شفا آنلاین : محققان کلینیک کلیولند آمریکا پروتئینی را در مغز شناسایی کردهاند که نقش حیاتی در از دست رفتن حافظه بیماران آلزایمر ایفا میکند.
به گزارش شفا آنلاین ، این برای نخستین بار است که نقش پروتئین (NLGN1) _ این ماده در تشکیل حافظه نیز دخیل است_ در پدیده از دست دادن حافظه مرتبط با آمیلوئید مورد بررسی قرار گرفته است.
در بیماری آلزایمر، پروتئینهای بتا آمیلوئید در مغز بیماران انباشته و باعث التهاب میشود. این التهاب منجر به تغییراتی در ژن خاصی میشود که عملکرد سیناپسها در مغز را مختل کرده و نهایتا باعث از دست دادن حافظه میشود.
محققان با آزمایش بر روی نمونههای حیوانی دریافتند که طی التهاب عصبی ذکر شده، تغییرات اپی ژنتیک "NLGN1" شبکه سیناپسی درون مغز _این شبکه مسئول توسعه و حفظ خاطرات است_ دچار اختلال میشود. تحلیل این شبکه میتواند منجر به نوعی فقدان حافظه خاص بیماران آلزایمری شود.
طی تحقیقات پیشین همین گروه علمی نیز موفق به کشف ترکیبی جدید به نام "MDA7" شده بودند که میتواند به طور بالقوه روند التهاب عصبی را متوقف کند. درمان با این ترکیب، قدرت شناختی، حافظه و انعطاف سیناپسی را بازسازی میکند.
آلزایمر بیماری کشنده و غیر قابل برگشت مغزی است که حافظه و مهارتهای فکری را نابود میکند. آمارهای انجمن آلزایمر نشان از این دارد که با پیر شدن جمعیت عمومی دنیا، تا سال 2050، 106 میلیون نفر در جهان به آلزایمر مبتلا شوند.
نتایج این پژوهش در مجله "Nature Neuroscience" منتشر شده است.
ک/زا
ایسنا