شفا آنلاین:پژوهشگران ایمپلنت جدیدی ساخته اند که می تواند تزریق انسولین را برای افراد دیابتی به یک موضوع قدیمی تبدیل کند.
به گزارش شفا آنلاین، این دستگاه که توسط دانشمندان انگلیسی ساخته شده است، مانند یک لوزالمعده مصنوعی کار می کند و می تواند انسولین را به جریان خون آزاد سازد.
این ایمپلنت که باید به شکم تزریق شود می تواند میزان دقیقی انسولین آزاد کند و این امر حاکی از آن است که دیگر نیازی به تزریق این هورمون نیست.
میزان انسولین موجود در این ایمپلنت می تواند هر دو هفته یک بار با استفاده از یک لوله که از پوست می گذرد تامین شود.
این دستگاه که به اندازه یک ساعت مچی است توسط دانشمندان دانشگاه دی مونت فورت در لیستر ساخته شده است.
آنها می گویند این بهترین وسیله برای درمان دیابت در آینده است چرا که بیمار دیگر نیازی ندارد تا خود، بیماری را مدیریت کند.
پروفسور "جوان تیلور" استاد داروسازی و مجری این تحقیقات می گوید این ابزار نه تنها می تواند نیاز به تزریق دستی انسولین را از بین ببرد بلکه بیمار را از رسیدن دوز دقیق این هورمون در هر بار آزاد سازی مطمئن می کند.
وی افزود: با کنترل دقیق گلوکز خون می توانیم میزان بروز مشکلات ناشی از افزایش قند خون کاهش دهیم.
این محققان می گویند در آستانه آزمایش های بالینی این شیوه هستند. دیابت بیماری است که درمان آن بیش از یک میلیون پوند در ساعت هزینه دارد.
آزمایش های انسانی این ایمپلنت قرار است از سال 2016 آغاز شده و محققان امیدوارند نخستین ایمپلنت ها طی یک دهه آینده به بازار عرضه شود.
این ایمپلنت که باید به روش جراحی در بدن کاشته شود حاوی مخازنی از انسولین است که توسط یک دیواره ژلی در محل خود قرار می گیرند.
وقتی میزان گلوکز در بدن افزایش می یابد این ژل به مایع تبدیل شده و با تقلید رفتار طبیعی پانکراس،انسولین را در بدن آزاد می کند.
از سوی دیگر زمانی که انسولین میزان گلوکز را کاهش داد، این ژل دوباره سفت و محکم شده و از فعالیت باز می ایستد. این شیوه می تواند تزریق انسولین در روز را چهار برابر کاهش دهد.
این پانکراس مصنوعی می تواند به یاری بیماران مبتلا به دیابت نوع یک و برخی از مبتلایان به دیابت نوع دو که باید به طور روزانه انسولین تزریق کنند بیاید.
این دستگاه ارزان قیمت و استفاده از آن آسان است و می تواند پایانی برای تزریق های دشوار و دردناک روزانه انسولین برای دیابتی ها باشد.
ک/س
مهر