شفا آنلاین : دبیر علمی کنگره جراحی های چاقی گفت : جراحی چاقی یکی از روش های درمان برای افرادی که از چاقی مفرط رنج می برند در نظر گرفته می شود اما این جراحی برای همه افراد چاق اعمال نمی شود.
به گزارش شفا آنلاین ،دکتر علیرضا خلج امروز - سه شنبه - در نشست خبری یازدهمین کنگره بین المللی جراحی ها و تکنیک های کم تهاجمی و نخستین کنگره بین المللی جراحی چاقی افزود : در جامعه ایرانی حدود 2 درصد از افراد از چاقی مفرط مرضی رنج می برند اما حتی جراحی این افراد باید تحت مشاوره گروه های مختلف پزشکی، تغذیه ، پزشک ورزشی، روانشناس انجام شود .
وی با بیان اینکه در تمام دنیا جراحی چاقی از عمل های بزرگ و مهم محسوب می شود ادامه داد: معضل چاقی در ایران روز به روز در حال افزایش است برای آن دسته از افراد که بسیار چاق هستند اقدامات غیر جراحی (تغذیه ، ورزش و دارو ) موثر نیست و در نتیجه می توان با انجام جراحی چاقی آن هم با در نظر گرفتن شرایط بیمار و موقعیت جسمانی ، روحی جراحی چاقی را اعمال کرد.
وی تاکید کرد : آن دسته از افرادی که از چاقی مفرط و درجه3 رنج می برند می توانند با احتیاط و با مشاوره های پزشکی این جراحی را انجام دهند.
دبیر علمی کنگره جراحی های چاقی با بیان اینکه محاسبه شاخص توده بدنی نشان دهنده میزان درجه اضافه وزن و چاقی است گفت : شاخص توده بدنی 18 تا 25 به معنی وزن طبیعی، 25 تا 30 اضافه وزن و 30 تا 35 یعنی اینکه فرد چاق است.
خلج افزود : امروزه چاقی نوجوانان از معضلات بسیاری از خانواده های ایرانی است و نوجوانانی که شاخص توده بدنی آنان بالای 24 درجه باشد چاق تلقی می شوند.
وی ادامه داد: تا 10 سال گذشته جراحی چاقی بر روی نوجوانان و افراد زیر 18 سال ممنوع بود، اما در حال حاضر با پیشرفت های علمی و پزشکی به این نتایج رسیده ا ند که این نوجوانان را نیز می توان از طریق جراحی چاقی به کاهش وزن و کاهش عوارض چاقی کمک کرد.
خلج توصیه کرد : جراحی چاقی برای نوجوانان همانند بزرگسالان با احتیاط کامل و با انجام مشاوره های پزشکی قابل انجام است و برای همه نوجوانان چاق توصیه نمی شود .
خلج گفت : در کشور آمریکا 100 میلیارد دلار در سال هزینه چاقی ناشی از بیماری چاقی تحمیل می شود.
وی با بیان اینکه تمامی جراحی های باز دارای عوارض هستند،گفت : جراحی چاقی نیز عوارض دارد و به طور کلی حدود یک درصد از این عمل ها با مرگ و میر همراه بوده است.
خلج با اشاره به اینکه برخی از جراحان در کشور بدون آموزش ها و دوره های لازم لاپاراسکوپی اقدام به این روش جراحی می کنند گفت : لاپاراسکوپی نیاز به دوره های و آموزش های آکادمیک دارد و برخی از پزشکان بدون گذراندن این دوره ها اقدام به جراحی کم تهاجمی می کنند .
در این نشست دکتر حسین سعیدی مطهر دبیر علمی کنگره جراحی ها و تکنیک های کم تهاجمی نیز گفت : یکی از مشکلات ما در کشور جراحی های کم تهاجمی چاقی است که باید پزشکان دوره های آموزشی را در مراکز و بیمارستان ها سپری کنند .
وی با انتقاداز اینکه برخی از تبحر لازم برای جراحی چاقی را ندارند،گفت: دیده شده که این اقدام مشکلات و عوارض جبران ناپذیری را برای بیماران به همراه داشته است.
سعیدی مطهر اضافه کرد : البته ایران در زمینه جراحی های کم تهاجمی در اکثر رشته پزشکی ورود کرده است و توسط متخصصان ایرانی در منطقه از جایگاه مناسبی برخوردارند .
وی ادامه داد: هدف از جراحی های کمی تهاجمی کاهش جراحت و عوارض ناشی از جراحی باز است .
وی به بیمه ها اشاره کرد و اظهار داشت : بیمه ها بخشی از هزینه درمان جراحی های چاقی را تقبل کرده اند، زیرا به وضوح روشن است که بیمار اگر به روش کم تهاجمی جراحی شود زمان کمتری در بیمارستان بستری خواهد شد و همین شرایط هزینه درمان را در کشور کاهش خواهدداد.
دکتر حشمت الله کلباسی نیز یکی از پیشکسوتان عرصه لاپاراسکوپی ایران گفت : فناوری جدید برای اعمال جراحی لاپاراسکوپی روبات هستند که هنوز فناوری آن در ایران وجود ندارد و هزینه بسیار گزافی را می طلبد.
وی ادامه داد: جراحی کم تهاجمی و تکنیک های آن 22 سال است در کشور رایج شده است و با موفقیت های زیادی همراه بوده است و انواع جراحی ها در کشور با استفاده از روش های کم تهاجمی انجام می شود .
کلباسی اضافه کرد : جراحی چاقی بستگی به شرایط بیمار و تصمیم تیم درمانگر انجام می شود.
یازدهمین کنگره بین المللی جراحی ها و تکنیک های کم تهاجمی و نخستین کنگره بین المللی جراحی های چاقی در روزهای 9 تا 11 بهمن ماه در مرکز همایش رازی برگزار می شود .
ک/زا