شفا آنلاین : مطالعات اخیر محققان دانشگاه کاردیف در انگلیس نشان می دهد نوعی جهش ژنتیکی، عامل بروز اختلال روانی شیزوفرنی است.
براساس آمارهای ارایه شده از سوی سازمان بهداشت جهانی، حدود 24 میلیون نفر در جهان به بیماری شیزوفرنی مبتلا هستند.
به گزارش شفا آنلاین ، از پایگاه خبری مدیکال نیوز تودی،تاکنون علت اصلی بروز این بیماری ناشناخته بود ولی به تازگی گروهی از محققان بین المللی به رهبری محققان دانشگاه کاردیف انگلیس دریافتند که نوعی جهش ژنتیکی می تواند علت اصلی بیماری شیزوفرنی در افراد باشد.
شیزوفرنی نوعی اختلال روانی است که اغلب خود را به شکل هذیان، تخیلات ذهنی و افکار غیر عادی در فرد نشان می دهد. این بیماری بیشتر در اواخر دوره نوجوانی یا اوایل جوانی بروز می کند ولی در هر سنی ممکن است خود را نشان دهد.
مطالعات قبلی نشان داده بود که دلیل اصلی این بیماری عوامل ژنتیکی هستند اما جزییات آن تاکنون ناشناخته بود.
ولی به تازگی محققان جهش های ژنتیکی را دلیل اختلال شیزوفرنی می دانند.
بر اساس آمار موسسه ملی سلامت روان انگلیس، یک درصد کل افراد یک جامعه به این بیماری مبتلا می شوند؛ ولی این آمار در افرادی که یکی از بستگان درجه یک به این بیماری مبتلا باشد، به 10 درصد می رسد.
محققان در این بررسی که بزرگ ترین تحقیق در نوع خود به حساب می آید، دی ان ای نمونه خون 623 فرد مبتلا به شیزوفرنی و والدین آنها را مورد بررسی قرار دادند.
آنها دریافتند که نوعی جهش ژنی عامل اصلی ابتلا به این بیماری است و نقش مهمی در شروع بیماری ایفا می کند.
این جهش ها، مجموعه ای از پروتئین های موجود در مغز را که در تنظیم ارتباط بین سلول های عصبی، رشد مغزی، یادگیری و شناخت مؤثر هستند، غیر فعال می کنند.
شرح کامل نتایج این تحقیق در نشریه Nature به چاپ رسیده است.
ک/زا
ایرنا