پره‌های آن به سفتی به یکدیگر و پوسته خارجی متصل شده‌اند و عموما یک یا دو عدد هسته در مرکز هر پره وجود دارد. طعم هسته آن، مانند هسته‌های پرتقال تلخ است و هنگام خوردن میوه باید از دهان خارج شده و دور ریخته شود. کامکوات دارای مقدار قابل توجهی از ویتامین‌های خانواده‌ی B، مانند تیامین(B1)، نیاسین (B3)، پیریدوکسین (B6)، فولات و اسید پانتوتنیک، است.

 


سیب گلی (Rose Apple)
 


سیب گلی همچنین سیب آب، سیب عشق، سیب روغنی، سیب کوهی، سیب ابری نیز نامیده می‌شود. اگرچه این میوه، سیب گلی (apple rose/ rose plum) نام گرفته، اما از خانواده‌ی سیب و یا گل رز نیست. حتی ظاهر، طعم و بافت آن نیز متفاوت است. معمولا از چهار گونه از طبقه‌ی سیزیگیوم میوه‌ای تولید می‌شود که سیب گلی نام دارد. این میوه با ظاهر زنگوله مانند خود، پوستی نازک و چرب و گوشتی آبدار دارد. دانه‌ها در هسته میوه  قرار دارند.
 


این میوه معمولا به‌صورت تازه مصرف می‌شود اما در سالاد و ترشی نیز کاربرد دارد. سیب گلی که همچنین سیب آب یا رز آلو نام گرفته، حجم آبی قابل‌مقایسه با نسبت حجم آب هندوانه دارد. میوه‌های رسیده و تازه، ترد و شکننده و تا حدی شیرین هستند.

 


درخت نخل نیپایا (Nipah Seed)
 


این درختان که در کشور مالزی یافت می‌شوند، به خاطر بدنه تنومندشان مشهور بوده و به همین دلیل ارزش بالایی دارند. برگ‌های این درخت می‌توانند برای ساخت سقف مورد استفاده قرار گیرند، اما ما قصد داریم در این بخش به میوه آن بپردازیم. ریشه نیپا می‌تواند در فرایند تخمیر نوشیدنی های الکلی به کار گرفته شود. شکری که از این ریشه بدست می‌آید، عملا بدون کاربرد باقی می‌ماند، زیرا فرایند تصفیه و تجاری سازی آن با مشکلاتی رو به روست.
 


اگر ریشه نیپا را به حال خود رها کنید، بعد از گذشت ۱۰ روز به سرکه تبدیل خواهد گشت. این میوه رنگ شاه‌بلوطی دارد و روی ساقه رشد می‌کند. مغزهای چوبی این درخت در ظاهر کروی هستند. کل این میوه اندازه‌ی یک توپ فوتبال است و هر مغز حدود ۶ تا ۸ اینچ طول دارد.‌‌ هر میوه‎ی چوبی، مغزی شیرین و ژله مانند دارد و در دسرها به کار می‌رود. این ژله از میوه‌های نارس درخت نخل جمع‌آوری می‌شود.

 


میوه فیسالیس (physalis)
 


میوه فیسالیس به دلیل طعم خوش و بی‌نظیرش در کشورهای اروپایی و آمریکایی طرفداران زیادی دارد. فیسالیس میوه استوایی بومی آمازون بوده است که در آفریقا و آسیا یافت می‌شود. بوته‌های این میوه تا ارتفاع 1 متر رشد می‌کنند و دارای بوته‌های کوچک مخملی کرم رنگ 3 گوش است. هر بوته در صورت نگهداری صحیح قادر به تولید 2 یا 5 کیلو میوه است. میوه‌ی فیسالیس در غلاف گل رشد کرده و در آن مخفی است. ویژگی‌ منحصربه‌فرد میوه‌ی فیسالیس (physalis) ظاهر فانوس شکل آن است.

این میوه به رنگ زرد طلایی است و از نظر شکل و اندازه شبیه گوجه‌ای کوچک است. چندین گونه در رده‌ی فیسالیس و خانواده‌ی بادنجانیان وجود دارد؛ بنابراین این گیاهان نیز از خانواده‌ی گوجه و بادمجان محسوب می‌شوند. تنها چند گونه از فیسالیس میوه‌ی خوردنی تولید می‌کنند. فیسالیس طعمی نسبتا ترش و شیرین دارد. درون میوه‌های رسیده دانه‌هایی کوچک وجود دارد و خوردن میوه‌ی نارس در بعضی افراد ناراحتی گوارشی ایجاد می‌کند. این میوه‌ها به‌طور تازه و همچنین در پای، سالاد میوه و غیره مصرف می‌شوند. طعم فیسالیس مشابه آناناس و توت‌فرنگی است.

 


پپینو دلچه (Pepino Dulce)
 


انگلیسی‌ها از ترکیب خیار و خربزه میوه‌ای به نام پپینو تولید کردند که این میوه حاوی مقدیر زیادی پتاسیم است که در کاهش فشار خون موثر می‌باشد. این میوه حاوی مقدار زیادی ویتامین A , B,C است که برای سلامت انسان و مقاومت بر سرطان و بیماری قلبی مفید است . همچنین این میوه برای افرادی که دارای رژیم غذایی هستند نیز انتخاب خوبی است چون دارای کالری بسیار پائین است. عجیب ترین میوه های جهان

پپینو معمولا به رنگ زرد روشن با رگه‌های تیره دیده می‌شود. این میوه امکان دارد ظاهری بیضی‌شکل داشته باشند. گوشت زردرنگ پپینو شیرین و آبدار است و دانه‌هایی ریز و قابل‌خوردن دارد. میوه‌ی رسیده به‌صورت تازه قابل‌مصرف است.‌‌ هر پپینو 5 یورو در بازارهای انگلستان به فروش می‌رسد. این میوه همچنین با نام پپینو ملون یا ملون گلابی هم شناخته می‌شود و مزه ای مثل خیار، خربزه و طالبی دارد. اندازه، شکل و رنگ این میوه بنا به تیپ‌های مختلف کشت متغیر است.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: